Steve Milatos: Ποζάρει γυμνός στην μπανιέρα!

Ο Steve Milatos μπορεί να υπερηφανεύεται πως συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα μοντέλα που χαρακτηρίζονται «διεθνή». Το απέδειξαν, μέσα στα χρόνια που προηγήθηκαν, το εξώφυλλο του περιοδικού W δίπλα στην Kate Moss μαζί με τα σπουδαιότερα διεθνή μοντέλα της χρονιάς, η φωτογράφηση με τον Steven Klein για το περιοδικό V, η παγκόσμια καμπάνια της Diesel με τον Γκόλντον Χέιζ, οι 48 σελίδες που έκανε με τον Milan Vukmirovic για το Fashion For Men, το photoshoot, που δυστυχώς δεν βγήκε ποτέ, με την Kim Kardashian, το γεγονός ότι έχει περπατήσει με τεράστια επιτυχία στις πασαρέλες των Roccobarocco, Frankie Morello, Bikkembergs, Philippe Plein, Jean Paul Gaultier, Civenchy και άλλων. Αλλά ο Steve δεν θέλει να είναι μόνο αυτά όπως εξομολογείται στη συνέντευξή του στο Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη.

Έχεις ζήσει ποτέ κάποιο περίεργο σκηνικό, από την ενασχόλησή σου με το modeling;
Ναι, μία φορά στο L.A, κάποιος ατζέντης που είχα μου είπε να καθαρίσω και να μαζέψω τις ακαθαρσίες του σκύλου του. Φυσικά και δεν το έκανα, το θεώρησα προσβλητικό και τσακωθήκαμε άσχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να με διώξει από το σπίτι και να αναγκαστώ να πάω να μείνω σε ένα άλλο σπίτι, το οποίο δυστυχώς ήταν με πολύ πιο ακριβό ενοίκιο. Δεν το έβαλα, όμως, κάτω. Πάλεψα, δούλεψα πολύ και τα κατάφερα.

Υπάρχει ένας αστικός μύθος για τον χώρο σου. Λένε, λοιπόν, ότι τα μοντέλα είναι πόλος έλξης ανήθικων προτάσεων. Αυτό ισχύει; Το συνάντησες εσύ;
Θα σου πω κάτι βασικό και κύριο: Όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει. Με ναρκωτικά δεν μπλέκει ποτέ κανείς αν δεν το θέλει ο ίδιος, ούτε εξαναγκάζεται να γίνει κάποιος ομοφυλόφιλος και να πάει με κάποιον άλλο. Με το ζόρι δεν μπλέκει κανείς. Εγώ αυτό ξέρω. Όποιος τα κάνει αυτά γιατί τα επιλέγει και τα γουστάρει, με γεια του με χαρά του. Δεν με ενοχλεί. Και από τη στιγμή που εγώ έχω επιλέξει να μη θέλω τα μπλεξίματα στη ζωή μου, απέχω από όλα αυτά, γιατί θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.

Όντως κοιμάσαι χωρίς τύψεις τα βράδια;
Ναι, εννοείται. Δεν έχω κάνει κακό. Κοιμάμαι πάντα πολύ εύκολα και άνετα. Σχεδόν παντού. Με παίρνει εύκολα ο ύπνος.

Δεν αδίκησες ποτέ κάποιον;
Το έχω κάνει. Και το έχω μετανιώσει απίστευτα. Αλλά καλό είναι να μην μπούμε σε άλλες λεπτομέρειες (χαμογελάει).

Πού μεγάλωσες;
Στα Τρίκαλα. Εκεί έμενα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, μαζί με την οικογένειά μου κι έπειτα κατεβήκαμε στην Αθήνα.

