Νίνο για Χρυσή Βαρδινογιάννη: “Έχουμε μεγαλώσει εντελώς διαφορετικά, αλλά να που συναντηθήκαμε και έχουμε δύο παιδιά μαζί”

Η γυναίκα της ζωής του, Χρυσή Βαρδινογιάννη, τα δυο του παιδιά που θέλει να κάνουν ότι ονειρεύονται, τα επτά χρόνια αποχής από τη δισκογραφία, η απώλεια της πίστης στο Θεό και το πρόσφατο ταξίδι στο Άγιο Όρος. Για όλα αυτά μιλάει ο Νίνο στο περιοδικό OK! και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη.

Παρασύρθηκες ποτέ από τη δημοσιότητα;
Αέρας είναι. Φυσάει. Σε παρασέρνει καμιά φορά και μετά σε ξαναφέρνει πίσω. Σίγουρα στην αρχή ήταν κάτι περίεργο. Βλέπεις πολλά, δεν είναι όπως τα φανταζόσουν, προσπαθείς να προσαρμοστείς. Έρχεται η μεγάλη δημοσιότητα, σε αποθεώνουν, μετά σε βρίζουν, μετά λέμε πάλι καλά λόγια. Τελικά αποφάσισα ότι δεν πρέπει να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι, αλλά με το να βγάζω καλά τραγούδια.

Πέρασες μελαγχολικές φάσεις όταν είδες ότι ο χώρος δεν ήταν όπως τον φανταζόσουν;
Δεν έχω τέτοια θέματα. Είμαι της άποψης πως δεν υπάρχει κατάθλιψη. Να μελαγχολήσω σκεπτόμενος τα ανέμελα παιδικά μου χρόνια και τους φίλους… ναι. Κατά τα άλλα έχω καταλήξει πως δεν είναι υπάρχει το “δεν είμαι καλά”. Έχεις δύο χέρια και δύο πόδια και είσαι καλά. Όλα είναι στα χέρια σου.

Έχεις περάσει δυσκολίες που σε οδήγησαν εκεί;
Μα μέσα από τις δυσκολίες βρίσκεις δύναμη. Βρήκα τη δύναμη της πίστης. Είναι φοβερό πράγμα. Είχα πάντα μέσα μου τη δύναμη της πίστης. Μου έφυγε για περίπου ενάμιση χρόνο, ώσπου πήγα στο Άγιο Όρος πριν από λίγους μήνες και ό,τι είχε φύγει, ξαναήρθε.

Γιατί είχες χάσει την πίστη σου;
Με τη γέννηση των παιδιών μου και με αφορμή κάποιες άσχημες καταστάσεις, αναρωτιόμουν “πού είσαι;” Πήγα εκεί, εξομολογήθηκα πάρα πολλές φορές , μίλησα με ανθρώπους που είναι εκεί από το 1973 και άλλαξα. Δεν είχα ξαναπάει και στο εξής θα πηγαίνω συνέχεια. Το προτείνω σε όλους.

Είχα χαλαρός πατέρας; Δεν αγχώνεσαι, ας πούμε, μήπως χτυπήσουν τα παιδιά οπως οι περισσότεροι γονείς.
Όχι μωρέ. Κι αν πέσουν, θα σηκωθούν. Εκτός κι αν γίνει κάτι σοβαρό, που ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Δηλαδή, δεν σε αγχώνει τίποτα;
Κοίταξε, έχω περάσει κάποιες καταστάσεις τρελές που δεν διαχειρίζονται. Δεν θέλω να αναφέρομαι συνέχεια και να γίνονται τίτλοι στα sites. Έχω περάσει επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν ξέρει κανείς τι σημαίνει να δίνεις όση δημοσιότητα μπορείς σε ένα παιδί 20 ετών. Από το πουθενά, σε ένα βράδυ, είχα 100% δημοσιότητα, χωρίς δουλειά. Ήταν τρομερά δύσκολο για μένα. Τα έχασα. Ευτυχώς είχα την τύχη, τον Θεό και τον κόσμο μαζί μου, όπως και καλά τραγούδια και έφτασα ως εδώ. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πήγαν να με σκοτώσουν. Ούτε αυτό διαχειρίζεται. Δεν μπορείς να κοιμηθείς και να πεις «καληνύχτα». Δεν τα ξεπερνάς ποτέ, είναι σταθμοί. Θέλω να καταλήξω ότι δεν φοβάμαι τίποτα. Μπορώ να ζήσω παντού και σε οποιαδήποτε συνθήκη. Δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι αλλά πως αισθάνεσαι. Είμαι και του σαλονιού, είμαι και του αλωνιού. Είμαι παντώς καιρού.

Πώς θέλεις να μεγαλώσουν τα δικά σου παιδιά;
Εγώ είμαι τυχερός που ζω. Δεν θα γίνω πιεστικός μαζί τους. Θα κάνουν αυτό που θέλουν. Θα τους πω αυτό που θεωρώ σωστό και θα κάνουν αυτό που ονειρεύονται. Εμένα οι γονείς μου με άφησαν να κάνω αυτό που ονειρευόμουν.

Δυσκολεύεσαι να συνδυάσεις τη δουλειά με την οικογένειά σου;
Δεν είναι εύκολο. Δεν ζω μια φυσιολογική ζωή. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι, γιατί δεν έχει φυσιολογικά ωράρια ούτε φυσιολογική αντιμετώπιση από τους άλλους, λόγω της δημοσιότητας.

Τι θαυμάζεις στη Χρυσή;
Είναι πολύ έξυπνη. Είναι αντράκι. Είναι όμορφη. Έχει χαρακτήρα και πολύ δυνατή προσωπικότητα. Το πιο σημαντικό για μένα σε έναν άνθρωπο είναι η προσωπικότητα.

Συγκρούεστε ως δυνατές προσωπικότητες;
Πάνω κάτω έχουμε το ίδιο σκεπτικό. Η Χρυσή έχει άλλες εικόνες από τη ζωή, εγώ έχω άλλες. Αυτό έχει ενδιαφέρον και για τους δυο μας. Έχουμε μεγαλώσει εντελώς διαφορετικά, αλλά να που συναντηθήκαμε και έχουμε δύο παιδιά μαζί. Μπορεί δύο άνθρωποι να μεγαλώσουν μαζί με τα ίδια ακριβώς ερεθίσματα και να βγουν τελείως διαφορετικοί. Και μπορεί δύο άλλοι άνθρωποι να μεγαλώσουν τελείως διαφορετικά και να είναι ίδιοι. Αυτό ακριβώς συνέβη σε εμάς. Από εκεί και πέρα, ό,τι ας πει ο καθένας. Όσοι δεν έχουν τι να κάνουν, ασχολούνται με τους άλλου.

Διάβασε περιοσσότερα στο OK! που κυκλοφορεί

Read More

And More