Νεσχάν Μουλαζίμ: Μιλάει για πρώτη φορά μετά τις φήμες χωρισμού

Κι ενώ το καλοκαίρι γράφτηκε πως η Νεσχάν Μουλαζίμ παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο 
το σύντροφό της, ποδοσφαιριστή Γιάννη Σιδεράκη, και το χειμώνα μετακόμισε μαζί του στη Μυτιλήνη, λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν φήμες για χωρισμό. Η Νεσχάν μιλά πρώτη φορά για όλα στο περιοδικό People και την Νάνσυ Παραδεισάνου.

Ήταν δύσκολος ο χειμώνας που πέρασε;
Είναι δύσκολο να ζεις σε μια επαρχιακή πόλη, σε ένα νησί. Δεν βρίσκεις πράγματα για να σου γεμίσουν τη μέρα, να απασχολείσαι με κάτι. Από την άλλη, είναι πιο ποιοτική η ζωή. Από τότε που σταμάτησα το ενεργό μόντελινγκ, πριν από τρία χρόνια, ζω στη Μύκονο τα καλοκαίρια και πέρασα ένα χειμώνα στη Μυτιλήνη. Πολλές αλλαγές μαζί και μου φάνηκε λίγο δύσκολο να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα.

Το να πας στη Μυτιλήνη ήταν μια απόφαση ζωής, γιατί ακολούθησες το σύντροφό σου που αγωνίστηκε εκεί την περασμένη σεζόν…
Ναι, αυτό ήταν κάτι που αποφασίσαμε μαζί. Δεν μου το επέβαλε κανείς με το ζόρι. Απλά στην πορεία διαπιστώνεις ότι είναι πιο δύσκολο απ’ όσο φαίνεται. Το χειμώνα είναι αλλιώς τα πράγματα σε ένα νησί. Υπήρχαν στιγμές που έλεγα «Τι κάνω τώρα;». Με τον Γιάννη συγκατοικούσαμε και στην Αθήνα, σχεδόν από την πρώτη μέρα της σχέσης μας. Αλλά όσο δυνατά και να είναι τα συναισθήματα για το σύντροφό σου, είναι δύσκολο να συνηθίσεις ξαφνικά σε τελείως καινούρια δεδομένα ζωής.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία;
Δυσκολίες υπάρχουν, όταν είσαι με κάποιον 24 ώρες το 24ωρο. Αν είσαι κάπου που έχεις τις δικές σου ασχολίες, εργάζεσαι, έχεις να κάνεις πράγματα και απλά συναντιέστε με τον άνθρωπό σου το βράδυ ή για λίγες ώρες μέσα στην ημέρα, δεν μπουχτίζεις. Αν όμως δεν έχεις με κάτι να ασχοληθείς ούτε και διεξόδους στην καθημερινότητά σου, υπάρχει τριβή. Εντυπωσιάστηκα που ξαφνικά η προσωπική μου ζωή έγινε τόσο μεγάλο θέμα τους τελευταίους μήνες. Ακόμα και το ότι ήμουν με αυτό τον άνθρωπο, το ότι μετακόμισα στη Λέσβο… Ούτε για τον Γιάννη ήταν εύκολο να το διαχειριστεί. Δεν το είχε ζήσει ξανά και δεν του άρεσε να τον φωτογραφίζουν όταν πίνει καφέ.

Όταν διάβασες ότι παντρεύτηκες, πώς ένιωσες;
Δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο να με ρωτήσει, απλά το έγραψαν, μάλιστα με λεπτομέρειες που άγγιζαν τη σφαίρα της φαντασίας. Το τηλέφωνό μου άρχισε να χτυπάει αφότου γράφτηκε και δεν το σήκωσα ποτέ. Με ενοχλεί να με παίρνουν για κουτσομπολιό. Εδώ τσακώθηκα με φίλες μου γιατί με πήραν με υφάκι για να τους πω τι έγινε. Δεν βγήκα ποτέ να το διαψεύσω ούτε να το επιβεβαιώσω, γιατί είναι κάτι δικό μου που αφορά εμένα, το σύντροφό μου και τις οικογένειές μας. Και λίγο μετά το δημοσίευμα του γάμου, διάβασα πως χώρισα. Λεπτομέρειες, βαρύγδουποι τίτλοι, χωρίς πάλι κανείς να με ρωτήσει. Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Αν θέλεις να το γράψεις, κάν’ το με ωραίο τρόπο.

