Κατερίνα Καινούργιου: «Θέλω πολύ να παντρευτώ και να κάνω πολλά παιδιά»

Η Κατερίνα Καινούργιου που συνεχίζει να βρίσκεται στο τιμόνι της παρουσίασης της εκπομπής «Καλοκαίρι παντού» μαζί με τον Πάυλο Σταματόπουλο μιλάει στο κυπριακό περιοδικό «Down Town» και τον Αλέξανδρο Πρίφτη για όλα όσα ονειρεύεται στην τηλεόραση, για εκείνα που την πλήγωσαν, για τους στόχους της, τις φιλίες της, αλλά και τον σύντροφό της, Βασίλη Σταθοκωστόπουλο.

Πιστεύεις πως, ό,τι έχεις καταφέρει τηλεοπτικά, το οφείλεις στον Νίκο Μουτσινά;
Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που με ώθησε και με υποστήριξε πραγματικά στο να προχωρήσω και να εξελιχθώ. Τον αγαπάω πολύ και τον ευγνωμονώ. Κι αυτό θα το λέω πάντα. Από εκεί και πέρα όμως, δουλεύω 13 χρόνια στην τηλεόραση, εργάζομαι από πολύ μικρή, δεν έζησα φοιτητικά χρόνια – και ίσως να στερήθηκα την ανεμελιά εκείνων των χρόνων. Είχα στόχους από μικρή και ήθελα να φτάσω ψηλά, αλλά σε καμία περίπτωση πατώντας επί πτωμάτων. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα, πάλεψα, δυσκολεύτηκα και νιώθω ότι οι κόποι και η δουλειά μου εκτιμώνται. Με βοήθησαν πολλοί άνθρωποι στην πορεία μου – σίγουρα ο Νίκος Μουτσινάς, όπως και τώρα η Ζήνα Κουτσελίνη στην οποία έχω τυφλή εμπιστοσύνη.

Θα προτιμούσες να συνεχιζόταν το «Δέστε τους» διατηρώντας τη θέση που είχες εκεί και να ήσασταν όλοι μαζί ή προσδοκούσες να έρθουν τα πράγματα όπως ήρθαν, αναλαμβάνοντας μία δική σου εκπομπή;

Για να γίνουν όλα όπως έγιναν, σίγουρα ήταν για καλό. Αυτής της άποψης είμαι. Ίσως ο Μουτσινάς να είχε δίκιο που έλεγε ότι το «Δέστε τους» είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του. Τελείωσε αυτό και το αφήνω πίσω μου με πολύ γλυκές αναμνήσεις και καμία πικρία. Τώρα προχωράω μπροστά, ώστε να κάνω άλλα πράγματα, και ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του.

Ξέρω ότι σου είναι κάπως άβολο, αλλά δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω γι’ αυτό που γράφεται έντονα τον τελευταίο καιρό: γιατί χάλασαν οι σχέσεις σου με τη Μαρία Ηλιάκη; Τι συνέβη;
Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου γι’ αυτό το θέμα. Το μόνο που έχω να πω, ως Κατερίνα, είναι ότι η Μαρία ήταν μία συνεργάτιδά μου για πέντε χρόνια, συνεργαστήκαμε πολύ όμορφα, είναι μία κοπέλα που εκτιμώ πολύ και θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερο τηλεοπτικό ταλέντο. Εύχομαι να είναι καλά η Μαρία και να κάνει επιλογές που θα τη δικαιώσουν. Μακάρι να κάνει αυτό που αγαπάει, γιατί κι εκείνη ήθελε να κάνει διαφορετικά πράγματα. Μακάρι να το πετύχει.

Για να είσαι καλά γενικότερα στη ζωή σου, πρέπει να είσαι αντίστοιχα καλά καταρχήν στα προσωπικά σου ή αυτό δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για σένα;
Όταν είσαι καλά στα επαγγελματικά, θες να είσαι και στα προσωπικά αλλά και το αντίθετο. Είναι σαν μία ανάγκη που πρέπει να καλύψεις. Έτσι ολοκληρώνεται η χημεία, αλλιώς κάτι λείπει.

Εσύ πάντως, δείχνεις να τα έχεις όλα…
Θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι θέλω και κάτι ακόμα. Δοξάζω τον Θεό που έχω την υγεία μου, τη δουλειά μου, την οικογένειά μου, τον σύντροφό μου.

Τι είναι αυτό που εισπράττεις από τον Βασίλη (σ.σ. ο σύντροφός της εδώ και ενάμιση χρόνο, Βασίλης Σταθοκωστόπουλος), σε σχέση με τις προηγούμενες σχέσεις σου;
Είμαι πολύ ευτυχισμένη και, παράλληλα, ευγνώμων γι’ αυτή τη σχέση. Ο Βασίλης μου δίνει ασφάλεια, σεβασμό, αγάπη και τρυφερότητα, μέσα σε μία απαιτητική καθημερινότητα. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να κάνω συγκρίσεις και να σου πω τι μου έλειπε κάποτε και τι βρήκα τώρα. Σημασία έχει αυτό που ζω. Κι αυτό που ζω είναι υπέροχο. Πραγματικά είμαι πολύ ευτυχισμένη.



Πόσο διαφορετική σύντροφος είσαι σε σχέση με το παρελθόν;

Νομίζω ότι είμαι πιο ώριμη πια, πιο ήρεμη. Σέβομαι τον σύντροφό μου, τον περιποιούμαι, τον φροντίζω. Του δείχνω την αγάπη μου με όλους τους τρόπους. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

Παθαίνεις υστερίες και εκρήξεις ζήλιας;
Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και στο παιχνίδι. Είμαι άνθρωπος που ζω τις καταστάσεις μου έντονα. Είμαι των άκρων. Αν δεν υπάρχει ζήλεια, η σχέση χάνει τη δυναμική και το πάθος της. Την κρατάω, αλλά ως ένα βαθμό.

Θέλεις να παντρευτείς μέσα στο 2015, Κατερίνα;
Το έχω μέσα στο μυαλό μου, μακάρι να έρθει και να με αξιώσει ο Θεός να γίνω και μητέρα. Δεν βάζω ταμπέλες. Πάντως και αστρολογικά να το δεις, η Άση Μπήλιου, όταν είχα πάει καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη, μου είπε ότι μου βγαίνει ο γάμος μέσα στο 2015! (γελάει). Θέλω πολύ να παντρευτώ και να κάνω πολλά παιδιά.

Είσαι μία γυναίκα που προσέχει πολύ την εμφάνισή της και ντύνεσαι πάντα «υπερπαραγωγή». Έτσι θέλεις να είναι και ο γάμος σου;
(γελάει) Όχι, όχι! Το αντίθετο μάλιστα. Όσο μεγαλώνω πιστεύω ότι απλουστεύω. Το βλέπω πια, ντύνομαι πιο απλά και διώχνω τη βαβούρα που είχα κάποτε πάνω μου. Σε αυτό με βοηθάει πολύ και η «Lynne». Οπότε τον γάμο μου τον φαντάζομαι σε ένα νησί, με καλεσμένους μόνο στενούς φίλους κι εγώ λιτά ντυμένη, με ένα λευκό στενό νυφικό -όχι καμία τούρτα- και ως εκεί. Θέλω ο γάμος μου να είναι ένα όμορφο πάρτι που θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί μέχρι το πρωί.

Read More

And More