Σμαράγδα Καρύδη: Αποκαλύπτει αν ζει τον μεγάλο έρωτα!

Στο φουλ βρίσκονται αυτές τις μέρες οι μηχανές για την Σμαράγδα Καρύδη που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Σιρανό Ντε Μπερζεράκ” με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, και τον ρόλο της ως Ρωξάνη.
Η Σμαράγδα φέτος, βρίσκεται ανάμεσα σε δυο άντρες, μπλεγμένη σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο, που δείχνει ν’ απολαμβάνει με την ψυχή της και μιλά στο περιοδικό Glow για τον έρωτα, τις σχέσεις και την αγάπη για την Αίγινα.
Μιλώντας αρχικά για το σπίτι που πήρε στην Αίγινα, εξομολογείται: “Σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να καταλήξω εκεί. Μ’ αυτήν τη λογική πήρα το σπίτι. Να ζήσω τα γεράματά μου εκεί”.
Το έργο “Σιρανό Ντε Μπερζεράκ” προσεγγίζει τον έρωτα, δεν είναι κάπως ξεπερασμένο;
Οι βασικές αξίες των ανθρώπων δεν έχουν αλλάξει. Μόνο το περιβάλλον αλλάζει. Μπορεί να μη γράφουμε ποιήματα, αλλά sms, να στέλνουμε μέιλ αντί ραβασάκια. Με τον ίδιο τρόπο φτερουγίζει στο στομάχι αυτό που νιώθεις για τον άλλο. Επειδή είμαι με πιτσιρίκια στο θέατρο, βλέπω πως ερωτεύονται μια χαρά. Βέβαια, οι ηθοποιοί οφείλουν να είναι ανοιχτοί στα συναισθήματα. Δε γίνεται να έχεις διαλέξει αυτήν τη δουλειά και να ‘σαι περιχαρακωμένος.
Εσείς ζείτε τον απόλυτο έρωτα;
Έχω έναν έρωτα από πιο μικρή, που διαρκεί ακόμα. Το θέμα είναι να διατηρείς αυτόν τον έρωτα. Αυτό είναι το δύσκολο. Έρχεται, ξαναφεύγει και κρατάει. Μπορεί να μην είναι της ίδιας ποιότητας με τον πρώτο μήνα, αλλά γίνεται πιο σημαντικός και ουσιαστικός. Απ’ τα φτερουγίσματα περνάς σε κάτι πιο ουσιαστικό.
Το έργο περιστρέφεται γύρω απ’ την εξωτερική εμφάνιση. Πόσο αιχμάλωτοι είμαστε την εικόνα μας;
Οι άνθρωποι παγιδευόμαστε στην εικόνα. Η εικόνα δεν είναι μόνο το πρόσωπό σου. Είναι ο τρόπος που επικοινωνείς με τους άλλους, το πόσο “πουλάς”. Στη δική μας δουλειά υπάρχει. Δεν είναι απαραίτητο να ‘σαι ωραίος για να παγιδευτείς. Αν παγιδεύεσαι σ’ ένα εξωτερικό σου χαρακτηριστικό μπορεί να μην προοδεύσεις εσωτερικά και να μην κάνεις άλλα πράγματα. Από έναν πανέμορφο άνθρωπο δεν μπορείς να του αφαιρέσεις αυτό το στοιχείο. Είναι συν. Και δε θεωρώ κακό οτιδήποτε καλό σου ‘χει δώσει ο Θεός να το χρησιμοποιείς υπέρ σου. Αν δεν το κάνεις, βέβαια, με αθέμιτα μέσα ή αν δεν χάνεις την ουσία. Η δουλειά μας είναι δουλειά έκθεσης κι ο άλλος περιμένει να δει την εικόνα.
Τα Μέσα, όμως, σας έχουν συμπεριφερθεί καλά…
Μ’ έχουν σεβαστεί, αλλά κι εγώ δεν έχω προκαλέσει. Κάνω τη δουλειά μου, σε άλλους αρέσει, σε άλλους καθόλου. Προσπαθώ να την κάνω όσο πιο έντιμα μπορώ και με τα όπλα που έχω. Κάνω το καλύτερο που μπορώ κάθε φορά, χωρίς να τραβάω την προσοχή με άλλους τρόπους.
Διάβασε περισσότερα στο Glow που κυκλοφορεί!

Read More

And More