Ο Ηλίας Βρεττός μιλάει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στον Ηλία Βρεττό το τελευταίο διάστημα. Ο χωρισμός του με την Ευαγγελία Αραβανή, η φημολογούμενη σχέση με την Φελίσια Λαπάτη και τα νέα του τραγούδια είναι τα πράγματα που απασχολούν και δεν διστάζει και ο ίδιος να μιλήσει ανοιχτά όταν τον ρωτούν. Για όλα αυτά αλλά και για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μίλησε στον κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη.

Πολλοί είπαν ότι το «Όλα τα Ξέρω» ήταν βιωματικό, που οι στίχοι του σε χαρακτήριζαν απόλυτα. (σ.σ. «όλα τα ξέρω, άσε την συγνώμη/γιατί ο προδότης δεν έχει γνώμη. Μόνο να μη σε ξαναδώ/σαν να μην πέρασες από ‘δω. Μόνο να μη σε ξαναδώ/μη δεις τον άλλο μου εαυτό»). Τελικά ήθελες να περάσεις κάποιο μήνυμα;
Γενικότερα, ήταν ένα κομμάτι που αγάπησα πολύ από την πρώτη κιόλας στιγμή που το άκουσα και, ναι, το ερμήνευσα βιωματικά. Έχω πει ότι, τη συγκεκριμένη περίοδο, με χαρακτήριζε, γιατί αισθάνθηκα δικούς μου τους στίχους. Λες και ήμουν εγώ! Αυτό με βοήθησε να ταυτιστώ μαζί του – όχι όμως να περάσω μηνύματα. Ήταν ένα καλό τραγούδι που το είπα και έτυχε να μου ταιριάζει απόλυτα.

Καταλαβαίνω ότι είσαι περισσότερο πρακτικός άνθρωπος, παρά συναισθηματικός…
Όχι, είμαι πολύ συναισθηματικός και ευαίσθητος, αλλά ως Παρθένος που είμαι βάζω τη λογική μου μπροστά. Σε πολλές περιπτώσεις έχω πιάσει τη λογική μου να νικά το συναίσθημά μου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άμυνά μου. Όταν πιστεύω ότι το συναίσθημα δεν θα με βγάλει σε καλό δρόμο, ευτυχώς με σώζει η λογική. Είμαι πολύ ειλικρινής, πολύ ευθύς και ποτέ δεν λέω ψέματα. Ποτέ δεν πρόβαλα κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι.

Θα μου επιστρέψεις τότε να «εκμεταλλευτώ» την ευθύτητά σου και να σε ρωτήσω αν είστε τελικά ζευγάρι με τη Φελίσια, όπως γράφεται…
Η ευθύτητα δεν έχει να κάνει με αυτό… Δεν θέλω να μιλήσω για κάτι που αφορά στην προσωπική μου ζωή. Ούτε χρειάζεται να διαψεύσω κάτι. Είμαι όμως πάρα πολύ καλά! Όταν έρθει η στιγμή που θα θελήσω να το μοιραστώ ξανά με τον κόσμο, θα το κάνω – όπως άλλωστε το έχω ξανακάνει.

Ωστόσο, την προηγούμενη βδομάδα είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες φωτογραφίες, στις οποίες φαινόσασταν να είστε αρκετά διαχυτικοί…
Και απαγορεύεται αυτό; Χρειάζεται κάθε τι που μου συμβαίνει κάθε μέρα να το αναλύω διεξοδικά εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων; Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να το αναλύω σώνει και καλά…

Σε κάθε περίπτωση, είσαι έτοιμος να μπεις σε μία καινούρια σχέση;
Στις σχέσεις μπαίνεις τελικά χωρίς ούτε εσύ ο ίδιος να το καταλάβεις κι αυτό είναι το γοητευτικό.

Μετάνιωσες, όμως, που κάποτε μιλούσες τόσο ανοιχτά για τα προσωπικά σου;
Όχι, ποτέ δεν μετανιώνω για κάτι που κάνω. Είμαι πολύ ξεκάθαρος και καθόλου παρορμητικός. Όταν κάνω κάτι, το κάνω γιατί έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Εφόσον έκανα κάτι και πίστεψα ότι έτσι έπρεπε να δράσω, ακόμα και λάθος να αποδείχτηκε στην πορεία ότι ήταν, δεν θα το μετανιώσω, ούτε θα το αναιρέσω. Και τον χρόνο να γύριζα πίσω, πάλι τα ίδια θα έκανα. Στηρίζω τις επιλογές μου, ακόμα και τις λανθασμένες.

Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες μέχρι σήμερα;
Το ξεκίνημά μου. Και το άλλο, κάτι που δεν έχω ξαναπεί ποτέ, ήταν όταν πέρασα ένα σημαντικό θέμα υγείας.

Σοβαρής κατάστασης;
Σημαντικό θα έλεγα. Μία περίοδο αντιμετώπισα ένα θέμα με τη φωνή μου. Είχα ένα πρόβλημα που με αποσυντόνισε και με επηρέασε πολύ ψυχολογικά. Η απόδοσή μου ερμηνευτικά είχε πέσει και μου πήρε χρόνο για να επανέλθω. Αλλά το αντιμετώπισα με ψυχραιμία και επανήλθα καλύτερος από ποτέ.

Εκείνη την περίοδο, σκέφτηκες ποτέ ότι δεν θα επανέλθεις ή ότι δεν θα ξανατραγουδήσεις;
Όλα τα σκέφτηκα, αλλά δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να κολλήσει σε αυτές τις σκέψεις. Απλά πέρασαν από το μυαλό μου κι έφυγαν. Όταν δεν είσαι καλά, γίνεσαι ευάλωτος και τα σκέφτεσαι όλα. Ακόμα και το χειρότερο. Αλλά πείσμωσα και σήμερα είμαι σούπερ.

Read More

And More