Βάσω Λασκαράκη: “Επέλεξα να κάνω μία δουλειά μόνο και να έχω χρόνο για το παιδί μου”

Το παιδί, ο σύζυγός της, το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με συνέντευξη του Γιάννη Τσιμιτσέλη, οι αδυναμίες και οι χαρές της που την κάνουν τόσο αγαπητή στο κοινό. Φέτος, η Βάσω Λασκαράκη πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες δουλειές της σεζόν στην τηλεόραση.

«Είμαστε για δεύτερη χρονιά στη σειρά “Το σόι σου” και πάμε πολύ καλά!», λέει ανάμεσα σε άλλα στο κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη.



Είσαι επιλεκτική στις δουλειές που συμμετέχεις;

Είμαι και θέλω να είμαι. Ωστόσο, δεν είμαι πολλά χρόνια στον χώρο μας. Η χρονιά που μου έγινε η πρόταση για το «σόι σου», ήταν εκείνη που είχα τις περισσότερες προτάσεις. Σε μία πολύ δύσκολη χρονική περίοδο μού έγιναν πέντε επαγγελματικές προτάσεις και επέλεξα το καλύτερο. Οπότε, τα έβαλα κάτω όλα, είδα τα υπέρ και τα κατά και επέλεξα. Έχω ένα μικρό ένστικτο κι αυτό το βλέπω σαν πολυτέλεια, γιατί αν έχεις προτάσεις επιλέγεις, αν δεν έχεις όμως, αναγκάζεσαι να βάλεις νερό στο κρασί σου για να επιβιώσεις. Δεν λέω ότι έχω κάποιο χάρισμα ιδιαίτερο, πιο πολύ νομίζω ότι οι καλές δουλειές φαίνονται αν θα πάνε ή όχι, από τα πρώτα σενάρια που θα διαβάσω.

Φέτος απέχεις από το θέατρο. Ο λόγος ήταν το παιδί;
Ναι, βέβαια! Δεν γινόταν να κάνω τηλεόραση και θέατρο μαζί. Και πέρσι που ήμουν στο «Πριν το χάραμα», σταμάτησα το Πάσχα. Στην τελευταία παράσταση μάλιστα ήμουν πολύ συγκινημένη, αλλά έπρεπε να φύγω γιατί είχα πολύωρα γυρίσματα και δεν γινόταν να συνεχίσω. Οπότε, έγινε αντικατάστασή. Γιατί ήθελα να μείνω με το παιδί.

Πιστεύεις ότι ένα παιδί «αναγκαστικά» πηγαίνει πίσω την επαγγελματική εξέλιξη, ειδικά μιας μητέρας;
Όχι, γιατί όλα είναι θέματα επιλογών και χαρακτήρα. Εγώ κάθισα όλη την πρώτη χρονιά μαζί με το παιδί. Ξεκίνησα πρόβες όταν η Εύα ήταν δέκα μηνών. Ήθελα τους πρώτους μήνες να είμαι κάθε μέρα εκεί, μαζί της, δίπλα της. Έμεινα ένα χρόνο στο σπίτι, παρόλο που μου έλειπε πολύ η δουλειά μου. Ακόμα κι όταν έπρεπε να την ξεκινήσω όμως, μού ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Έκανα ένα λάθος. Επειδή δεν είχα πρόταση εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησα τις πρόβες για το θέατρο. Και θεωρούσα ότι θα έκανα μόνο αυτό. Δεν πέρασε μία εβδομάδα κι άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα για δουλειές. Μία από αυτές ήταν το «σόι σου». Και καταλαβαίνεις ότι το θέατρο δεν μπορεί να σε συντηρήσει. Ενώ τα λεφτά της τηλεόρασης είναι περισσότερα – μην ξεγελιόμαστε και μη λέμε ψέματα και στον κόσμο. Οπότε, εγκλωβίστηκα στις επιλογές μου και τα έκανα και τα δύο. Αλλά ο χαρακτήρας μου με «πέταξε» έξω. Δεν το άντεξα να λείπω τόσες ώρες από το σπίτι. Μου έλειπε το παιδί μου απίστευτα.

Είχες τύψεις για τη μικρή;
Φοβερές τύψεις. Υπέφερα, δεν μου ήταν εύκολο. Έφευγα σε όλα τα κενά των γυρισμάτων του σίριαλ, για να δω την Εύα. Έτρεχα όλη την ώρα και μου έμενε μόνο μία Δευτέρα και μία Τρίτη βράδυ για να τη δω. Είχα ελάχιστο χρόνο με την κόρη μου. Όταν κλήθηκα να επιλέξω, επέλεξα να κάνω μία δουλειά μόνο και να έχω χρόνο για το παιδί μου.

Σήμερα, όταν φεύγεις για δουλειά, της λείπεις;
Δεν το ξέρω, γιατί δεν κλαίει ούτε φωνάζει ακόμα. Αλλά όταν είμαι σπίτι μού δείχνει την αδυναμία της με κάθε τρόπο. Θέλει να είμαστε μαζί.

