Ε.Παπαρίζου: “Έπαθα κατάθλιψη και ήμουν έτοιμη να εγκαταλείψω το τραγούδι γιατί είχα αγγίξει πάτο”

H Έλενα Παπαρίζου αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Σουηδία καθώς ετοιμάζει το τραγούδι της για τη συμμετοχή της στη φετινή Eurovision με την δεύτερη πατρίδα της! Ωστόσο άφησε για λίγο τις υποχρεώσεις της και μίλησε σε ένθετο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για όλα…

Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι σε έκανε να πεις “ναι” σε μια συμμετοχή στη Εurovision…
Ήταν κάτι που μου συνέβη εντελώς αυθόρμητα. Όταν το Σεπτέμβριο ανέβηκα στη Σουηδία για να κάνω κάποιες διορθώσεις στο άλμπουμ που ετοιμάζω, την ώρα που βρισκόμουν στο στούντιο ακούω από τη διπλανή αίθουσα ένα τραγούδι που έλεγε “Survivor”. Με άγγιξαν η μουσική και ο στίχος Μπαίνω μέσα να δω τι τραγούδι είναι αυτό και βρίσκω κάποιος παλιούς φίλους και συνεργάτες. Ήταν οι συντελεστές του τραγουδιού οι οποίοι, βλέποντας την αντίδραση μου, με ρώτησαν αν θα μπορούσα να ξαναφανταστώ τον εαυτό μου στη Eurovision. H αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Ένιωσα ότι “Survivor” εκφράζει αυτό που συμβαίνει στη δική μου ζωή τον τελευταίο χρόνο. Πολλές φορές με ρωτούσαν κατά το παρελθόν αν θα ξαναπήγαινα στη Eurovision και έλεγα ότι εγώ τον κύκλο μου στον συγκεκριμένο διαγωνισμό τον έκανα. Ε, λοιπόν, η ίδια ζωή αποδεικνύει ότι κανένας κύκλος δεν κλείνει. Το “ποτέ μη λες ποτέ”είναι μια μεγάλη αληθεια.

Πριν από λίγους μήνες σου έγινε πρόταση να πρωταγωνιστήσεις στο θέατρο ενσαρκώνοντας την Εβίτα Πέρον. Αν και αποφάσισες να μην πάρεις τον ρόλο για ποιον λόγο πήγες στο δοκιμαστικό;
Μου αρέσει να δοκιμάζω τον εαυτό μου σε καινούργια πράγματα. Όταν οι επαγγελματικές προκλήσεις εναλλάσσονται, υπάρχει όρεξη σαν δημιουργία και ενθουσιασμός. Αλλιώς είσαι σαν βαγόνι τρένου που απλά πηγαίνει την καθιερωμένη διαδρομή πάνω στις ράγες.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής σου;
Από το 2008 μέχρι το 2011 μου έτυχαν πολλά πράγματα μαζεμένα. Είχα κουραστεί από τη δουλειά, έχασα τον πατέρα μου και χώρισα. Έπαθα κατάθλιψη και ήμουν έτοιμη να εγκαταλείψω το τραγούδι γιατί είχα αγγίξει πάτο.

Τελικά όμως αποδείχτηκες “Survivor”…
Ο τίτλος του τραγουδιού με το οποίο θα διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στη Εurovision μου ταιριάζει γάντι. Αγωνίστηκα για να βγω από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο βρέθηκα για τρία χρόνια και να ξαναδώ φως.

/

Είσαι ευτυχισμένη αυτή την εποχή;
Πάρα πολύ! Τα βρήκα με τον εαυτό μου και κατ΄επέκταση με τους άλλους. Στο πρόσωπο του συντρόφου μου ανακάλυψα τον άνθρωπο που πάντα αναζητούσα. Παρόλο που είμαστε μαζί καιρό, διαθέτουμε το πάθος της πρώτης γνωριμίας.

Σε τι ακριβώς σε βοήθησε η σχέση σου με τον Ανδρέα Καψάλη;
Βρήκα έναν άλλο άνθρωπο- συμπαραστάτη ο οποίος νοιάζεται ουσιαστικά για τους ανθρώπους που έχει γύρω του. Με έβαλε εξάλλου στη διαδικασία να ανακαλύψω σε μένα πράγματα. Δεν τραγουδάω για εκείνον, ζω για εκείνον.

Γάμος θα προκύψει;
Νιώθουμε την ανάγκη να περάσουμε μαζί την υπόλοιπη ζωή μας μαζί. Δεν έχει γίνει αρραβώνας, όπως γράφτηκε. Έγινε πρόταση γάμου και την αποδέχτηκα.

Ένα παιδί δεν θα πήγαινε πίσω στην καριέρα σου;
Στη Σουηδία μια γυναίκα μπορεί να κάνει καριέρα έχοντας ένα ή δυο παιδιά. Τα πιτσιρίκια τα αγαπάω και θα ήθελα να αποκτήσω παιδιά. Είναι ωραίο να μοιράζεσαι μεταξύ οικογενειακών υποχρεώσεων και δουλειάς γιατί έχω την αίσθηση ότι έτσι δεν βαλτώνεις και δεν πέφτεις σε τέλμα.

Για τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη τι έχεις να πεις;
Καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του, αλλά θεωρώ ότι είναι κρίμα το 2013 να υπάρχουν απόψεις που σχετίζονται με τα άκρα. Το είπα και σε μια συνέντευξη μου στη σουηδική τηλεόραση. Δεν μου αρέσει ο φασισμός και απεχθάνομαι τον ρατσισμό όποιους κι αν αφορά: τους άσπρους, τους μαύρους, τους χοντρούς, τους λεπτούς, τους gay, τους μετανάστες, τους άρρωστους. Τον Νότη τον σέβομαι ως καλλιτέχνη, αλλά κατανοώ και τη λογική της Δέσποινας που έγραψε ότι είναι παιδί μεταναστών. Εγώ δεν είμαι απλά παιδί μεταναστών. Έγινα και η ίδια μετανάστρια. Επομένως έχω δύο λόγους παραπάνω να συμφωνώ με τη στάση της!

Read More

And More