Γιώργος Μαζωνάκης: Τα λάθη στην προσωπική του ζωή και η συνεργασία με την Πάολα!

Στα 42 του χρόνια νιώθει, ίσως πιο σίγουρος από ποτέ για τον εαυτό του και τις επιλογές του.

«Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ωραιότερη περίοδος της ζωής μου» λέει ο Γιώργος Μαζωνάκης στο περιοδικό People. Έτσι κι αλλιώς, η προσωπική του ζωή μάλλον «ριγμένη» είναι σε σχέση με την επαγγελματική. Και το λάθος του το παραδέχεται. «Εγώ φταίω σε αυτό. Ανέβηκα στο τρένο και δεν κατέβηκα στους σταθμούς όπου θα έπρεπε να είχα κατέβει. Μπορεί να υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων, με τους οποίους θα έπρεπε να ασχοληθώ πιο πολύ, να το καλλιεργήσω, αλλά τελικά δεν το έκανα. Οι φίλοι μου συνηθίζουν να λένε πως γεννήθηκα για να κάνω καριέρα, εγώ όμως θέλω να τους διαψεύσω. Γι’ αυτό και λέω ότι τα καλύτερα χρόνια είναι αυτά που έρχονται».

Στις 16 Μαΐου ξεκινάει τις εμφανίσεις του μαζί με την Πάολα στο νυχτερινό κέντρο Φαντασία, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 3 Αυγούστου. Του διατύπωσα τις προσωπικές μου επιφυλάξεις απέναντι στα τραγουδιστικά φαινόμενα – όπως η Πάολα –, που έχει κανείς την εντύπωση πως με έναν περίεργο τρόπο «επιβάλλονται» και θα πρέπει να είναι αρεστά και αποδεκτά από τους πάντες. «Θα σου θυμίσω πως σε μένα η Πάολα δεν είναι άγνωστη. Δούλεψε μαζί μου στο Βοτανικό, πριν από δυόμισι χρόνια. Κι εκεί, δουλεύοντας μαζί μου, θεωρώ ότι συστήθηκε σε ένα ευρύτερο κοινό. Όταν, λοιπόν, τότε, ήταν να συνεργαστούμε, αρκετοί φίλοι μού έλεγαν ότι έπαιρνα μεγάλο ρίσκο, καθώς είχε αρκετά διαφορετικό προφίλ από εμένα. Κατάλαβα πόσο καλή τραγουδίστρια είναι μέσα από εκείνη τη συνεργασία, αλλά και πόσο ταιριάζουμε, γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε πράγματα αντισυμβατικά. Να πούμε τραγούδια διαφορετικά και να κινηθούμε στην πίστα με διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με άλλους συναδέλφους μου.

giorgos mazonakis People46 (4)

Από τότε είχα πει ότι πρέπει να ξανασυνεργαστούμε. Είναι τραγουδίστρια της ψυχής και όταν ένας τραγουδιστής έχει την αλήθεια μέσα του, έχει τα φόντα για να γίνει και πρώτο όνομα» καταθέτει στο People ο Γιώργος Μαζωνάκης. Κάποιος άλλος στη θέση του, πάντως, ίσως και να σκεφτόταν πως η Πάολα, τη συγκεκριμένη στιγμή, θα μπορούσε ίσως και να τον «καπελώσει». «Έχω μια 20άχρονη επαγγελματική πορεία στο τραγούδι και ποτέ δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο, όχι μόνο για την Πάολα, αλλά σε καμία συνεργασία μου. Δεν μπήκα ποτέ σε ανταγωνισμό με κανένα συνάδελφό μου». Τον ρωτάω και για τον αντίστοιχης εμβέλειας με την Πάολα λαϊκό τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. «Τον γνώρισα μέσα από μια ευρύτερη παρέα και όχι αποκλειστικά ως καλλιτέχνη. Είναι παιδί, το οποίο γράφει και τραγουδάει με βάση τον τρόπο που σκέφτεται και αναλύει τα πράγματα στη ζωή του. Αυτό που κάνει ο Παντελίδης είναι κάτι πολύ δικό του και από αυτή την άποψη αληθινό. Από εκεί και πέρα, το πόσους και ποιους αφορά η αλήθεια του είναι θέμα επιλογής του κοινού και όχι δικό μου. Με ρωτάς αν θα συνεργαζόμουν μαζί του και σου απαντώ “γιατί όχι;”».

Υπάρχουν, πάντως, και συνεργασίες που ο Γιώργος με σεμνότητα εξομολογείται πως θα ήθελε να ζήσει κάποια στιγμή στη ζωή του. Συνεργασίες «ποθητές σε βαθμό υπερθετικό» λέει ο ίδιος, απρόβλεπτες. «Θα ήταν τεράστια τιμή για μένα να συνεργαστώ με τη Χαρούλα Αλεξίου, την Ελένη Βιτάλη ή τη Δήμητρα Γαλάνη, γιατί θα είχα το ερέθισμα να κάνω πράγματα διαφορετικά και θα ένιωθα πραγματικά σαν μαθητής. Είναι καλλιτέχνιδες, τις οποίες γνωρίζω και σε προσωπικό επίπεδο, γι’ αυτό και δεν τις αναφέρω τυχαία. Η σπίθα της συνεργασίας δεν έχει πέσει, γιατί ίσως δεν το έφερε η στιγμή ή μπορεί να μην ένιωθα έτοιμος να το ζητήσω. Δεν κολλάω να εκφράσω αυτό που θέλω, αρκεί να νιώθω ότι τη συγκεκριμένη στιγμή είναι και η ώρα του να γίνει. Τα περί έντεχνου εμένα δεν με απασχολούν, ούτε αισθάνομαι άτεχνος. Και επίσης, να υπενθυμίσω ότι στα προγράμματά μου λέω πολλά τραγούδια και των τριών αυτών κυριών».

Όταν του λέω πως η στάση της ζωής του θυμίζει αρκετά τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Ελένη Βιτάλη, παίρνοντας τις αποστάσεις της από πρόσωπα και καταστάσεις, συμφωνεί. «Ναι, κι εγώ το πιστεύω αυτό. Σαν να είμαστε άνθρωποι που δεν θέλουμε πολλά πολλά. Που έχουμε μια καλλιτεχνική αντισυμβατική διάθεση και μια τρέλα, χωρίς να βολευόμαστε. Θέλουμε να πάμε λίγο παραπέρα, να δούμε αν μπορούμε».

Read More

And More