H κόρη του Λευτέρη Πανταζή δηλώνει πως δεν θέλει να την συγκρίνουν σε τίποτα με τον πατέρα της

Η μοναχοκόρη του Λευτέρη Πανταζή και της Ζώζας Μεταξά μεγάλωσε. Σήμερα, λίγο μετά τα 20 της χρόνια, λέγεται Connie (Κωνσταντίνα) Μεταξά, ανοίγει για το περιοδικό «Down Town» και τον Αλέξανδρο Πρίφτη, το άλμπουμ της ζωής της και ονειρεύεται, κάποια μέρα, να γίνει μια μεγάλη star του Hollywood.

Πώς είναι να ζεις μόνιμα στο Μαϊάμι;
Ζούσα τα τελευταία 4-5 χρόνια μόνιμα εκεί, προκειμένου να σπουδάσω υποκριτική. Αυτό ήταν το όνειρό μου, ήθελα να το κάνω και χάρηκα που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Ωστόσο, έφυγα οριστικά πια από την Αμερική, έχω γυρίσει στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω πόσο διάστημα θα μείνω εδώ.

Είναι εύκολο να αλλάζεις τόπους και προορισμούς κάθε λίγο;
Για μένα είναι πολύ εύκολο όλο αυτό, επειδή μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Τρελαίνομαι να ανακαλύπτω άλλες συνήθειες, νέους προορισμούς, αλλιώτικες κουλτούρες και διαφορετικούς, από τους δικούς μας, πολιτισμούς. Στην Ελλάδα έρχομαι δύο φορές τον χρόνο – τρεις μήνες το καλοκαίρι και ένα μήνα μέσα στο χειμώνα. Δεν ακούγεται τόσο δύσκολο όσο φαίνεται – ειδικά αν σου αρέσει αυτό που αγαπάς δεν υπάρχει καμία δυσκολία. Σε λίγο καιρό θα φύγω ξανά, θα πάω στο Λονδίνο να κάνω οντισιόν, με απώτερο σκοπό μου να κάνω εκεί τα πρώτα μου βήματα και να πετύχω.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;
Όμορφα. Νομίζω ότι πήρα πολλή αγάπη από τους γονείς μου, τους φίλους μου, έκανα παρέες, γνώρισα καλούς ανθρώπους.

Και πώς είναι για ένα παιδάκι να γνωρίζει και να συναναστρέφεται τους μεγαλύτερους σταρ της Ελλάδας, όπως είναι η Βίσση ή ο Ρουβάς;
(γελάει) Τι μου θύμισες τώρα… Θυμάμαι ότι φοβόμουνα πολύ τον Ρουβά. Πάρα πολύ! Κάθε φορά που ερχόταν σπίτι μας για να κάτσει με τον πατέρα μου, πήγαινα και τσέκαρα από το θυροτηλέφωνο αν είναι αυτός ή όχι. Αν ήταν, έτρεχα βολίδα στο δωμάτιό μου, κλειδωνόμουν και κρυβόμουν. Όλα τα κοριτσάκια τότε ήταν ερωτευμένα μαζί του, εγώ όχι. Ούτε καν. Παρόλο που μου άρεσε ένα κομμάτι που είχε βγάλει τότε. Ποιο έλεγε; (σκέφτεται για λίγο). Α, ναι! Αυτό που λέει «θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά, για να φας!». Αλλά εγώ εκεί, συνέχιζα να τον φοβάμαι πολύ. Δεν ξέρω γιατί… Σε αντίθεση με τον Νίκο Καρβέλα που, όποτε ερχόταν σπίτι, καθόμουν στην αγκαλιά του, έπαιζε μαζί μου, ήταν πολύ γλυκός και με άφηνε να του κάνω κοτσιδάκια τα μαλλιά (γελάει). Ήταν πολύ καλός μαζί μου.

Ισχύει ότι τα παιδιά των τραγουδιστών μεγαλώνουν μέσα στα μπουζούκια;
Νομίζω πως ναι. Κοίτα, όλα μας τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιές, Πάσχα, τα θυμάμαι σε κάποιο μαγαζί. Άκουγα τον πατέρα μου στο πρώτο του πρόγραμμα και στο δεύτερο, κοιμόμουν μέσα στο καμαρίνι του. Πόσο να αντέξω πια; Φαίνεται ότι μου κόλλησε, γιατί και φέτος θα κάνω γιορτές στο Frangelico, με την παρέα μου και ο μπαμπάς θα μας τραγουδά.

