E. Παπαρίζου: “Έβαλα 10 κιλά σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα”

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την ημέρα που η Έλενα Παπαρίζου έχασε ξαφνικά τον πατέρα της. Και είναι κάτι που της κόστισε πολύ. Όλοι θυμόμαστε το πόσο αποτραβήχτηκε η τραγουδίστρια μετά τον χαμό του πατέρα της προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της. Όμως, αυτή είναι η πρώτη φορά που η ελληνίδα pop star αποκαλύπτει με κάθε λεπτομέρεια πώς έχασε τον πατέρα της, τα προβλήματα υγείας που της προέκευψαν αργότερα, τον χωρισμό της με τον Τόνι Μαυρίδη. Και τα όσα λέει στην σουηδική εφημερίδα Schlager είναι αποκαλύψεις που γίνονται για πρώτη φορά!

Ο θάνατος του πατέρα της, Γιώργου Παπαρίζου: το ασθενοφόρο καθυστέρησε 20 λεπτά!
Στην εφημερίδα Schlager η Έλενα ανοίγει για πρώτη φορά την καρδιά της και αποκαλύπτει πώς έχασε ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της ζωής της, τον πατέρα της. ΄Ηταν το 2008 όταν η ελληνική κοινότητα της Σουηδίας γιόρταζε τα Χριστούγγενα με μια μεγάλη γιορτή στη Backa στο Γκέτεμποργκ. Την ώρα της γιορτής ο πατέρας της Έλενας που ήταν και πρόεδρος της κοινότητα, κατέρρευσε. Ήταν τότε 60 ετών και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά εντελώς ξαφνικά.

Το ασθενοφόρο καθυστέρησε 20 ολόκληρα λεπτά, σύμφωνα με την Έλενα. Ο λόγος ήταν ότι η περιοχή θεωρούνταν υψηλού κινδίνου και στην Σουηδία τα ασθενοφόρα που προσεγγίζουν αυτές τις περιοχές πρέπει να συνοδεύονται από την αστυνομία. Το προσωπικό του ασθενοφόρου ήταν αναγκασμένο να περιμένει αστυνομική συνοδεία. Όταν έφτασε ήταν πολύ αργά. Ο Γιώργος πέθανε στα χέρια της αδερφής της Έλενας, Αρετή.

Η Έλενα δεν ήξερε ότι έχασε τον πατέρα της μέχρι που έφτασε στην Σουηδία!
Η Έλενα περιγράφει στην σουηδική εφημερίδα με κάθε λεπτομέρεια πώς πληροφορήθηκε για τον θάνατο του πατέρα της. Την στιγμή που στην Σουηδία ο πατέρας της άφηνε την τελευταία του πνοή, η Έλενα έδινε το δικό της show στην πίστα. Όταν κατέβηκε από τη σκηνή στις 4.30 το πρωί είδε μπροστά της μεταξύ άλλων, τον αδελφό της, ένα γείτονα, ένα φίλο της και ένα ψυχοθεραπευτή. “Μου είπαν ότι ο πατέρας μου έπαθε έμφραγμα αλλά όχι ότι είχε πεθάνει. Με έπιασε πανικός. Πήρα άδεια για να πάω στο σπίτι, οπότε πήρα το αεροπλάνο και πήγα στο Γκέτεμποργκ”, λέει η Έλενα. Στο Landvetter έμαθε την αλήθεια: “Περίμενα τη βαλίτσα μου και τότε λύγησε ο αδερφός μου. Τότε μου είπε ότι ο πατέρας μας είχε πεθάνει. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, τον ευατό μου, τα πάντα. Κατέρρευσα στο πάτωμα και άρχισα να κλαίω”.

Η οικογένεια ζητά δικαίωση!
Ενώ η Έλενα σκέφτεται πάλι εκείνη την ημέρα, σωπαίνει, και κρύβει το πρόσωπό της, γράφει η σουηδική εφημερίδα. Προφανώς και δεν πρόκειται για μια εύκολη κατάσταση και όλοι γνωρίζουμε την αδυναμία που είχε η Έλενα στον πατέρα της. “Δεν έχω κλάψει για πολύ καιρό, όταν σκεφτόμουν τον μπαμπά μου, αλλά έρχονται όλες οι εικόνες μπροστά μου. Το έχω ξεπεράσει, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην κλάψω. Επειδή είμαι δυνατή. Δεν ήθελε (ο πατέρας της) να κλάψω”. Σκουπίζει τα δάκρυά της και συνεχίζει: “Σκέφτομαι πιο πολύ τη μαμά μου. Έχασε τον σύντροφό της. Ήταν τόσο καλά μαζί”.
Όταν πια συνέρχεται, όπως γράφει ο δημοσιογράφος, μιλάει για το πώς προσπάθησε εκείνη και η οικογένειά της να δικαιωθούν. Λέει ότι έστειλαν μια αίτηση στην υγειονομική περίθαλψη το 2009, όπου ρώτησαν γιατί τα ασθενοφόρα πρέπει να περιμένουν την αστυνομία, πριν πάνε σε περιοχή “υψηλού κινδύνου”. Και απορρίφθηκαν. Μια δεύτερη αίτηση το 2010 απορρίφθηκε επίσης.
“Η οικογένειά μου αισθάνθηκε τόσο άσχημα. Θέλω να καταργηθούν όλες οι επικίνδυνες ζώνες. Δεν θέλω να συμβεί αυτό σε κανέναν άλλο. Έχουν απορρίψει τις ενστάσεις μας, αλλά θα ρίχνω για πάντα την ευθύνη σ’ αυτούς”, λέει η Έλενα.