Το δεύτερο παιδί είναι κάτι που θα ήθελες ή κάτι που θα σε τρόμαζε αυτή τη στιγμή;
Δεν με τρομάζει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκεφτόμαστε κιόλας. Κάποια στιγμή θα ήθελα να γίνει, αλλά όπως τα φέρει ο Θεός. Πιστεύω ότι ακόμη είναι νωρίς. Η μικρή δεν έχει κλείσει ακόμα τα 2 της χρόνια και οι δουλειές μας είναι περίεργες. Δεν το σχεδιάζουμε προς το παρόν.

Αυτή η ερώτηση ήταν η αφορμή για να φύγει ο Γιάννης από μία συνέντευξη που παραχώρησε, με αποτέλεσμα όλο αυτό να πάρει μεγάλη έκταση. Εσύ, τι γνώμη έχεις γι’ αυτό που έγινε;
Ήμουν σίγουρη ότι θα με ρωτούσες! (γελάμε). Κοίτα, δεν θέλω να κάνω τον «δικηγόρο» του Γιάννη. Όμως όλοι σας παρερμηνεύσατε το λόγο για τον οποίο τσαντίστηκε κι έφυγε από τη συνέντευξη. Που δεν έφυγε ουσιαστικά, γιατί απάντησε κανονικότατα στην ερώτηση! Και, για να το κλείσουμε, νομίζω ότι υπερασπίστηκε τον εαυτό του μια χαρά και ανέλυσε το θέμα όπως έπρεπε στην εκπομπή της Ντορέττας Παπαδημητρίου, στο Mega. Όποιος δεν θέλει να μην καταλάβει, ας μην καταλάβει κι ας λέει τα δικά του.

Πιστεύεις ότι οι αναγνωρίσιμοι άνθρωποι, πρέπει να μιλούν ανοιχτά για την προσωπική τους ζωή; Εσένα, ποια είναι τα όριά σου;
Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν όρια. Έχουμε κάνει μαζί αρκετές συνεντεύξεις και ξέρεις ότι δεν έχω αρνηθεί να απαντήσω σε κάθε ερώτηση που μου κάνουν. Αλλά το πώς και το πόσο θα απαντήσω και θα αναλύσω ένα θέμα, αφορά εμένα. Όταν ξεκίνησε όλο αυτό, ήμουν στην «Πολυκατοικία» με τον Γιάννη. Ξεκίνησαν τα πρώτα δημοσιεύματα για το «είναι ή δεν είναι μαζί;» και ένιωθα κάπως αμήχανα, γιατί ήταν πρωτόγνωρο για μένα. Δεν εκθέτω την προσωπική μου ζωή, αλλά δεν κρύβομαι κιόλας. Ποτέ δεν ενοχλήθηκα ιδιαίτερα από δημοσιεύματα. Με έχουν σεβαστεί πιστεύω οι δημοσιογράφοι. Δεν παθαίνω υστερίες, αλλά δεν βγάζω τη ζωή μου φόρα παρτίδα. Προσπαθώ να κρατάω το μέτρο.

Αισθάνθηκες ποτέ ότι η ρουτίνα και η καθημερινότητα, ειδικά με τον ερχομό της μικρής, έβαλε σε τέλμα τη σχέση σου με τον Γιάννη;
Με τη δουλειά που κάνουμε και τα ωράρια που έχουμε, είναι δύσκολο να βρεθούμε μέσα στην ημέρα – τρέχουμε σαν τους τρελούς. Το παιδί μάς άλλαξε τις προτεραιότητες και το πρόγραμμά μας, δεν έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας όσο παλιά. Υπάρχει μία ανακατάταξη και αναπροσαρμογή. Πέρασαν δύο χρόνια και δεν καταλάβαμε πώς. Προσπαθούμε, όμως, να βρίσκουμε χρόνο για εμάς.

Ο γάμος λένε ότι σκοτώνει τον έρωτα…
Όχι! Η καθημερινότητα και η ρουτίνα το κάνει αυτό. Το θέμα είναι να το παλέψεις και να το αναγνωρίσεις. Οι ρυθμοί σήμερα είναι δύσκολοι. Ειδικά όταν έχεις οικογένεια, άντρα, παιδί. Όμως ο καθένας μας, οφείλει να καταβάλλει προσπάθεια για να μη χάνει τις στιγμές με τον άνθρωπό του.

Ζηλεύεις;
Όχι εύκολα. Πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ χειροπιαστό για να μου κινήσει την προσοχή και να αντιδράσω.

Δεν μπήκες ποτέ στη διαδικασία να ψάξεις το κινητό ή το Facebook του Γιάννη, δεδομένου ότι έχει πάρα πολλές θαυμάστριες;
Εγώ; Τι λες τώρα; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο. Καταρχήν, δεν μπορώ να παραβιάσω τον προσωπικό χώρο του άλλου. Δεν το θεωρώ σωστό! Είναι οι προσωπικοί του λογαριασμοί, το κινητό του, από πού κι ως πού θα πάω εγώ να ψάξω; Ούτε καν. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δεν το έχω στον χαρακτήρα μου. Γιατί να έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που θα του έχω βάλει χαλινάρι και θα τον ελέγχω; Σημασία έχει να είναι ο άλλος ελεύθερος. Αν προκύψει κάτι, πιστεύω ότι θα μου το πει. Ελπίζω πάντως να μη με απατήσει!

Read More

And More