Μπορεί να περάσαμε μια κρίση, μπορεί να ήταν ένας τσακωμός, μπορεί να μην ήταν τίποτα! Γιατί να πω πράγματα που στην πορεία θα τα πάρω πίσω; Εγώ, όταν πήγα στο νησί με τον Γιάννη, πήγα για να ζήσω με τον άνθρωπό μου έχοντας τις καλύτερες προθέσεις. Στην πορεία, όμως, τα πράγματα άλλαξαν, επειδή μπαίνει στη μέση η καθημερινή τριβή. Δεν έχω να πω κακά λόγια για αυτή τη σχέση. Με τον άνθρωπο αυτόν αγαπιόμαστε. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, ό,τι και να γίνει. Γνωρίζω και αγαπάω την οικογένειά του. Αλλάζουν οι συνθήκες, αλλάζουν κάποια πράγματα, αλλά η αγάπη όχι.

Τα λάθη που κάνατε τα έχεις εντοπίσει;
Ναι. Όταν περνάς χρόνο μακριά από το σύντροφό σου, κοιτάς ψύχραιμα τα πράγματα, μπορείς να αναγνωρίσεις τα λάθη. Αν έχεις τον άλλο μπροστά σου, βγαίνει ο εγωισμός και κανείς δεν θέλει να κάνει πίσω σε έναν τσακωμό. Εδώ και ενάμιση μήνα δεν περνάμε τόσο χρόνο μαζί και μπορώ να δω τα πράγματα πιο σωστά, να χτίσω πιο σωστές βάσεις για τη συνέχεια. Ο Γιάννης τώρα έχει διακοπές από τις προπονήσεις και είναι με τους φίλους του, ενώ σε μένα έχουν προκύψει διάφορες δουλειές, ετοιμάζομαι για τη Μύκονο, έχω κάποια shows και δεν είμαστε κοντά.

Πώς, ενώ εσείς δεν προκαλείτε, διαρρέουν πληροφορίες για τη σχέση σας;
Παίζει ρόλο η κλειστή κοινωνία που ζούσαμε το χειμώνα. Μπορεί εγώ να λείπω για δέκα μέρες από το νησί για κάποια δουλειά και να πουν ότι χώρισα.

Είσαι επτά χρόνια μεγαλύτερη του Γιάννη. Ήταν ποτέ αυτό πρόβλημα στη σχέση σας;
Από την αρχή δεν ήταν ποτέ πρόβλημα. Ούτε στην εικόνα μας, ούτε στη συμπεριφορά του. Μας αρέσουν τα ίδια πράγματα και για την ηλικία του κάποια πράγματα τα διαχειρίζεται απίστευτα. Κάποια άλλα, που δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία του, αλλά με το φύλο, πρέπει να τα βελτιώσει.

Έχετε σκεφτεί να αποκτήσετε παιδί;
Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Ούτε και το συζητήσαμε. Μπορεί φευγαλέα να έχουμε πει κάτι, αλλά όχι να το σκεφτούμε σοβαρά.

Εσύ θέλεις ένα παιδί στη ζωή σου;
Ναι, πολύ. Θα ήθελα κάποια στιγμή, αν με αξιώσει ο Θεός. Το θέμα δεν είναι να κάνεις παιδί, αλλά να το μεγαλώνεις με τον άνθρωπο που το έχεις κάνει. Έχω ζήσει το αντίθετο και δεν ήταν ευχάριστο. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 10 ετών και μεγάλωσα με τον μπαμπά μου. Το δικαστήριο με είχε δώσει στη μαμά μου. Δεν ξέρω αν ήταν αντίδραση, αλλά, ενώ είχα τρελή αδυναμία στη μαμά μου, όταν χώρισαν, ήθελα να πάω με τον μπαμπά μου και με μεγάλωσε εκείνος. Στην αρχή η μαμά μού κράτησε μούτρα που διάλεξα τον μπαμπά, αλλά οι σχέσεις μας έφτιαξαν από τότε που ήρθα στην Ελλάδα.

Κάνεις στενή παρέα με την Αγγελική Ηλιάδη και τον Σάββα Γκέντσογλου.

Ναι, ο Σάββας είναι πολύ φίλος του Γιάννη και κάναμε μαζί διακοπές πέρσι στη Μύκονο. Επειδή το επίθετο του Σάββα είναι τούρκικο, τον φωνάζω «αδελφούλη». Τον αγαπάω πολύ. Χαίρομαι πολύ και για τους δύο που θα γίνουν γονείς. Από τη στιγμή που επέλεξαν να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Σαν φίλη τους, μπορώ μόνο να χαίρομαι. Κι όταν τους βλέπω, καμαρώνω γιατί έχουν μια πολύ ωραία σχέση…

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More