Η επόμενη μέρα και η επιστροφή της Έλενας στην Σουηδία!
“Δεν ήθελα να γυρίσω πίσω στη Σουηδία με αυτή την επιθετική συμπεριφορά μετά απ’ ό,τι εγώ και η οικογένειά μου περάσαμε με τον πατέρα μου. Δεν θέλω καμία οικογένεια να αισθάνεται ότι έχουν χάσει ένα άτομο χωρίς λόγο, γιατί έτσι αισθανόμαστε εμείς. Είναι απαίσιο”, αναφέρει η Έλενα στην εφημερίδα Schlager και λέει ότι ξεκίνησε συνεδρίες με ψυχοθεραπευτή. Σήμερα μπορεί να δηλώνει ότι δεν αισθάνεται θυμό και πίκρα.

Την άνοιξη, θα συμμετέχει στο “Let’s Dance” στην Σουηδία ενώ επισκέφτηκε την Σουηδία προκειμένου να βρεθεί στη σκηνή του Melodifestivalen στο Globen, μπροστά από πολλά εκατομμύρια Σουηδούς θεατές, και θα ερμηνεύσει το περσινό νικητήριο τραγούδι “Popular”. Πρόκειται για ένα μεγάλο show με 23 χορευτές.
“Ο Christer Björkman τηλεφώνησε τη σωστή στιγμή. Θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Πέρσι, υποστήριζα τόσο πολύ τον Eric Saade σε σημείο που νόμιζα ότι οι αντίχειρές μου θα σπάσουν (fingers crossed που λέμε) και ήμουν ενθουσιασμένη που η Σουηδία πήρε μια καλή θέση”.

Στην ίδια συνέντευξη ο δημοσιογράφος την ρωτά για την Ελλάδα και την κρισή. Για το αν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ στην Σουηδία για πάντα και για πιο λόγο δεν αφήνει την Ελλάδα σε μια τέτοια περίοδο: “Δεν με νοιάζει τι λένε οι πολιτικοί και δεν με νοιάζει τι κάνουν στο Κοινοβούλιο, μπορούν να χτυπάν το κεφάλι τους στον τοίχο αν θέλουν. Πάντα οι φτωχοί την πληρώνουν. Αγαπώ αυτή τη χώρα και έχω την πρόθεση να μείνω και να παλέψω“, λέει.

Τα προβλήματα υγείας της Έλενας
Η Έλενα πιάνει με χιούμορ το στομάχι της περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια ο σουηδός δημοσιογράφος. Έξι μήνες μετά το θάνατο του πατέρα της Γιώργου υπέστη βρογχοκήλη, δηλαδή, διεύρυνση θυρεοειδούς. “Έβαλα 10 κιλά σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα. Ήμουν συνεχώς κουρασμένη, είχα προβλήματα στον ύπνο και χάλια διάθεση”, δήλωσε η Έλενα στην συνέντευξη. Από το 2010 παίρνει Levaxin, και είναι τυχερή που δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση: “Έχω δύο εξογκώματα στο λαιμό που μπορούν να αφαιρεθούν χειρουργικά, είναι λίγο πρησμένα και μερικές φορές γεμίζουν με υγρό”.
Τι έχει να πει, όμως, η Έλενα για όσα ακούγονται για την σιλουέτα της και τα περιττά κιλά; “Αγαπώ το σώμα μου και αισθάνομαι καλά που μεγαλώνω. Εξακολουθώ να ακούω ότι πρέπει να χάσω βάρος, αλλά στέκομαι όρθια”.

Η Έλενα και οι κρίσεις πανικού
“Μετά την σχέση μου που τελείωσε πήγα σπίτι στη Σουηδία και ξεκίνησα γνωστική θεραπεία. Είχα κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο, είχα κρίσεις πανικού και πολλές φοβίες όπως αγοραφοβία, κλειστοφοβία και υψοφοβία. Για ένα διάστημα έβγαινα με το ζόρι για να πετάξω τα σκουπίδια“, είπε η Έλενα στην ίδια συνέντευξη.
Βεβαίως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και τώρα η Έλενα διανύει μια όμορφη αλλά και ήσυχη περίοδο στη ζωή της!

Read More

And More