Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.03.2015 | 18:10

Κάτια Νικολαΐδου: Ποζάρει πιο σέξι από ποτέ και εξηγεί πώς μια κακή στιγμή στη ζωή της μετατράπηκε σε ευλογία

Κάτια Νικολαΐδου: Ποζάρει πιο σέξι από ποτέ και εξηγεί πώς μια κακή στιγμή στη ζωή της μετατράπηκε σε ευλογία
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Κάτια Νικολαΐδου, πρωταγωνίστρια της σειράς του Mega «Δικαίωση», εξηγεί στο κυπριακό περιοδικό “Down Town” και την Κωνσταντίνα Βασιλείου πώς μια κακή στιγμή στη ζωή μπορεί να μετατραπεί σε μελλοντική ευλογία.

Στη «Δικαίωση» πάντως υποδύεσαι μία γυναίκα η οποία ζει καταπιεσμένη και σε συνθήκες φόβου, την Ερμιόνη…

Την Ερμιόνη την παρακολουθούμε εδώ και 20 χρόνια. Ξεκίνησε από ένα κοριτσάκι, τρομαγμένο, στη Σύρο, μεγαλωμένη από μία οικογένεια με ένα πολύ βίαιο πατέρα. Πολύ γρήγορα γνωρίζει τον Λευτέρη και μπαίνει πάλι σε μία σχέση-οικογένεια όπου αντιμετωπίζει, για άλλη μία φορά, όλες τις μορφές βίας. Τώρα τη βρίσκουμε στην Αθήνα, μετά από 20 χρόνια, να παίρνει, κατά κάποιο τρόπο, σιγά-σιγά τη ζωή της στα χέρια της.

Θεωρείς πως σου ταιριάζει αυτός ο ρόλος;
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, γιατί είναι ένας ρόλος πολύ δύσκολος, πολύπλευρος και θέλει πολύ μεγάλη τεχνική για να μπορέσει να βγει προς τα έξω και να ταυτιστεί ο κόσμος μ’ αυτόν. Τον αγάπησα αυτό τον άνθρωπο από την πρώτη στιγμή -και δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς- αφού μιλάμε για μία γυναίκα η οποία έχει αντέξει -και αντέχει- τόσα πολλά για την οικογένεια και γι’ αυτό που λέμε εμείς αγάπη.Τι θυσίες, λοιπόν, πιστεύεις πως έχεις κάνεις μέχρι σήμερα - και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο;
Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ ότι κάνω θυσίες για τη δουλειά μου ή ότι κάνω θυσίες για την προσωπική μου ζωή. Μου αρέσει αυτό που κάνω, το αγαπάω - δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Είμαι γεμάτη! Νιώθω τόσο τυχερή που κάνω αυτό που ονειρεύτηκα κι αυτό που ήθελα πάντα να κάνω στη ζωή μου, που δεν το αντιμετωπίζω σαν θυσία. Όταν έχω πάρα πολύ βαρύ πρόγραμμα ξέρω ότι δεν μπορώ να έχω τον ελεύθερο χρόνο που θα είχα κάποια άλλη στιγμή, όμως μέσα σε όλο αυτό βρίσκω τις ισορροπίες μου.

Ο έρωτας; Χωράει μέσα στο πρόγραμμα που έχεις;
Γιατί να μη χωράει; Όλα χωράνε!

Κάποιος σύντροφος μπορεί να κατανοήσει το ίδιο εύκολα με έναν φίλο σου το βαρυφορτωμένο αυτό πρόγραμμά σου;
Εάν ο σύντροφος δεν το καταλάβει δεν θα είναι ο ιδανικός, οπότε ποιος ο λόγος να είσαι μαζί του; Τα πάντα συνδυάζονται. Έτσι όπως είναι σήμερα οι ρυθμοί μας, είναι πάρα πολύ δύσκολο ακόμη και να βρεθούν οι άνθρωποι όταν είναι πολυάσχολοι. Επομένως, υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα, αν θες να είσαι καλά.

Είναι απαραίτητο συστατικό για τη ζωή σου ο έρωτας; Λειτουργείς καλύτερα όταν είσαι ερωτευμένη;
Δεν έχω κανένα πρόβλημα σ’ αυτό. Όταν είμαι ισορροπημένη μπορώ να αποδώσω και καλύτερα!

Αν είχες την ευκαιρία, θα άλλαζες κάτι μέχρι τώρα στη ζωή σου;

Όχι! Όχι γιατί θεωρώ ότι τα έχω κάνει όλα σωστά. Αλλά, ακόμα και μέσα από τα λάθη μου έχω μάθει, οπότε θεωρώ ότι τα έχω χρησιμοποιήσει θετικά.

