J.K.Simmons: Μιλάει για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και παίρνει θέση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα!

Ο πρόσφατα βραβευμένος με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Whiplash», J.K. Simmons
μίλησε στο περιοδικό People και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στην Ελλάδα, τη γνώμη του σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα αλλά και για τον «ταλαντούχο Christopher», όπως αποκαλεί τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη μετά τη συνεργασία τους στη νέα του ταινία «Ένας άλλος κόσμος».

Στην ερώτηση σχετικά με την απόφασή του να συμμετέχει σε μια Ελληνική παραγωγή και να έρθει στην Ελλάδα για τα γυρίσματα ο διάσημος ηθοποιός απάντησε:
Υπήρχαν πολλοί λόγοι που με έκαναν να πω «ναι» σε μια ταινία που θα γυριζόταν στην Ελλάδα. Αρχικά ήταν η ίδια η Ελλάδα. Πρακτικότερα τώρα, ο λόγος που αποφάσισα να έρθω στη χώρα σας είναι το σενάριο που είχε γράψει ο Χριστόφορος. Εκείνη την εποχή το φιλμ Χωρίς Μέτρο δεν είχε βγει ακόμη στους κινηματογράφους και δεν γνωρίζαμε πώς θα πήγαινε, αν και η πρώτη αντίδραση σε όσα φεστιβάλ είχε προβληθεί ήταν θετική. Ωστόσο, ο ατζέντης μου, μου είπε να κάνουμε υπομονή για να δούμε την πορεία της. Λίγο καιρό αργότερα έστειλα με email στον ατζέντη μου μια λίστα με τους ρόλους που θα ήθελα να παίξω. Του έλεγα μεταξύ άλλων ότι έψαχνα μια ερωτική ιστορία που να «μιλάει» σε εξηντάρηδες. Δύο μέρες αργότερα, μου έστειλε το σενάριο, που είχε λάβει από τον Χριστόφορο. Μου άρεσε από την πρώτη ανάγνωση, ήταν καλογραμμένο και ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνα. Τότε είχε τον τίτλο Έρως και πρόκειται για τρεις διαφορετικές ιστορίες. Εγώ είμαι ζευγάρι με τη Μαρία Καβογιάννη. Στη συνέχεια τα γυρίσματα δικαίωσαν την απόφασή μου…

/

Οι δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα του έφεραν δεύτερες σκέψεις;
Ούτε κατά διάνοια. Δεν είχα καμιά ανασφάλεια και τίποτα να φοβηθώ. Ένιωσα φιλόξενα αλλά και τόσο ασφαλής, όσο νιώθω στο Βερολίνο που βρισκόμαστε τώρα.

Έμεινε στην Ελλάδα μόνο δέκα-έντεκα μέρες και όλο αυτό το διάστημα το πέρασε δουλεύοντας. Το πρόγραμμα του ήταν πολύ σφιχτό και δεν του άφησε χρόνο για οτιδήποτε άλλο παρά μόνο για τα γυρίσματα. Ωστόσο κατάφερε να επισκεφθεί την Ακρόπολη.

Ποια η γνώμη του για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα;
Έμαθα από τον Χριστόφορο για τις ελληνικές αγωνίες όπως πληροφορήθηκα και για τον αγώνα των Ελλήνων να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Ο Χριστόφορος με ξενάγησε στην Ακρόπολη και θέλω να είμαι σαφής. Eίμαι μαζί σας. Πιστεύω ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, γιατί ανήκουν στην Ελλάδα.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More