Κατερίνα Παπουτσάκη: “Θέλω να κάνω κι άλλα παιδιά!”

Η απόκτηση του γιου της ήταν ορόσημο στη ζωή της Κατερίνας Παπουτσάκη. Κυρίως γιατί πρόβαλε προς τα έξω την ευαίσθητη και πολύ τρυφερή πλευρά της. Αυτήν, δηλαδή, που πάντα είχε, αλλά κρατούσε μόνο για τους πολύ δικούς της ανθρώπους. Με αφορμή το νέο σίριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος», που προβάλλεται από το Mega και στο οποίο πρωταγωνιστεί, η γλυκιά ηθοποιός μιλάει στο κυπριακό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη για όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια στη ζωή της, σε μία σπάνια συνέντευξη.

Στην «Εθνική Ελλάδος», που ξεκίνησε ήδη να προβάλλεται από το Mega, υποδύεσαι τη Φοίβη Παπαδάτου. Πιστεύεις ότι έχετε κοινά στοιχεία μεταξύ σας;
Όχι, δεν θα έλεγα ότι έχουμε κοινά στοιχεία! Η Φοίβη Παπαδάτου «επένδυσε» και στήριξε την καριέρα της στις δημόσιες σχέσεις, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο την προβολή της. Ενώ κατά βάθος έχει καλά στοιχεία, τα θυσίασε γι’ αυτό που η ίδια θεωρούσε «καριέρα», χάνοντας όμως την ίδια την ψυχή της! Όλο αυτό που έστησε, ήταν τελικά κάτι πολύ ρηχό, πολύ πρόσκαιρο – κι ας έγινε μια από τις μεγαλύτερες σταρ της εγχώριας showbiz. Και επειδή, όπως σου είπα, είχε κρυμμένα μέσα της καλά στοιχεία, κάποια στιγμή ταρακουνήθηκε. Αποφάσισε να αλλάξει τρόπο ζωής, να αναζητήσει την αλήθεια της, να αφήσει πίσω της τη βαρετή απατηλή ζωή της κυνηγώντας ένα ελπιδοφόρο στόχο. Είναι δε τόσο έντονη αυτή η μετάλλαξη που την κάνει αγνώριστη. Πώς τα κατάφερε; Βάζοντας στόχο να ανακτήσει τη χαμένη πίστη της σε αξίες και ιδανικά, να βρει τη χαμένη της αξιοπρέπεια, τον καλό της εαυτό. Γιατί τελικά αποκαλύπτεται ότι είναι μια γυναίκα έξυπνη, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αυτοπεποίθηση. Πίσω από το προσωπείο που είχε φτιάξει, κρύβεται μια ευαίσθητη ψυχή!

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεσαι με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Τι γνώμη είχες για εκείνον πριν;
Ήθελα πολύ να δουλέψω μαζί του! Ο Γιώργος είναι τόσο πολύπλευρος, τόσο πολυτάλαντος, οι δουλειές του είναι εκπληκτικές. Έτσι, όταν επικοινώνησε μαζί μου ο σκηνοθέτης της σειράς, Αντώνης Αγγελόπουλος, που εκτιμώ πολύ, για να μου πει για τη σειρά και να μου προτείνει το ρόλο της Φοίβης, ένιωσα μεγάλη χαρά. Και τον ευχαριστώ για την επιλογή του! Διάβασα το εκπληκτικό σενάριο του Γιώργου, ενθουσιάστηκα σφαιρικά αλλά και συγκεκριμένα με το ρόλο που μου πρότεινε και αποφάσισα ότι ήθελα πολύ να συμμετέχω σε αυτή τη δουλειά.

Για να έρθουμε στο κεφάλαιο της οικογένειας, κάνοντας συνεχή γυρίσματα έχεις καθόλου χρόνο να ασχολείσαι με την οικογένειά σου και τον Μάξιμο;
Φέτος επέλεξα να μην κάνω θέατρο παράλληλα, παρόλο που υπήρξαν πολύ αξιόλογες προτάσεις. Έτσι λείπω μόνο τρεις μέρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο, αφιερώνοντας όλο τον ελεύθερο χρόνο μου στην οικογένεια. Αλλά, παρόλα αυτά, μου λείπει και του λείπω. Την τελευταία φορά δε που έλειπα ολόκληρη μέρα, μου κρατούσε -φαντάσου- από τώρα, μούτρα! (γέλια).

Δύο χρόνια μετά τη γέννηση του γιου σου, θεωρείς ότι άφησες σε δεύτερη μοίρα την καριέρα σου, ώστε να είσαι κοντά στο παιδί;
Σε τέσσερις μήνες -πράγματι- γίνεται δύο χρόνων, έγινε ολόκληρο παιδί πια! Όλο αυτό το διάστημα, με εξαίρεση τους πρώτους πέντε μήνες, έκανα θέατρο. Είχαμε έρθει και στην Κύπρο μάλιστα το καλοκαίρι, αν θυμάσαι, με το «Άννυ»! Προσπαθώ, όμως, να τα ρυθμίζω ώστε να είμαι όσο μπορώ πιο κοντά στο παιδί και στον Παναγιώτη (σ.σ. ο Παναγιώτης Πιλαφάς είναι ο σύζυγος της Κατερίνας).

Ο μικρός έχει μεγαλύτερη αδυναμία σε σένα ή στον μπαμπά του;
Αν ρωτήσεις τον Παναγιώτη θα σου πει ότι έχει μεγαλύτερη αδυναμία σε μένα, αλλά μην ακούς, λιώνει για τον μπαμπά του!

Είσαι αυστηρή μητέρα; Τηρείς κατά γράμμα ωράρια φαγητού, ύπνου κλπ.;
Πώς θα μπορούσα να είμαι αυστηρή με αυτό το γλυκό, τρυφερό μωράκι; Προσπαθώ φυσικά να τηρώ όσο γίνεται ωράρια φαγητού, διότι ύπνου δεν γίνεται – αν ο Μάξιμος δεν θέλει να κοιμηθεί δεν κοιμάται με τίποτα. Έχουμε ένα προβληματάκι με τον ύπνο… Σιγά-σιγά όμως, δείχνει να φτιάχνει κι αυτό!

Σε δυσκόλεψε καθόλου αυτή η αλλαγή στη ζωή σου; Ας πούμε, πολλά νέα ζευγάρια υποστηρίζουν ότι δυσκολεύονται ιδιαίτερα στο πρώτο παιδί… Με σας τι συνέβη;
Το μόνο που μας δυσκόλεψε και μας δυσκολεύει είναι ο ύπνος, όπως σου είπα και πριν. Πίστευα ότι στο χρόνο πάνω, όταν σταμάτησα το θηλασμό, θα σταματούσαν και τα νυχτερινά ξυπνήματα, αλλά όχι, έχουν μόνο κάπως μειωθεί…

Αλήθεια, θέλεις να κάνεις κι άλλα παιδιά;
Θέλω. Για χάρη του Μάξιμου! Αλλά αργότερα, να τον απολαύσω πρώτα, να τον χαρώ, και να μπορέσω να κοιμηθώ πρώτα λιγάκι…(γέλια).

Άλλαξαν καθόλου οι ισορροπίες στη σχέση σου με τον σύζυγό σου, μετά τον ερχομό του παιδιού;
Εμάς το μωρό μας έδεσε πιο πολύ, συμπλήρωσε την ευτυχία μας με τον καλύτερο τρόπο! Είμαστε φυσικά πολύ τυχεροί γιατί έχουμε πολλή βοήθεια!

Read More

And More