Είσαι άνθρωπος που λειτουργεί με στόχους; Κάνεις σχέδια για το μέλλον;

Τώρα πια για να σου πω την αλήθεια, όχι τόσο πολύ. Δεν μου αρέσει να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Μου αρέσει να ζω το τώρα, τις στιγμές. Οι στόχοι μου αφορούν το πολύ άμεσο μέλλον.

Αυτό έχει να κάνει και με όσα πέρασες στο παρελθόν;
Ναι. Έχει να κάνει όμως και με την ωριμότητα. Όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς κάποια πράγματα και βλέπεις με διαφορετικό μάτι τη ζωή σου, οπότε δε μου αρέσει να βάζω μεγάλους στόχους. Θέλω να είμαι καλά και να είναι καλή η καθημερινότητά μου. Αν η καθημερινότητά μου είναι καλή, τότε είμαι ευτυχισμένη και αυτό μου δίνει δύναμη και για το αύριο.Είναι γνωστό ότι έχεις περάσει μία περιπέτεια με την υγεία σου, για την οποία μάλιστα έχεις μιλήσει ανοιχτά. Θεωρείς ότι έχει βοηθηθεί κόσμος από το γεγονός ότι εσύ εξομολογήθηκες όσα έχεις περάσει;
Πάρα πολύς κόσμος! Κι αυτό είναι η απόλυτη χαρά για μένα. Αλλιώς δεν θα μιλούσα, δεν θα έβγαινα προς τα έξω να το δημοσιοποιήσω. Αυτή είναι η μόνη μου χαρά και ελπίδα: ότι μπορεί να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο.

Ήταν σημαδιακή εκείνη η περίοδος για σένα, στο ποιους ανθρώπους κράτησες στη ζωή σου;
Ήταν ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στη ζωή μου! Γενικότερα, αντιμετωπίζω διαφορετικά τη ζωή μου από τότε. Τις προτεραιότητές μου, τους φίλους μου, την καριέρα μου… Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε, προς το καλύτερο ευτυχώς!

Ο τρόπος που μιλάς πάντως δείχνει μία αισιοδοξία και ελπίδα για τη ζωή. Όλοι όσοι δεν ήταν δίπλα σου εκείνη τη δύσκολη περίοδο, συμπεριλαμβανομένου και του τότε συντρόφου σου, πώς τους αντιμετωπίζεις σήμερα;
Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό το θέμα, γιατί είναι κάτι που έχει τελειώσει και δεν με αφορά. Δεν έχω απωθημένα στη ζωή μου. Είμαι πάρα πολύ εντάξει από πολύ νωρίς. Δεν θα έλεγα από την πρώτη στιγμή, αλλά από πάρα πολύ νωρίς συνειδητοποίησα ακριβώς τι μου συμβαίνει. Συνειδητοποίησα την κατάστασή μου και αποφάσισα ότι, για να ζήσω, πρέπει να αφήσω όλο το κακό παρελθόν πίσω μου. Γι’ αυτό σου είπα και πριν ότι ζω τη ζωή μου με νέα ματιά. Δεν με αφορούν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, το θέμα είναι να πηγαίνουμε μπροστά.

Σε ό,τι αφορά στα αμιγώς γυναικεία θέματα, ως γυναίκα αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου;
Φυσικά! Αγαπάω τον εαυτό μου! Έχω μάθει να τον αγαπάω! Γυμνάζομαι, μου αρέσει να κολυμπάω όλο τον χρόνο, μου αρέσει να κάνω σκι τον χειμώνα, που είναι και το αγαπημένο μου. Αφιερώνω, επίσης, πολύ χρόνο στην ανιψιά μου και βαφτιστήρα μου που είναι η αγάπη της ζωής μου και κολλητή μου, και μου δίνει πολλή δύναμη όλο αυτό. Βγαίνω, πηγαίνω σινεμά, αφιερώνω χρόνο στους φίλους μου… Επίσης, αφιερώνω χρόνο και στο κατάστημα ρούχων «Ανώνυμο» που διατηρώ στη Νέα Σμύρνη, μαζί με την κολλητή μου. Γενικώς, κάνω τα πάντα (γελάει).

Θα άλλαζες κάτι πάνω σου, εάν δεν σου άρεσε;
Φυσικά! Αν δεν ήταν κάτι απόλυτα χαρακτηριστικό, με την έννοια ότι θα μου χαλούσε την καριέρα μου, ναι! Οτιδήποτε δεν μου αρέσει μεγαλώνοντας θα το φροντίσω και θα το αλλάξω, να είσαι σίγουρη γι’ αυτό! Θέλω να μεγαλώνω ωραία, δεν μου αρέσουν οι υπερβολές και τα ακραία πράγματα, αλλά δεν μου αρέσει και το να βλέπω τον εαυτό μου παραμελημένο. Θα το φροντίζω όσο μπορώ.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10