Είχες όμορφα παιδικά χρόνια;
Ναι, είχα πολύ όμορφες αναμνήσεις. Θυμάμαι ότι κάναμε πολλά ταξίδια με τους γονείς μου, οικογενειακώς, και πηγαίναμε σε πολλά μέρη. Την αγαπώ την Ελλάδα. Αυτό που μου έκανε πάντα καλό, είναι ότι μεγάλωσα στις αλάνες του χωριού, οπότε εκτόνωνα όλη μου την ενέργεια, μαζί με τους φίλους μου, στα ποδήλατα, στο τρέξιμο, σε διάφορα παιχνίδια που παίζαμε μαζί. Αυτό πιστεύω πως με βοήθησε πολύ.

Σε τι ακριβώς;
Με δυνάμωσε και με σκλήρυνε. Δεν είναι το ίδιο ένα παιδί της επαρχίας, με ένα παιδί της πόλης. Εγώ ήμουν συνέχεια έξω στη φύση, έτρεχα, χτύπαγα, έμαθα διάφορα πράγματα. Είχα άλλα ερεθίσματα. Ένα παιδί της πόλης, καλώς ή κακώς, όλα αυτά τα στερείται. Δεν ξέρει τι θα πει «παίζω μπάλα στην αυλή με τους φίλους μου». Αυτές είναι πολύ όμορφες και σημαντικές εμπειρίες για τα παιδιά. Δεν κλείστηκα ποτέ μέσα σε ένα διαμέρισμα. Μεγάλωσα ελεύθερος. Δεν έζησα τυποποιημένες καταστάσεις.

Έχεις ακόμα φίλους από το χωριό;
Ναι, φυσικά. Διατηρώ ακόμα κάποιες φιλίες από τότε στη ζωή μου.

Οι γονείς σου ήταν πάντα δίπλα σου;
Ναι, και με στήριξαν πολύ. Εντάξει, όταν είπα ότι θα ασχοληθώ με το modeling, στην αρχή αντέδρασαν. Υπήρξε μία άρνηση, ήταν ένα γεγονός που καταρχήν δεν θα ήθελαν να συμβεί. Μετά όμως, και με την πάροδο του χρόνου, το συνήθισαν, είδα πόσο σοβαρός είμαι στις επιλογές μου και άλλαξαν στάση. Είναι δίπλα μου σε όλα πια. Απλά κι εκείνοι, ως γονείς, είχαν τις ανησυχίες τους. Λογικό.

Έχεις βγάλει χρήματα απ’ αυτή τη δουλειά;
Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι πληρώνεσαι τρεις με τέσσερις μήνες μετά από τη δουλειά που έχεις ήδη κάνει. Οπότε μέχρι να τα πάρεις, τα έχεις δώσει στις υποχρεώσεις των προηγούμενων μηνών και πάει λέγοντας. Δεν είναι εύκολο να ζήσεις μόνο από αυτή τη δουλειά, αν δεν έχεις και μία δεύτερη. Ειδικά στην Ελλάδα.

Γιατί δεν έμεινες στο εξωτερικό; Έχεις κάνει τόσες διεθνείς καμπάνιες…
Γιατί είχα αδυναμία στη μάνα μου και γύρισα στην Ελλάδα για εκείνην. Μπορεί μελλοντικά να ξαναφύγω. Δεν το αποκλείω. Αναλόγως του συμβολαίου που θα μου κάνουν.

Πώς σε αντιμετώπιζαν στο εξωτερικό, ως Έλληνα;
Μου την έσπαγε που δεν καταλαβαίνουν τον χαβαλέ και τα πειράγματα που κάνουμε εμείς οι Έλληνες μεταξύ μας. Εμείς, ως λαός, είμαστε πιο ζεστοί, πιο φιλικοί. Στο εξωτερικό τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά. Δεν μας καταλαβαίνουν και ενοχλούνται. Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπισή τους, όλοι με ρωτούσαν πώς βιώνουμε την κρίση κι αν έχουμε να φάμε στην Ελλάδα… Και τους απαντούσα πως όλα είναι καλά και, ναι, έχουμε να φάμε (γελάει). Πως μια χαρά είμαστε. Το ότι περνάμε δυσκολίες είναι δεδομένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε μία τριτοκοσμική χώρα. Αυτό με θύμωνε πολύ.