Εσύ δεν ήθελες να γίνεις τραγουδίστρια;
Το σκέφτηκα για μία περίοδο, αλλά νίκησε το «πρόβλημά» μου. Δε θέλω να με συγκρίνουν με τίποτα και σε τίποτα με τον πατέρα μου. Γι’ αυτό και άλλαξα το όνομά μου. Από Πανταζή, το έκανα Μεταξά. Της μητέρας μου.

/

Ο Λευτέρης πώς το πήρε;
Έξαλλος! Φώναζε, έλεγε τα δικά του, ξέρεις τα γνωστά που κάνουν οι γονείς… Αλλά εγώ δεν υποχωρώ, είμαι αγύριστο κεφάλι. Αν πάρω μία απόφαση, δεν την αλλάζω με τίποτα. Ο πατέρας μου αισθανόταν πολύ άσχημα, ήταν και είναι περήφανος για το όνομά του, ήθελε να το κρατήσω, αλλά εγώ δεν ήθελα. Μπορεί να ήταν σκληρό αυτό που έκανα, δεν ξέρω. Ο πατέρας μου έχει αδυναμία στο επίθετό του. Ωστόσο, του έχω πολύ μεγάλη αδυναμία!

Πρόσφατα διάβασα μια συνέντευξη του πατέρα σου, στην οποία παραδέχτηκε ότι δεν ενέκρινες ποτέ καμία από τις συντρόφους του. Γιατί το έκανες αυτό; Από υπερβολική αδυναμία;
Καταρχήν, λέει ψέματα! (γελάει) Ε, όχι και καμία… Εγώ είμαι θετική, να ξαναφτιάξει τη ζωή του, λέω «ναι», αλλά μέχρι εκεί που η άλλη γυναίκα δεν θα προσπαθήσει να τον πληγώσει. Ό,τι και να είναι η άλλη, άμα δεν με ενοχλήσει δεν μιλάω. Όταν, όμως, αρχίσει και κινείται ύποπτα, με προσβάλλει ή αποσκοπεί σε διάφορα άλλα, τότε ανοίγω το στόμα μου και γίνεται χαμός.

Δηλαδή έτυχε ποτέ να αντιληφθείς ότι κάποια γυναίκα δεν αγαπάει πραγματικά τον μπαμπά σου, αλλά αποσκοπεί, για παράδειγμα, στην περιουσία του;
Εννοείται! Εσύ δεν θα έκανες οτιδήποτε για να σώσεις τον πατέρα σου; Όχι ότι με ακούει βέβαια…(γελάει).

Έτυχε ποτέ να τσακωθείς με κάποια από τις συντρόφους του;
Ναι, πολλές φορές! Έχει γίνει και κανονικός χαμός… Αλλά μόνο αν κάνουν κάτι, αλλιώς δεν θα πάω να τσακωθώ ξαφνικά με τη μία και την άλλη.

/

Θέλεις να τον δεις να ξαναπαντρεύεται και να κάνει παιδί;
Αν θέλει να ξαναπαντρευτεί με μία σωστή γυναίκα, ας το κάνει. Αλλά παιδί, για ποιο λόγο; Για να γεννηθεί και να τον πει «παππού» αντί για «μπαμπά»; Νομίζω είναι μεγάλος για να γίνει πατέρας ξανά.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν θες εύκολα να δεις στο πλευρό του πατέρα σου μία άλλη γυναίκα επειδή, πιθανόν, θεωρείς ότι θα πάρει τη θέση της μητέρας σου…
Όχι, δεν ισχύει αυτό. Κοίτα, έχω διαβάσει πολλή ψυχολογία -και με όλα αυτά που συνέβαιναν σπίτι, αν δεν διάβαζα δεν θα καταλάβαινα τίποτα- αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι η αιτία. Είμαι αυστηρή, λόγω υπερπροστασίας κι επειδή δεν θέλω να τον πληγώσουν. Έχω τον πατέρα μου σαν παιδί μου… Και ναι, έχω πάρα πολύ μεγάλη αδυναμία στους γονείς μου! Μπορεί να μην τους το δείχνω, αλλά τους λατρεύω! Το ίδιο έκανα και με τους συντρόφους της μητέρας μου, αλλά με εκείνη δεν είχα κάποιο θέμα. Δεν λειτουργούν το ίδιο η μάνα μου κι ο πατέρας μου.

Τα προσωπικά σου τα συζητάς μαζί του;
Και με τους δύο! Τα λέμε όλα και οι γονείς μου, έχουν γνωρίσει όλες μου τις σχέσεις.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου που κυκλοφορεί

Ετικέτες

Read More

And More