Ε. Μανωλίδου: Πιο σίγουρη και ήρεμη μιλάει για τον Άδωνη, τα παιδιά και τις κριτικές!

Η δεύτερη χρονιά στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο”, οι επικρίσεις, η υποκρισία της τηλεόρασης, η υποθετική συνύπαρξη με ένα σύζυγο με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, οι αγωνίες που έχει για τα παιδιά της, η αυστηρότητα της μητέρας της και τα σχόλια του Γιώργου Θεοφάνους. Η Ευγενία Μανωλίδου φωτογραφίζεται με casual ύφος και μιλάει για όλα αυτά στο περιοδικό ΕΓΩ!

Αισθάνεστε πιο απελευθερωμένη φέτος τηλεοπτικά, ή πιο έμπειρη;
Σίγουρα αισθάνομαι πιο άνετα, καθώς είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πιο ασφαλής, πιο σίγουρη. Αυτό έχει “μεταφραστεί” ποικιλοτρόπως. Χαίρομαι που -τουλάχιστον για την πλειοψηφία- εισπράττεται θετικά.

Ποιος από τους δύο άλλους κριτές σας δημιουργεί μεγαλύτερη ασφάλεια; Και με ποιον έχετε παρόμοιες αντιλήψεις, κοινό κώδικα επικοινωνίας;
Και με τους δύο θα έλεγα. Ίσως λίγο παραπάνω με τον Βαγγέλη, γιατί τον ξέρω καλύτερα.

Ο Γιώργος Θεοφάνους είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως, αν τελικά είχε δεχθεί και συμμετείχε στο show ως κριτής, θα είχε φύγει από το πρώτο επεισόδιο, υπονοώντας ότι οι διαγωνιζόμενοι είναι χαμηλού επιπέδου. Τι έχετε να απαντήσετε;
Τίποτα! Ο καθένας λέει ότι πιστεύει. Το πρόγραμμα είναι γνωστό. Αν δεν του άρεσε του κυρίου Θεοφάνους το show, κατ’ εμέ δεν θα έπρεπε καν να συζητήσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε αυτό. Παρ’ όλα αυτά, από ότι γνωρίζω, το συζήτησε.

Σας έχουν ασκήσει κριτική ότι έχετε δείξει πως δεν συμπαθείτε ανθρώπους με μια διαφορετική ταυτότητα, δεν συμπαθείτε τους gay.
Είναι τελείως ανακριβή αυτά που λέγονται. Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους σε gay και straight ή οτιδήποτε άλλο. Οπότε δεν θα απαντήσω καν, γιατί θεωρώ ότι δεν έχω δώσει ποτέ στη ζωή μου το δικαίωμα να κατηγορηθώ ότι αντιπαθώ κάποια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Οι πολιτικές σας πεποιθήσεις είναι πάντα ταυτόσημες με τις κομματικές αντιλήψεις του συζύγου σας;

Ο σύζυγός μου έχει πολιτικές αντιλήψεις, αλλά όχι κομματικές. Θεωρώ ότι η λογική του είναι πολύ υγιής, καθώς εδράζεται κυρίως στην ελληνική φιλοσοφία και παράδοση, και ναι, έως τώρα ταυτίζονται απολύτως με τις δικές μου.

Θα μπορούσατε να ζήσετε με κάποιον που θα είχε διαφορετικά πολιτικά πιστεύω;
Οι πολιτικές αντιλήψεις έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού. Πιστεύω ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν ζευγάρια με εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις.

Ποιο γυναικείο προτέρημα και ποιο κομμάτι του χαρακτήρα σας θα θέλατε να έχει κληρονομήσει και καλλιεργήσει η κόρη σας και ποιο όχι;
Και τα δύο μου μεγάλα παιδιά έχουν κληρονομήσει, ευτυχώς, τα καλά χαρακτηριστικά και από εμένα και από τον πατέρα τους. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να δημιουργήσουν μια ισχυρή προσωπικότητα, για να μην παρασυρθούν όταν φύγουν από κοντά μου.

Έχετε δηλώσει πως η μητέρα σας υπήρξε από τότε που ήσαστε μικρή ο πιο αυστηρός κριτής σας. Της το συγχωρείτε;

Ε, καλά, δεν με διέλυσε και ψυχολογικά! Ένα παράπονο εξέφρασα, που το έχω εκφράσει και στην ίδια. Οι εποχές ήταν διαφορετικές τότε και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών γινόταν περισσότερο μέσω της αυστηρότητας παρά μέσω της επιβράβευσης.

Read More

And More