Δ. Καμπούρη: “Η δοσοληψία στις σχέσεις με ενοχλεί και με καταπιέζει”

“Δεν πρέπει να αγωνιούμε να αποδείξουμε πράγματα για τον εαυτό μας γιατί με το πέρασμα του χρόνου όλοι μπαίνουμε εκεί που μας αξίζει. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και τις επιλογές μας.” Αυτό το συμπέρασμα – και πολλά άλλα – μοιράζεται η Δέσποινα Καμπούρη στην συνέντευξή της στο περιοδικό Forma.

Η παρουσιάστρια όμορφη, λαμπερή και εμφανώς αδυνατισμένη έχει περάσει σε μία νέα φάση στη ζωή της με βασικό πρωταγωνιστή την κόρη της!

Πόσο έχει αλλάξει η ζωή της μετά τον ερχομό της κόρης της;

Βλέπω πλέον τα πράγματα εντελώς αλλιώς. Έχω γίνει πολύ πιο ευαίσθητη και πολύ πιο δυνατή και σκληρή ταυτόχρονα…. Νιώθω ότι εγώ είμαι η ασπίδα της που θα την προστατέψει από ό,τι μπορεί να την απειλεί. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορείς να νιώσεις αν δεν έχει φέρει στον κόσμο ένα παιδί…. Εγώ πριν ήμουν ένας άνθρωπος που τελευταία στιγμή έβαζα 2 ρούχα στη βαλίτσα και έφευγα για ταξίδι χωρίς να ξέρω καν πότε θα γυρίσω. Τώρα πια όλα μπαίνουν σε κουτάκια και δημιουργείται ένα πρόγραμμα που για τους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να είναι “απρογραμμάτιστοι” τους έρχεται λίγο “κάπως”. Βέβαια αξίζει τον κόπο, καθώς δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την μητρότητα….

Τι συμβουλές θα έδινε σε μία νέα μαμά;
Να μην το σκεφτεί ούτε δεύτερη φορά. Αξίζει παρ’ όλες τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει, πρακτικές και συναισθηματικές. Πρόκειται για μια αγάπη μοναδική και ανιδιοτελή, αδιαπραγμάτευτη, που δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο.

Πώς αντιμετωπίζει τις δυσκολίες;

Το δουλεύω πάρα πολύ. Ο,τιδήποτε αντιμετωπίζω στη ζωή μου, είτε ένα εμπόδιο είτε μια δυσάρεστη κατάσταση, περνάει πάντα από μεγάλη επεξεργασία.



Την αγχώνει η οικονομική κρίση τώρα που έχει να σκεφτεί και μια ζωή ακόμη;

Θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει κυρίως τις δικές μας γενιές. Γιατί, όταν η κόρη μου θα είναι 20-30 χρονών και θα προσπαθεί να δημιουργήσει τη ζωή της, πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, οπότε σε αυτή την περίπτωση σκέφτομαι αισιόδοξα. Ας πούμε ότι εμείς θα θυσιαστούμε για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Τι δεν αντέχει στους ανθρώπους;
Την αγένεια. Με ενοχλούν οι άνθρωποι που με προσβάλλουν χωρίς να σκέφτονται ότι μπορεί να σε πληγώσουν. Επίσης δεν αντέχω τους μίζερους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ παρέα με έναν άνθρωπο που υπολογίζει και μετράει τα πάντα σε όλα τα επίπεδα -συναισθηματικά, οικονομικά επαγγελματικά. Η δοσοληψία στις σχέσεις με ενοχλεί πολύ και με καταπιέζει φοβερά. Εμπεριέχει μια δόση υστεροβουλίας και νιώθω ότι δεν υπάρχει αλήθεια και αυθορμητισμός στη σχέση.

Τι είναι αυτό που μπορεί να την κάνει να ερωτευτεί κάποιον;
Ο έρωτας δεν εκβιάζεται. Είναι “χημεία” και δεν ορίζεται με λέξεις και αριθμούς. Το παθαίνεις εκεί που δεν το περιμένεις, είναι μοναδικό συναίσθημα, πρέπει να το ζήσεις αλλά σίγουρα δεν μπορείς να προγραμματίσεις. Είμαι υπέρ του έρωτα και της αγάπης για όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει και ζωή. Γι ‘αυτό και είμαι πάντα με την αγάπη!

Τι σχέδια κάνει για το μέλλον;
Δεν κάνω σχέδια. Δεν θέλω να σχεδιάζω τίποτα γιατί η ζωή είναι πολύ απρόβλεπτη και μας επιφυλάσσει πολύ μεγάλες εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες. Θέλω να είμαι καλά και υγιής για να μπορώ να φροντίζω το μωρό μου και να περνάω πολύ χρόνο μαζί ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Στο τέλος όλα θα πάνε καλά!

Διάβασε περισσότερα στο Forma που κυκλοφορεί

Read More

And More