Γιάννης Τσιμιτσέλης: “Ένα δεύτερο παιδί θα ήταν εγκλωβισμός”

O Γιάννης Τσιμιτσέλης γνωρίστηκε με τη Βάσω Λασκαράκη το 2008, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Πολυκατοικίας, και παραδέχεται πως δεν περίμενε ότι η τηλεοπτική τους συνάντηση θα είχε τέτοιου είδους εξέλιξη. «Φυσικά και δεν το περίμενα. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα σου συμβεί στην πορεία. Αυτό που με γοήτευσε στη Βάσω ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων: η συμπεριφορά, το στυλ, η εμφάνιση, αλλά και το μυαλό της» εξομολογείται στο People, ενώ ετοιμάζεται στο καμαρίνι του στο θέατρο Λαμπέτη για την παράσταση Άντρες Έτοιμοι για Όλα, όπου πρωταγωνιστεί.

Σε προβλημάτισε το γεγονός ότι ανήκετε στον ίδιο επαγγελματικό χώρο;
Όχι ιδιαίτερα. Ίσα ίσα. Οι κοινές ανησυχίες που έχουμε, αντί να κουράζουν κάποιον που είναι εκτός χώρου, τουλάχιστον γίνονται περισσότερο κατανοητές και σίγουρα κουράζουν λιγότερο. Όταν δουλεύεις στον ίδιο χώρο με τον άνθρωπό σου, σαφώς έχεις περισσότερη κατανόηση.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση μόλις έμαθες ότι η Βάσω είναι έγκυος;
Χάρηκα. Ήταν κάτι που δεν είχα στο μυαλό μου, αλλά με αιφνιδίασε θετικά. Εκείνη τη στιγμή, μέσα σε δευτερόλεπτα, θεώρησα πως βρίσκομαι στην κατάλληλη ηλικία ώστε να κάνω το επόμενο βήμα. Δεν το είχαμε προγραμματίσει. Ήρθε τυχαία, αλλά σε μια κατάλληλη στιγμή. Παρότι είμαι σχετικά νέος (σ.σ. 32 ετών), όλα έγιναν πάρα πολύ ομαλά.

Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έμαθε για την εγκυμοσύνη της Βάσως μετά από σένα;
Νομίζω πως ήταν ο Στέργιος Αντούλας (σ.σ. παιδικός φίλος και συνέταιρος του Γιάννη), που είναι ένας εκ των δύο κουμπάρων μου. Όταν έκανε το τεστ η Βάσω και έμαθε πως είναι έγκυος, ήμασταν μαζί στο σπίτι.

Ήσουν μέσα στην αίθουσα τοκετού; Ισχύει πως είναι μια στιγμή που αποτυπώνεται για πάντα στο μυαλό ενός άντρα; Ήμουν καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού και σίγουρα δεν υπάρχει καμία άλλη τόσο έντονη στιγμή σαν κι αυτή. Από την άλλη, δεν είχα αγωνία, διότι εμπιστευόμουν πάρα πολύ το γιατρό της.

Πώς ένιωσες μόλις πήρες το μωρό σου στην αγκαλιά σου;
Ένιωσα πως κρατούσα κάποιο ξένο παιδί. Στην αρχή δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις. Ακόμα και τώρα είναι δύσκολο. Όλο αυτό αλλάζει όταν ξεκινήσεις να έχεις μια πιο ουσιαστική επικοινωνία με το παιδί. Αυτή τη στιγμή η μικρή (σ.σ. γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου) δεν βλέπει ακόμη καλά και δεν αναγνωρίζει πρόσωπα, παρά μόνο τη μαμά της από τη μυρωδιά και το χτύπο της καρδιάς της.

Είσαι από τους μπαμπάδες που βοηθάνε ενεργά στο μεγάλωμα του μωρού;
Προσπαθώ όσο μπορώ, απλά τα χρονικά μου περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά. Αυτό που έχει αλλάξει στη ζωή μας από τη γέννηση του μωρού είναι ο ύπνος της Βάσως. Εγώ προσπαθώ να κοιμάμαι. Φεύγω από το δωμάτιο και πηγαίνω στο σαλόνι. Ξεκινάω γυρίσματα στις 7.00 το πρωί και τελειώνω με το θέατρο στις 12.00 το βράδυ, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, ο ύπνος μού είναι απαραίτητος αυτή την περίοδο. Σε γενικές γραμμές, όλες οι προτεραιότητες που υπήρχαν πριν έχουν συμπυκνωθεί σε μία. Η μικρή δεν κοιμάται αρκετά. Συνήθως κάνει τη νύχτα μέρα. Είναι λίγο ανήσυχη.

Πώς είναι η Βάσω σαν μαμά; Έχεις παρατηρήσει αλλαγές στο χαρακτήρα της από τότε που γέννησε;
Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλή μαμά, εξαιρετική. Έχει λειτουργήσει άψογα με το μωρό. Δεν νομίζω πως έχει αλλάξει κατά τα άλλα. Έτσι όπως ήταν πριν είναι και τώρα. Η Βάσω είναι πολύ δοτικός άνθρωπος, πόσο μάλλον τώρα απέναντι στο παιδί.

Τώρα που έκανες την αρχή, πώς σου φαίνεται η ιδέα για ένα δεύτερο παιδάκι;
Νομίζω πως, στην παρούσα φάση, ένα δεύτερο παιδί θα ήταν γερός εγκλωβισμός. Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας ακόμη. Να είμαστε καλά και βλέπουμε.

Τι θα ήθελες να πάρει η κόρη σου από σένα και τι από τη Βάσω;
Θα ήθελα να πάρει όλα τα θετικά μας!

Έχετε αποφασίσει ποιο είναι το όνομα που θα της δώσετε;
Θα τη βγάλουμε Ευαγγελία και θα τη βαφτίσει ο Στέργιος Αντούλας μαζί με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.

Τώρα, που έχετε κάνει οικογένεια με τη Βάσω, θα ήθελες να βρεθείτε ξανά μαζί στην ίδια σκηνή, σε σειρά ή ταινία; Θα σου φανεί περίεργο;
Όχι, αντίθετα. Θα ήθελα πάρα πολύ να δουλέψουμε ξανά μαζί. Θεωρώ πως η Βάσω είναι εξαιρετική στη δουλειά της.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Ετικέτες

Read More

And More