Δ. Λαγιόπουλος: “Δεν με ενδιαφέρει η έκθεση ούτε στα επαγγελματικά, πόσο μάλλον στα προσωπικά”

Ο Δημήτρης Λαγιόπουλος βρέθηκε στο Μαρόκο πριν λίγες μέρες για τη φωτογράφιση της κεντρικής μόδας του γερμανικού περιοδικού Elle, μαζί με την Denisa Dvorakova αλλά και για τη νέα καμπάνια τoυ ολλανδικού οίκου ρολογιών Oozoo, στην οποία είναι το κεντρικό πρόσωπο. Το περιοδικό People μας παρουσιάζει φφωτογραφίες από τις βόλτες του Έλληνα style icon στις υπαίθριες αγορές, τα souk, στους δρόμους της πόλης, στο ξενοδοχείο Taj Palace και κάνει αναδρομή στη ζωή και την καριέρα του…

/

Στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία επικοινωνίας και management εδώ και ένα χρόνο, μοντέλο διεθνών προδιαγραφών με προϋπηρεσία παρουσιαστή στην τηλεόραση και πρώην αθλητής (έφτασε να παίζει στη Β’ Εθνική στο μπάσκετ μέχρι να αφιερωθεί στις σπουδές του), ο Δημήτρης έχει δοκιμαστεί σε πολλά επαγγελματικά πεδία και σήμερα έχει καταφέρει να συνδυάζει όσα αγαπά με μοναδική ισορροπία, δίνοντας στο καθένα ένα διαφορετικό κομμάτι του εαυτού του.
Κάνω πολύ επιλεκτικές δουλειές, γιατί μου αρέσει πολύ η μόδα, τα ταξίδια, η εξερεύνηση του στιλ και του εαυτού μου μέσα από αυτή τη διαδικασία» εξηγεί.

Η τηλεόραση τον βοήθησε να γίνει πιο γνωστός στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα, ενώ η συνεργασία του με μεγάλους οίκους του εξωτερικού του έδωσε το διαβατήριο της διεθνούς καριέρας. «Δούλεψα με τον Giorgio Armani στην Ιταλία, κι αυτό ήταν μια συνεργασία-σταθμός. Το να σε επιλέγει ο ίδιος ο Armani είναι μια εμπειρία μέσα από την οποία ουσιαστικά τεστάρεις τον εαυτό σου» εξηγεί ο Δημήτρης, που του αρέσει να αναλύει συμπεριφορές και να βλέπει πίσω από το προφανές μιας κατάστασης. Ίσως αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τον οδήγησαν να βρεθεί και πίσω από τις κάμερες, στην ομάδα της Progressive ως ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά που συμμετέχουν στο σχεδιασμό της επικοινωνίας διάσημων Ελλήνων αλλά και μεγάλων brands.

Έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Πειραιά και ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στην Επιχειρησιακή Πολιτική και το Στρατηγικό Μάρκετινγκ στα ναυτιλιακά, το αντικείμενό του αυτή τη στιγμή είναι ο ιδανικός συνδυασμός των γνώσεων και των εμπειριών που απέκτησε μέχρι σήμερα. «Όταν ήρθε η εποχή που έπρεπε να αποφασίσω τι θα σπουδάσω, σκέφτηκα να ασχοληθώ με τους τομείς που έχουν προοπτική στη χώρα μας, όπως η ναυτιλία και ο τουρισμός. Μάλιστα, όνειρό μου είναι να κάνω κάποια στιγμή ένα ξενοδοχείο στον τόπο μου, τα Καλάβρυτα» λέει στο People.

