Ρ. Κορομηλά: “Σίγουρα για κάποιο λόγο δεν απέκτησα παιδί”

Έχει βάλει τη σφραγίδα της σε τεράστιες επιτυχίες και έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα στο τηλεοπτικό τοπίο. Τώρα, η Ρούλα Κορομηλά αποφάσισε να γράψει βιβλίο, ή μάλλον… βιβλία, καθώς μόλις τελειώνει το ένα αρχίζει αμέσως να γράφει κάποιο καινούργιο.

«Ενιωθα ότι είχα πράγματα να πω και ήθελα να τα πω» δηλώνει στην «Espresso» και τον Γρηγόρη Μελά η δημοφιλής παρουσιάστρια. Ο λόγος που την έκανε να τα γράψει δεν ήταν για να δει το όνομά της και στα βιβλιοπωλεία αφού είναι «χορτασμένη» από δημοσιότητα. Ένιωθε ότι είχε να πει πράγματα στα παιδιά και τους ενήλικες, με τον δικό της τρόπο.

– Θεωρώ πάντως πως είσαι πολύ πιο ήρεμη…

Ναι, με έχει βοηθήσει πολύ το γράψιμο. Είμαι πολύ ήρεμη. Σου μιλάω ειλικρινά πως τώρα και να μου γράψει κάποιος κάτι άσχημο, δεν θα στενοχωρηθώ. Ξέρεις πώς ήμουν παλιά, που έκλαιγα και φώναζα… Τώρα θα χαμογελάσω και θα πω «τι λέει τώρα αυτός;» Ενώ δεν το είχα πριν αυτό. Δεν έχω και δεν θέλω να αποδείξω τίποτα πια! Ισως ακούγεται εγωιστικό, αλλά είναι αλήθεια, έτσι αισθάνομαι! Οι άνθρωποι που δεν έχουν επιλεκτική μνήμη και είναι αντικειμενικοί, μπορούν να ξεχωρίσουν την προσφορά μου στον χώρο. Οι άλλοι, αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν καταστάσεις, το βλέπουν, αλλά δεν θέλουν να το πιστέψουν! Γιατί αυτοί δεν έγιναν ποτέ αυτό που ήθελαν να γίνουν. Sorry κιόλας, δηλαδή…

– Παρ’ ότι τα βιβλία, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, δεν είναι μόνο παιδικά…

(με διακόπτει) Είναι και παιδικά…

– Ακριβώς, είναι και παιδικά αφού δεν απευθύνονται μόνο στα παιδιά. Αλλά δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω αυτό που πολύ εύλογα πολλοί θα αναρωτηθούν. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αγαπάς τα παιδιά, αλλά η ανάγκη σου να γράψεις γι’ αυτά έχει σχέση μήπως με το ότι σου λείπει ένα δικό σου παιδί;
Πιθανότατα να είναι και αυτή η έλλειψη που με οδήγησε σε αυτό. Αλλά για να μην έγινε, για κάποιο λόγο θα συνέβη. Το ότι έχω αδυναμία στα παιδιά είναι γνωστό και από εκεί ξεκινάνε όλα. Πιστεύω πως ό,τι γίνεται και ό,τι δεν γίνεται, είναι για κάποιο λόγο. Σίγουρα λοιπόν για κάποιο λόγο δεν απέκτησα παιδί. Δεν είναι όμως ότι κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτή την επιθυμία.

Tα τέσσερα -προς το παρόν- βιβλία είναι «Ο Νέφης Συννέφης», «Το ελάφι και το αγριολούλουδο», «Πετάει, πετάει..!», «Ο Σάκης ο Φαρασάκης». Αυτές τις μέρες ολοκληρώνει το πέμπτο, το «Η αγάπη από ξύλο».

Read More

And More