Π. Κιάμος στο TLIFE: “Θα παρατούσα τα πάντα για την οικογένειά μου”

Ο Πάνος Κιάμος είναι ένας τραγουδιστής που έχει συνδέσει το όνομά του με την νυχτερινή διασκέδαση! Μέσα από τραγούδια που έγιναν πολύ γρήγορα επιτυχία και τις συνεργασίες με καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και η Ελένη Δήμου κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα!

Ο Πάνος όμως ξεχωρίζει πέρα από την μοναδική χροιά της φωνής του και για το ήθος του. Το TLIFE τον συνάντησε στο Posidonio, όπου συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις του που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, και μας μίλησε για όλα! Ο ίδιος από τα πρώτα του χρόνια έζησε σε ένα περιβάλλον γεμάτο μουσική και παρόλο που τελειώνοντας το Λύκειο πέρασε στην Ιατρική Σχολή, ακολούθησε τη μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι!

“Δεν αποτελούσε ποτέ όνειρο δικό μου αλλά επιθυμία των γονιών μου”, εξηγεί ο Πάνος στο TLIFE για τον λόγο που δεν φοίτησε ποτέ στην Ιατρική Σχολή. Τα μαθήματα στα οποία αφοσιώθηκε ήταν αυτά της κιθάρας και της θεωρίας της μουσικής. “Η γνώση ειναι δύναμη…και αυτό ισχύει πάντα και σε όλους τους χώρους.Ο τρόπος που σκέφτομαστε,που εκτιμούμε πράγματα και καταστάσεις και που τελικά παίρνουμε αποφάσεις οφείλονται κατά πολύ στην πνευματικη καλλιέργειά μας“, υπογραμμίζει ο ίδιος.

Από το 1994 ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι και έκτοτε έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα. “Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μεγάλα ονόματα στον χώρο και το γεγονός αυτό με βοήθησε πολύ γιατί κέρδισα πολλα και σημαντικά πράγματα από όλες τις συνεργασίες μου χώρις να θέλω να τις βάλω στην ζυγαριά..τους ευχαριστώ όλους!”,αναφέρει ο Πάνος ενώ διευκρινίζει ότι νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για όσους τον πίστεψαν και τον βοήθησαν. “Κυρίως ο κόσμος με την στήριξή του μου δίνει την ευκαιρία να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπώ..”, συμπληρώνει.
Τέσσερα χρόνια μετά, κυκλοφορεί το πρώτο του cd με τίτλο “΄Ενας έρωτας λατρεία και ανάγκη” από όπου σίγουρα θα θυμάσαι τα τραγούδια “Όλα για σένανε μιλάνε” (Χωρίς νερό) και “Τρελός για σένα”. Η επιτυχία που ακολούθησε ήταν ένας συνδιασμός σκληρής δουλειάς και τύχης σύμφωνα με τον Πάνο: Η τύχη είναι μαζί με τους τολμηρούς και τους εργατικούς..οπότε πιστεύω ότι οτιδήποτε καταφέρνουμε στην πορεία μας είναι συνδυασμός και των δύο…” Όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα έχουν δώσει καρπούς και η δουλειά του ανταμοίφθηκε χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν έχει κάνει λάθη. “Ποτέ δεν σκέφτομαι να αλλάξω κάτι που έχω κάνει αλλά προσπαθώ να μαθαίνω από τα λάθη μου και να μην τα επαναλαμβάνω“, μας λέει.

Το τραγούδι είναι η μεγάλη του αγάπη και σίγουρα μέσα από αυτό εκφράζεται γι’ αυτό θα έλεγε όχι σε μία πρόταση για το “Just the two of us”. “Δεν θα έπαιρνα μέρος γιατί δεν με εκφράζει…και γιατί κυρίως με γεμίζει απόλυτα η δουλειά μου”, τονίζει. Ωστόσο η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής του ήρθε στις αρχές του 2008 όπου όλα άλλαξαν για εκείνον αφού απέκτησε την κόρη του. Από τότε ζει το “θαύμα” της πατρότητας και δεν διστάζει να μπει με μεγάλη χαρά στην κατηγορία των χαζομπαμπάδων αφού φέτος απέκτησε με την αγαπημένη του Ζαχαρούλα και το δεύτερο αγοράκι τους!

Σιγουρα τα πράγματα με τα περίεργα ωράρια και τις πολλές υποχρεώσεις δεν είναι εύκολα. Ωστόσο και κατανόηση υπάρχει από την οικογένειά μου και προσπάθεια από την πλευρά μου να είμαι δίπλα στην γυναίκα μου και τα παιδιά μου όσο παραπάνω μπορώ”, λεεί ο Πάνος για τις ώρες που στερείται την οικογένειά του λόγω δουλειάς. “Η οικογένειά μου αποτελεί την βάση μου. Αν λοιπόν τα θεμέλια για οποιονδήποτε λόγο δεν είχαν σταθερότητα ότι κι αν έκανα δεν θα ήταν σωστά δομημένο. Γι΄αυτό και θα παρατούσα τα πάντα προκειμένου να είμαι εκεί”, συνεχίζει ο τραγουδιστής.

Μάλιστα ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της καριέρας του το έχει συνδέσει με την κόρη του Λιάνα και της το αφιερώνει: “Είναι αρκετά τα τραγούδια που έχω συνδέσει με γεγονότα της ζωής μου γιατί νομίζω αυτός είναι και ο σκοπός της μουσικής.Θα αναφέρω λοιπόν ενδεικτικά την Χαρτορίχτρα που είναι αφιερωμένη στην κόρη μου Λιάνα.

Θα ήθελε τα παιδιά του να γίνουν τραγουδιστές; “Τα παιδιά μου θα ήθελα να γίνουν ότι αυτά επιθυμουν και αγαπούν. Δική μου προσπάθεια είναι να τους δώσω τις σωστές βάσεις ώστε η επιλογή τους να είναι σωστη και να είμαι πάντα δίπλα τους να τα στηρίζω”, απαντά ο ίδιος. Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην αγχώνεται με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στο μέλλον των παιδιών του: “Καθε γονιός φοβάται για το μέλλον των παιδιών του αλλά επειδη είμαι και από την φύση μου αισιόδοξος ανθρωπος θέλω να πιστεύω ότι περνάμε τώρα μια δύσκολη κατάσταση για να εχουν αυτά ένα καλύτερο αύριο.”
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του στο Posidonio που ξεκίνησαν φέτος από τις 20 Αυγούστου και συνεχίζονται με αμείωτο κέφι. “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε εναν χώρο που είχε επιτυχημένες σεζον. Η αρχη σε εναν τέτοιο χώρο αποτελούσε για εμένα ενα μεγάλο στοιχημα. Ο κόσμος όμως είναι δίπλα μας και σε μία τόσο δύσκολη εποχή μας χαρίζει μια μοναδική σεζόν! Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς”, δηλώνει ο Πάνος.

Read More

And More