Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Με πιάνουν τα κλάματα όταν έρχεται στο νου ο πατέρας μου»

Οι παγίδες που της έβαλαν οι άνθρωποι της TV, το άγχος της για αύριο και το μυστικό που κρατάει ακόμη ζωντανό το γάμο της. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου δεν το βάζει κάτω με τίποτα και μιλάει για όλα στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και την εφημερίδα Αγορά.

Φέτος αισίως είναι η 12η σεζόν του «Πάμε Πακέτο», το οποίο όμως κάνει πρεμιέρα στην πιο αμήχανη στιγμή της ιδιωτικής τηλεόρασης από το ξεκίνημα της. Οι σκέψεις σου ποιες είναι;
Εύχομαι μέσα από όλη αυτή την κατάσταση να βγει κάτι καλό, αν και δεν ξέρω κατά πόσο μέσα από σχεδόν ολοκληρωτικού τύπου διαδικασίες μπορεί να προκύψει κάτι θετικό για την τηλεόραση. Με την ίδια λογική που σήμερα κλείνουν τα κανάλια, μπορεί αύριο να αποφασιστεί ότι έχουμε πολλά super market και να μείνουν μόνο τέσσερα. Αν αυτό δεν είναι κατάλυση του Συντάγματος, τότε τι είναι; Η εκπομπή πάντως, για να απαντήσω στο πρώτο σκέλος της ερώτησης σου, είναι κάτι που ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια την έχει αγκαλιάσει πολύ ζεστά, τηλεοπτικά δε είναι ένα project που δεν έχει παρουσιάσει σημάδια φθοράς και κόπωσης. Το «Πάμε Πακέτο» είναι ακόμη εδώ και συνεχίζει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Ειλικρινά τώρα, πως ένιωσες όταν ο Alpha δεν πήρε την πολυπόθητη άδεια;
Πάγωσα όταν ο Alpha έμεινε χωρίς άδεια. Ήταν μια είδηση που μας σόκαρε όλους, γιατί δεν το περιμέναμε να συμβεί. Είναι δυνατόν το πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι, το οποίο δεν χρωστάει κιόλας, να μην πάρει άδεια; Κι όμως είναι. Η λογική καταλύεται, οπότε κι εγώ δεν μπορώ να σου απαντήσω λογικά.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε ακούγεται έντονα ότι τα νεοσύστατα κανάλια έχουν κάνει προτάσεις στα πρωτοκλασάτα ονόματα των υπόλοιπων καναλιών για να ενταχθούν στο δυναμικό τους. Εσύ έχεις δεχθεί τέτοια κρούση;
Δεν μου έχει γίνει επίσημα κάποια πρόταση. Άλλο το τι μπορεί να λέγεται σε μιντιακά πηγαδάκια. Επίσημα το ξαναλέω πως δεν έχω δεχθεί καμία άλλη πρόταση.

Τα χρόνια αυτά που είσαι στο «γυαλί» υπήρξαν άνθρωποι που ήθελαν να σε στείλουν μια και καλή στο σπίτι σου;
Φυσικά υπήρξαν και ήταν πολλοί αυτοί που με ήθελαν εκτός τηλεόρασης. Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι είναι πολλοί που χαίρονται με την επιτυχία σου; Όταν είσαι στα πάνω σου φαίνεται πως είναι δίπλα σου, αλλά κατά βάθος έχουν θυμώσει πάρα πολύ γιατί η άνοδος σου τους θυμίζει ότι αυτοί δεν τα κατάφεραν. Οι άνθρωποι δεν σε συγχωρούν όταν τους θυμίζεις ότι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά όσο εσύ.

Ο σύζυγος σου ο Γιάννης πως διαχειρίζεται τον «τυφώνα» Χατζηβασιλείου που είναι όλη την ημέρα στην πρίζα;
Με πολλή ηρεμία, όπως διαχειρίζεται όλα τα πράγματα στη ζωή του. Ο Γιάννης είναι ζεν τύπος.

Εσένα πάντως δεν σε έχουμε για ζεν γυναίκα…
Ο Γιάννης είναι το ζεν κι εγώ για το «ζην» (γέλια).