/

«Ο Δημήτρης είναι ένας αθλητής που κάνει μόντελινγκ και όχι ένα μοντέλο που κάνει και αθλητισμό. Έχει μια αθλητική αυτοπειθαρχία σε όλα του, που εκφράζεται και στη δουλειά αλλά και στην καθημερινότητά του» μας λέει συνάδελφός του από το χώρο της μόδας. Τον ίδιο, όμως, μήπως υπάρχουν στιγμές που να τον «πνίγει» αυτή η αυτοπειθαρχία; «Ποτέ. Αυτή του η πειθαρχία του βγήκε σε καλό ακόμα κι όταν δούλεψε νύχτα. «Μου το είχαν προτείνει φίλοι. Οι γονείς μου είχαν τις αντιρρήσεις τους, φοβούνταν πως η νύχτα παρασύρει. Ανησύχησαν. “Μα είναι δυνατόν να δουλέψεις βράδυ; Ό,τι χρήματα θέλεις θα σου τα δώσουμε εμείς” μου είχαν πει. Όμως τα χρήματα ήταν το τελευταίο. Θα δούλευα εκεί, θα έρχονταν οι φίλοι μου, θα τους κερνούσα, θα διασκεδάζαμε, θα γνωρίζαμε κόσμο. Πολύ συνειδητά ήθελα να αποκτήσω την εμπειρία. Το εξήγησα στους δικούς μου και τελικά πείστηκαν. Έτσι ξεκίνησα. Και περνούσα καλά και πληρωνόμουν!» λέει γελώντας. Έπειτα, όμως, από λίγο καιρό αποφάσισε πως αυτός ο κύκλος έκλεισε. Για να τεστάρει τον εαυτό του δοκίμασε και το μόντελινγκ.

«Μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να ισοπεδώσει αυτό που για τους περισσότερους είναι αυταπόδεικτο, την εξωτερική ομορφιά. Κρίνεσαι συνεχώς από επιφανειακά και υποκειμενικά κριτήρια κι εκεί διαπίστωσα πως αυτό που σε κάνει να ξεχωρίσεις είναι μόνο η προσωπικότητα και η δύναμη του χαρακτήρα σου» λέει.

/

Όσοι ξέρουν τον Δημήτρη γνωρίζουν πως το μέρος που θέλει να βρίσκεται όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, χειμώνα – καλοκαίρι, είναι τα Καλάβρυτα. Από εκεί κατάγονται οι γονείς του, εκεί θυμάται τον εαυτό του να κάνει διακοπές από μικρό παιδί. Πριν από μερικά χρόνια, η οικογένειά του ανακαίνισε το πατρικό τους σπίτι και ο Δημήτρης συνέβαλε με όλο του το «είναι», καθώς ήταν η εποχή που σπούδαζε και μπορούσε να περνά χρόνο εκεί.

Την περίοδο που έχτιζαν το σπίτι στα Καλάβρυτα μπήκε στη ζωή του και το snowboard. «Το snowboard με εξιτάρει, γιατί όταν κατεβαίνεις την πίστα δεν υπάρχει επιστροφή. Εκεί έχει εξελίξει και μια άλλη πτυχή του εαυτού του: «Στον ελεύθερο χρόνο μου άρχισα να διδάσκω snowboard στο χιονοδρομικό. Σε παιδάκια από 3 χρόνων, που είναι αποκάλυψη και είναι εμπειρία να τους διδάσκεις, γιατί δεν μαθαίνουν μόνο αυτά από εσένα αλλά κι εσύ από αυτά. Διδάσκοντας μικρά παιδάκια, προπονείσαι για το πώς θα είσαι αργότερα με τα παιδιά σου. Ακούγεται ενθουσιασμένος και, όπως μου επιβεβαιώνει, λατρεύει τα παιδιά και θέλει σύντομα να αποκτήσει δικά του. Θέλω να γίνω νέος μπαμπάς για να ακολουθώ το παιδί μου σε οτιδήποτε κι αν κάνει. Αν είμαι 50 και το παιδί μου 10, θα είναι δύσκολο να το ακολουθήσω. Απλά πρέπει να προκύψουν και οι κατάλληλες συνθήκες.

Ο Δημήτρης, διακριτικός σε όλα του, δεν έχει απασχολήσει με την προσωπική του ζωή. «Δεν με ενδιαφέρει η έκθεση για την έκθεση ούτε στα επαγγελματικά, πόσο μάλλον στα προσωπικά. Θέλω να προστατεύω τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μου. Πάντα είχα και έχω σημαντικές σχέσεις στη ζωή μου. Δεν θα αναλωθώ σε κάτι που δεν με γεμίζει. Επειδή, όμως, οι ισορροπίες μεταξύ δύο ανθρώπων είναι λεπτές, πιστεύω ότι μια σχέση δεν πρέπει να εκτίθεται σε πολλούς. Ο κύκλος μου ξέρει πως έχω μια σχέση, κυκλοφορώ, δεν βλέπω όμως το λόγο να το δημοσιοποιήσω».

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More