Το όνομά σου γιατί το άλλαξες;
Με βάφτισαν Στέφανο. Έτσι με λένε οι φίλοι μου και η μάνα μου. Για να πας, όμως, στο εξωτερικό και να πεις «χαίρω πολύ, Στέφανος!», ο άλλος δεν θα σε καταλάβει. Καταρχήν, μπερδεύουν τους τόνους και θα με λένε με άλλο όνομα: «Στεφάνος!» (γελάει). Το έκανα, λοιπόν, Steve, και τελειώσαμε. Οι δικοί μου, όμως, με αποκαλούν Στέφανο.

Θεωρείς ότι οι Ελληνίδες είναι από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, όπως μου έχουν πει αρκετοί άνδρες στις συνεντεύξεις τους;
Δεν είναι θέμα εθνικότητας, αλλά όντως ισχύει. Είναι σίγουρα πιο θερμές και ζεστές γυναίκες. Έχουν αυτό το συν αλλά, δυστυχώς, οι Ελληνίδες υστερούν σε κάποια θέματα.

Πού ακριβώς;
Στη νοοτροπία. Οι γυναίκες στην Ελλάδα έχουν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης από άλλες στο εξωτερικό. Νομίζω ότι, άλλες γυναίκες, σε ξένες χώρες, δείχνουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους. Δεν σε κρατούν σε αμφιβολία.

Μέχρι σήμερα πιστεύεις ότι έχεις ερωτευτεί πραγματικά;
Όχι, δεν έχω. Όταν ερωτεύεσαι νιώθεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις μακριά από τον άλλον και τον θέλεις για μία ζωή μαζί σου. Ε, αυτό το πράγμα δεν μου έχει συμβεί και δεν το έχω αισθανθεί. Ίσως και λόγω ηλικίας.

Είσαι εύκολος σύντροφος;
Όχι, όχι. Έχω πολλές ιδιοτροπίες στον χαρακτήρα μου, αλλά και σε αυτά που απαιτώ από μία γυναίκα.

Κατανόηση;
Κυρίως αυτό! Πρέπει να υπάρχει κατανόηση και να καταλαβαίνει, να μοιράζεται. Όταν αυτό δεν γίνεται, τσαντίζομαι πολύ εύκολα και το χαλάω. Σε μία σχέση ζητάω επίσης ειλικρίνεια.

Πολλοί λένε ότι η ειλικρίνεια είναι η πλέον υπερτιμημένη αρετή. Θα σου αρκούσε η ειλικρίνεια της κοπέλας σου, αν σε απατούσε, για να τη συγχωρέσεις;
Κοίτα, όταν εγώ κάνω σχέση, κάνω σχέση. Δεν κάνω χαζομάρες! Όχι ότι δεν έχω υπάρξει επιπόλαιος. Έχω κάνει κι εγώ σαν παιδί τις βλακείες μου. Όχι με 4.000 όμως… Όμως σε μία σχέση είμαι σωστός. Αν με απατούσε μία κοπέλα, νομίζω ότι θα αντιδρούσα ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί και να τη συγχωρούσα εκείνη τη στιγμή. Μπορεί… Μη λέμε, όμως, και μεγάλα λόγια.

Πόσα τατουάζ έχεις χτυπήσει στο σώμα σου; Προσπάθησα να τα μετρήσω στη διάρκεια της φωτογράφησης, αλλά δεν τα κατάφερα…
Αμέτρητα. Έχω χάσει τον λογαριασμό.

Σε τι ηλικία έκανες το πρώτο σου τατουάζ;
17-18 χρόνων. Ήταν ένα δεξιά, χαμηλά κάτω, δίπλα από τα γεννητικά όργανα. Έκανα ένα σύμβολο, μαζί με έναν άγγελο. Είναι κάτι πολύ προσωπικό για εμένα. Κάθε τατουάζ που κάνω συμβολίζει κάτι.