Μιμή Ντενίση: “Λυπάμαι που άκουσα τη Μαριτίνα και δεν απέκτησα δεύτερο παιδί!”

Λίγο πριν ανεβάσει την θεατρική παράσταση Σμύρνη μου αγαπημένη η οποία κάνει πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κό­σμος η Μιμή Ντενίση μίλησε στο περιοδικό People και έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην οποία μίλησε για όλους και για όλα: την σχέση της με τους άντρες, την κόρη της Μαριτίνα, το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού αλλά και τον Λάκη Λαζόπουλο και αυτή την κόντρα που κρατάει χρόνια!


Σε χαροποιεί να σε φλερτάρουν;

Ε, βέβαια. Αλλά οι Έλληνες δεν φλερτάρουν πια ωραία. Είναι οι χειρό­τεροι στο φλερτ, ενώ θεωρούνται μεγά­λοι εραστές. Και μπορεί να είναι, αλλά όταν φτάσουν στο «προκείμενο». Το φλερτ τους, πάντως, δεν το βρίσκω ελ­κυστικό. Πας στη Γαλλία ή στην Ιταλία και πιάνεις το φλερτ στον αέρα. Ακόμα και στην Αγγλία. Οι Έλληνες είναι σαν να έχουν πάθει καθίζηση. Τους βλέπω να είναι στο εύκολο, στο «είμαι με μία για μερικά…» ή στο αδιάφορο, δηλαδή «άσε τώρα, έχω δουλειές. Το βλέπω αργότερα». Ή «έχω μια χαζή στο γρα­φείο και βολεύομαι». Τέτοιες σχέσεις βολέματος δεν είχα ποτέ. Ευτυχώς.

Σε έχει εκνευρίσει κάποιος ώστε να φύγεις στη μέση ενός ραντεβού;

Δεν είμαι αγενής, αλλά έχω φύγει φο­ρές που θύμωσα ή ένιωσα προσβεβλη­μένη. Σ’ ένα ραντεβού μου έφυγα γιατί τσακώθηκα για τον Βουτσά, που εκείνες τις μέρες είχε ένα πρόβλημα υγείας. Είχα βγει με κάποιον που μου έκανε παρατή­ρηση: «Μα, βγήκαμε μαζί και τηλεφωνείς κάθε πέντε λεπτά στο νοσοκομείο;». Του απάντησα: «Θεωρείς ότι από την αγωνία που έχω είναι πιο σημαντικό να μου πεις τώρα την ιστορία της ζωής σου;».

Τι ζητάει ένας άντρας από τη Μιμή; Μπορεί να ζητάει κάτι απ’ τη λάμψη σου; Αισθάνεσαι ότι κάποιες φορές σε έχουν «κακοποιήσει»;
Ναι. Τα έχω νιώσει αυτά, αλλά δεν επέτρεψα να γίνονται για πολύ καιρό. Υπάρχουν άντρες που γοητεύονται από διάσημες γυναίκες, αλλά το θέμα είναι να μη μένουν εκεί. Γιατί κι εγώ έχω γο­ητευτεί από διάσημους, αλλά προχώ­ρησα πιο βαθιά. Αν δεν θέλει τη Μιμή άβαφη, με ατημέλητα μαλλιά, όπως δηλαδή ξυπνάμε όλοι μας το πρωί, που φοράμε παντόφλα και ρόμπα, τι να τον κάνω αυτό το σύντροφο; Δεν τον θέλω.

Θα προχωρούσες σε έναν ακόμα γάμο;

Δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντά μου, ούτε θεωρώ ότι είναι «κάτι» ο γά­μος. Είναι ωραίο που υπάρχει ως θε­σμός, αλλά εγώ έναν καλό σύντροφο θέλω να έχω. Πάντως, δεν απογοητεύ­ομαι. Γενικότερα, δεν υπάρχει αυτή η λέξη για μένα.

Για κάθε παράσταση που ανεβάζεις συμβαίνει το εξής αντιφατικό: το κοινό την αποθεώνει, αλλά κάποιοι την κατακρίνουν.
Γιατί λες κάποιοι; Δεν μπορώ τον πληθυντικό. Ένας είναι. Ούτε οι δημοσιογράφοι μού έχουν γράψει κακίες, ούτε οι κριτικοί. Αντιθέτως, μου έχουν γράψει τα καλύ­τερα. Είναι γελοίο λοιπόν ο «κάποιος» να γίνεται «κά­ποιοι». Και τι είναι για το θέα­τρο αυτός ο κάποιος; Γιατί τόσα χρόνια πρέπει να συζη­τάμε το τι λέει ο Λαζόπουλος; Τι το τόσο σημαντικό έχει αυτό που κάνει;

Τελικά, αυτή η κόντρα δεν τελειώνει ποτέ;

Μα δεν είναι κόντρα. Είναι η επίθεση ενός ανθρώπου, η μονομανία θα έλεγα, προς μια γυναίκα. Μόνο διαφήμιση του κάνω αν απαντήσω.

Η Μιμή ως μητέρα είναι καταπιεστική;

Δεν το ονομάζω καταπίεση, αλλά «σκέπη». Αυτό ναι, το έχω. Δηλαδή, την κόρη μου, που εί­ναι 14 ετών, δεν την αφήνω να πάει μόνη της σ’ ένα λούνα παρκ ή να βγει με φίλους της, αν δεν υπάρχει κάποιος που θα την πάει και θα τη φέρει και αν δεν είναι παρούσα και μια μαμά. Εί­μαι προστατευτική. Και όχι γιατί δεν της έχω εμπιστοσύνη. Η Μαριτίνα είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Στα παιδιά που τα έχουν κάπως «ξέφραγα» οι γονείς τους δεν έχω εμπιστοσύνη.

Θα ήθελες να έχει κι ένα αδελφάκι;

Ναι, θα ήθελα. Και ομολογώ ότι λυπάμαι που, σ’ αυτό το θέμα, άκουσα τη γνώμη της Μα­ριτίνας! Γιατί, όταν ήταν μικρή, ήταν… κάπως ζηλιάρα και όταν της έλεγα ότι θέλω ένα ακόμα παιδάκι, έλεγε «όχι» και «μη, μαμά». Ευτυχώς η αδελφή μου, η Σοφία, έχει ένα γιο και έτσι είναι πολύ κοντά οι δυο τους. Σαν αδέλφια.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More