Δεν τον έχεις βγάλει νοκ-άουτ όλα τα χρόνια με την δουλειά σου, τα βιβλία, το application «Omorfa Mystika» και τα πρωταθλήματα στο beach volley;
Πάντα έτσι ήμουν εγώ, ήξερε πολύ καλά τι έπαιρνε όταν με επέλεξε. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κάθεται ποτέ στην ησυχία του και δεν βολεύεται στα εύκολα. Θέλω συνέχεια νέα δεδομένα, κίνητρα και προκλήσεις. Σε τελική ανάλυση τι είναι η ζωή μας; Μια ωραία περιπέτεια μέσα από συνεχείς ανατροπές κι αλλαγές. Η στασιμότητα δεν είναι ζωή.

Έχεις γράψει βιβλία με μυστικά μακροζωίας κι ομορφιάς. Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο για όλα αυτά που έχεις ζήσει θα έγραφες;
Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτοβιογραφία από τώρα. Δεν έχω κάνει και τίποτα τρελό ούτε είμαι καμιά ηρωίδα. Μια εκπομπούλα κάνω, που οκ είναι αγαπημένη, πετυχημένη κι έχει υψηλή τηλεθέαση. Αλλά δεν είναι και για να κάτσω να γράψω αυτοβιογραφία. Τι να πουν τότε όλες αυτές οι σημαντικές γυναίκες που πέρασαν απ την χώρα; Θα το θεωρούσα πολύ εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό αν το έκανα.

Έχεις δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων είναι για σπουδές στο εξωτερικό. Θα τους προέτρεπες να φύγουν εκτός Ελλάδος για ένα καλύτερο μέλλον;
Εννοείται αυτό, γιατί εδώ δεν βλέπω κανένα μέλλον. Μακάρι να βρουν δουλειές κα να μείνουν μόνιμα έξω. Το σωστό εξάλλου για έναν γονιό που αγαπάει τα παιδιά του δεν είναι να τα έχει δίπλα του, αλλά να τα έχει ευτυχισμένα όπου κι αν βρίσκονται αυτά.

Οι τηλεθεατές σου βλέπουν το «Πάμε Πακέτο» με τα χαρτομάντιλα ανά χείρας. Εσύ πότε έκλαψες τελευταία φορά;
Κλαίω πολύ συχνά, ειδικά όταν σκέφτομαι τον μπαμπά μου. Δεν μπορώ ακόμη να ξεπεράσω την απώλεια του, με πιάνουν τα κλάματα όταν έρχεται στο νου ο πατέρας μου. Από την άλλη πλευρά, χαίρομαι γιατί «έφυγε» σε μια καλή στιγμή, όταν ακόμη υπήρχε μια ελπίδα στην χώρα μας. Τώρα δυστυχώς είμαστε σε μια κατάσταση απελπισίας. Ήμουν ανέκαθεν ένα αισιόδοξο άτομο. Τώρα όμως πώς να διατηρήσω την αισιοδοξία μου βλέποντας τις εικόνες με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με χημικά στους συνταξιούχους και τους οικογενειάρχες να χάνουν την πρώτη τους κατοικία; Νιώθω πολύ θυμωμένη που μου έχουν στερήσει το δικαίωμα να βλέπω αισιόδοξα την ζωή. Στην ομορφότερη χώρα του κόσμου ζούμε τα μεγαλύτερα δράματα. Πόσο οξύμωρο σχήμα σου ακούγεται αυτό; Έχουμε λοξοτομηθεί και δεν αντιδρούμε σε αυτό που μας συμβαίνει; Δεν ξέρω.

Η Βίκυ που 20 χρόνια πριν έβγαινε με link από την Θεσσαλονίκη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη με την Βίκυ του σήμερα τι διαφορές έχει;
Όχι πολλές…

Τότε δεν ήσουν πιο φοβισμένη;

Αν μου έκανες την ίδια ερώτηση έναν μήνα πριν θα σου έλεγα «ναι», αλλά τώρα με τις τελευταίες εξελίξεις στον Alpha είμαι πολύ φοβισμένη. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου, αλλά έχω καταλήξει στο ότι δεν αρκούν οι προσωπικές σου δυνατότητες για να κάνεις καριέρα στην τηλεόραση. Καμιά φορά, ξέρεις, πρέπει να συντρέχουν και συντεταγμένες που είναι έξω από εσένα. Τέτοιες είναι η πορεία της χώρας, η κυβέρνηση, το περιβάλλον σου κι άλλα πολλά. Τότε ήμουν πιο αισιόδοξη, τώρα είμαι πιο επιφυλακτική και συγκρατημένη.

Read More

And More