Πίσω στην κορυφή της σελίδας
28.11.2010 | 15:46

Νίκος Παπαδάκης: Από μοντέλο έγινε αγιογράφος!

Νίκος Παπαδάκης: Από μοντέλο έγινε αγιογράφος!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Ο Νίκος Παπαδάκης μας συστήθηκε ως το σέξι μοντέλο που κέρδισε την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς! Στην συνέχεια τον απολαύσαμε στον ρόλο του παρουσιαστή μέσα από βραδυνές ή πρωινές εκπομπές. Τώρα μας συστήνεται... ως αγιογράφος!

"Όταν ζωγραφίζω, χάνομαι σε άλλη διάσταση", υποστηρίζει ο Νίκος στην εφημερίδα RealLife ενώ άνοιξε το στούντιό του για να μας παρουσιάσει την μέχρι σήμερα άγνωστη πτυχή του εαυτού του. "Η αγιογραφία με μαγεύει. Όταν ζωγραφίζω χάνομαι, μπαίνω σε άλλη διάσταση και αποκόβομαι από την πραγματικότητα και τον χρόνο. Δεν ξέρω αν είναι πρωί ή βράδυ, αν κάνει κρύο ή ζέστη", εξομολογείται ο ίδιος.

Αυτή την περίοδο είναι εκτός τηλεοπτικής πραγματικότητας και με τόσο ελεύθερο χρόνο που έχει αφοσιώθηκε στην νέα του ασχολία και, μάλιστα έχει στόχο να αναπτύξει το ταλέντο και τις ικανότητές του  ώστε να γίνει ένας από τους καλύτερους αγιογράφους.

Η οικογένεια του Νίκου έχει πολλούς ιερείς, κάτι που συνέβαλε με τον τρόπο του στην μύησή του στην αγιογραφία. Ωστόσο σε μικρότερη ηλικία δεν είχε ιδιαίτερο ταλέντο στην ζωγραφική, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. "Στο δημοτικό και το γυμνάσιο δεν μπορούσα να τραβήξω ούτε μια ίσια γραμμή. Και, ξαφνικά, στα 17 μου, μου ήρθε η επιθυμία να ζωγραφίσω. Δεν ήξερα, αλλά κάτι μέσα μου μου έλεγε ζωγράφισε. Μου άρεσε και το καλλιέργησα", δηλώνει και αναφέρει τις σχολές αγιογραφίας στις οποίες φοίτησε. Ο Κρητικός παρουσιαστής πήγε σε σχολή αγιογραφίας για να μάθει την τέχνη και δάσκαλος του ήταν ο Βασίλης Φωτόπουλος.

Τα κύρια υλικά που χρησιμοποιεί είναι ο κρόκος αβγού, το ξίδι και το νερό. Με τα "όπλα" αυτά έχει δημιουργήσει πολλές εικόνες. Στον τοίχο του σαλονιού του υπάρχει μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου με την υπογραφή του. Αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει να φιλοτεχνεί την Παναγία και τον Άγιο Νικόλαο. Τα πρώτα δημιουργήματά του βρίσκονται στο στούντιο που διαθέτει ενώ τα υπόλοιπα τα έχει δωρίσει στην οικογένειά του αλλά και σε φίλους του.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10