Δ. Βανδή: Mεγαλώνω και μου αρέσει!

Η Δέσποινα Βανδή που δεν έπαψε ποτέ να εντυπωσιάζει τον κόσμο μπορεί να… αλλάζει, αλλά παραμένει πάντα η ίδια. Σε συνέντευξη που έδωσε στην “Real life” μίλησε για τον νέο της δίσκο “Άλλαξα”, τις ανησυχίες της και τον έρωτά της με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Τι προκάλεσε τις αλλαγές στη ζωή της;

Το ότι μεγαλώνω… νομίζω. Δε το λέω με την κακή έννοια. Με το “μεγαλώνω” έρχονται και άλλα πράγματα. Ωριμάζεις, φιλοσοφείς, γίνεσαι πιο ψύχραιμος, πιο λογικός και λιγότερο παρορμητικός. Και μπορείς να έχεις κάνει και ένα ξεσκαρτάρισμα των φίλων και γενικότερα των ανθρώπων που αξίζει να έχεις δίπλα σου. Ξέρεις ποιες σχέσεις έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο. Ισορροπείς διαφορετικά σ’ αυτές τις ηλικίες, φτάνεις πια στην ουσία των πραγμάτων. Δεν μένεις στην επιφάνεια.

Αν γνώριζε τον άντρα της σήμερα θα τον ερωτευόταν και πάλι;

Νομίζω πως ναι. Με γοητεύει πάρα πολύ το μυαλό του, με γοητεύει πάρα πολύ αυτό που είναι ο Ντέμης, μέχρι και σήμερα… Είμαι υπερήφανη γι’ αυτό που είναι. Είναι ένας άνθρωπος με ήθος και αρχές. Όλοι κάπου θα υποχωρήσουν, θα συμβιβαστούν. Αυτός όχι. Ακολουθεί πάντα τα “πιστεύω” του, που τα διέπει μια τετράγωνη δικαιοσύνη.

Θα γύριζε στη Γερμανία;

Όχι, μου είναι σχεδόν αδιανόητο. Αγαπάω πάρα πολύ τη χώρα μου, αγαπάω τον ήλιο της. Το σκέφτομαι καμιά φορά, όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό. Μπορεί να γοητεύομαι από την ιστoρία μιας χώρας, τις πόλεις, τους δρόμους της, τον τρόπο ζωής της, αλλά πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: αυτό το ελληνικό φως, τη μυρωδιά από το χώμα αυτού του τόπου και τη θάλασσα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Αδύνατον!

Τι θα έκανε αλλιώς, αν άρχιζε σήμερα;

Λίγα. Νομίζω πως αν άλλαζα κάτι θα ήταν ίσως, το να είμαι περισσότερο τολμηρή και λιγότερο ανασφαλής.

Eίναι πράγματι ανασφαλής;

Σε πολλά. Στη δουλειά μου πχ, η ανασφάλεια που είχα δεν μου επέτρεπε να χαρώ όσο έρπεπε τα πράγματα που μου συνέβαιναν. Τώρα πια το βλέπω…

Read More

And More