Μαρία Έλενα Κυριάκου: “Θα ξαναπαντρευόμουν και θα έκανα κι άλλο παιδί”

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου μίλησε στο κυπριακό περιοδικό “Down Town” και τον Αλέξανδρο Πρίφτη για τη νίκη της στο Eurosong (δες εδώ όσα είπε στο TLIFE λίγα λεπτά μετά), για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη φετινή Eurovision αλλά και πολλά ακόμα.

Οι σχέσεις σου με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους πώς ήταν; Γιατί πολλά ειπώθηκαν…
Ήταν πάρα πολύ καλή! Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Τα παιδιά ήταν πολύ φιλικά, πολύ ζεστά μαζί μου. Χάρηκα πάρα πολύ που κύλησαν τόσο ομαλά τα πράγματα. Στεναχωρέθηκα λίγο με κάποιες κριτικές, αλλά αυτά πρέπει να τα περιμένουμε.

Είσαι έτοιμη ακόμη και για την πρωτιά στη φετινή Eurovision;
(ξαφνιάζεται) Παναγία μου! Μακάρι! Το εύχομαι!

Πώς και δεν θέλησες να εκπροσωπήσεις την Κύπρο στο διαγωνισμό, αλλά αποφάσισες να διαγωνιστείς με την Ελλάδα;

Ήταν πολύ μικρό το χρονικό περιθώριο που μου έδιναν. Από την άλλη, δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία ενός τέτοιου διαγωνισμού, όπως είχε ανακοινωθεί πως θα διοργάνωνε φέτος το ΡΙΚ. Μόλις είχα κερδίσει το «The Voice», δεν θα μου έκανε καλό. Αν έχανα θα ήταν απίστευτα ψυχοφθόρο! Δεν μπορούσα να πάω απευθείας, αλλά ούτε και σε δεύτερο talent show.

Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί, από τότε που σε γνωρίσαμε, υποστηρίζεις ότι δεν έκανες ποτέ πράγματα λόγω των παιδιών σου. Τι άλλαξε σήμερα;
Μετά από κάποιες εμφανίσεις και συναυλίες που έκανα στην Κύπρο, είδα πως μπορώ να έχω balance στη ζωή και στα παιδιά μου. Όταν όμως βγήκα από το παιχνίδι, δεν ήταν εύκολο για μένα. Δεν μπορούσα να πάω σε κάποιο μαγαζί και να τραγουδήσω. Δεν έχω ρεπερτόριο. Ήμουν άπειρη. Και ακόμα είμαι.

Τελικά, στην περίπτωσή σου, οικογένεια και καριέρα, μπορούν πιστεύεις να συνδυαστούν;
Ναι, γίνεται και θα το κάνω. Σίγουρα όμως χρειάζονται πολλές θυσίες. Κι εγώ, Αλέξανδρε, έκανα πολλές θυσίες για χάρη των παιδιών μου. Θα έλεγα ότι θυσιάστηκα γι’ αυτά. Όπως κάνει κάθε μάνα! Κι αν δω ότι κάτι δεν πάει καλά και καταστρέφεται η σχέση με τα παιδιά μου, θα τα σταματήσω όλα και θα κάνω κάτι άλλο. Αλλά θα το παλέψω όσο μπορώ!

Λάθη έκανες;
Έκανα όταν αρνήθηκα να παίξω στην παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση. Όχι γιατί σήμερα έχει μεγάλη επιτυχία και σκίζει, αλλά επειδή είναι αυτό ακριβώς που θέλω να κάνω. Λάθος μου μεγάλο! Γι’ αυτό το σφάλμα μου μετανιώνω… Και η Δέσποινα Βανδή με μάλωσε πολύ γι’ αυτό.

Τι σου είπε;
Ότι ήταν μεγάλο το λάθος μου και πως αυτά δεν πρέπει να γίνονται. Η Δέσποινα με βοηθά, με συμβουλεύει, είναι δίπλα μου! Της στέλνω συνεχώς φωτογραφίες για τα ρούχα, το μακιγιάζ μου, τα πάντα!

Υπάρχει χώρος στη ζωή σου για έναν έρωτα;

Αυτή τη στιγμή που με ρωτάς, όχι. Τουλάχιστον, όχι αυτή την περίοδο. Όμως δεν μου αρέσουν τα ψέματα, θα ήθελα πολύ να ερωτευτώ! Υπάρχει χώρος στην καρδιά μου, υπάρχει όρεξη και πολλά για να δώσω στον κατάλληλο άνθρωπο. Είμαι άνθρωπος που θέλει να ερωτεύεται, μου αρέσει να μοιράζομαι, να έχω δίπλα μου κάποιον που να του λέω τα πάντα. Δεν είμαι μοναχική, δεν μπορώ τη μοναξιά!

Πολλά δημοσιεύματα όμως, σε θέλουν σε σχέση με τον συνθέτη του κομματιού σου…

Όχι, αυτό δεν ισχύει! Αν και περνώ πολλές ώρες μαζί του, θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί. Αλλά δεν έχουμε προχωρήσει ακόμα σε τέτοιο επίπεδο. Η σχέση μας είναι μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης.

Θα παντρευόσουν και δεύτερη φορά;
Ναι. Και θα έκανα κι άλλο παιδί, αν με αξιώσει ο Θεός. Φοβάμαι όμως πάρα πολύ το ρίσκο του γάμου, γι’ αυτό και θα αργήσω να το κάνω. Δεν θα γίνει από τη μία στιγμή την άλλη. Δεν θα βιαστώ, αλλά δεν θα γεράσω μένοντας μόνη μου!

Read More

And More