Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.03.2013 | 17:03

Ρ. Θρασκιά: Το δυναμικό comeback και η αγάπη που παίρνει από τον σύζυγό της όπως ακριβώς την ονειρευόταν!

Ρ. Θρασκιά: Το δυναμικό comeback και η αγάπη που παίρνει από τον σύζυγό της όπως ακριβώς την ονειρευόταν!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Ράνια Θρασκιά μιλάει στο περιοδικό Glow Magazine και στην Σόνια Ταλαντινού, για την επιστροφή της στην τηλεόραση, το συγγραφικό της εγχείρημα, τον σύζυγό της και για το πώς αντιμετωπίζει τις καταστάσεις.

Η παρουσιάστρια με το γλυκό χαμόγελο και τον ήπιο τόνο στη φωνή, με τη θετική ματιά στη ζωή και την καλοπροαίρετη προσέγγιση στους ανθρώπους και τις καταστάσεις, δείχνει να έχει πλήρη έλεγχο της ζωής της και να το απολαμβάνει.

Ξεκινώντας να διαβάζω το βιβλίο της «Κοιτάω μπροστά», με προσωπικές ιστορίες και  ψυχολογικές αναλύσεις που βοηθούν να κοιτάξει κανείς λίγο πιο βαθιά στις επιλογές του, σταμάτησα πριν τον πρόλογο, σε μία από τις αφιερώσεις της στο σύζυγό της, Αντρέα, που την αγαπάει, όπως ονειρευόταν. Της ζήτησα να μου εξηγήσει πώς ακριβώς είναι αυτό; 
«Οι περισσότεροι άνθρωποι -μεταξύ τους κι εγώ- ονειρεύονται να αγαπηθούν γι’ αυτό που είναι, έναν άνθρωπο που δε θα θελήσει να τους αλλάξει, που θα τους αγαπήσει με τις μικρές και τις μεγάλες τους στιγμές και που δίπλα του θα μπορούν να εξελιχθούν και να ανθίσουν, χωρίς να βάζει εμπόδια στα όνειρά τους... Όλα γεννήθηκαν μέσα μου όταν ήμουν έτοιμη συναισθηματικά να στηρίξω τη δημιουργία οικογένειας, ούσα σε μία σχέση αληθινής αγάπης…».

/

Νέα ξεκινήματα

Η ψυχολογία ως γνωστικό αντικείμενο μπαίνει στη ζωή της κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων και αποτελεί αγαπημένο μάθημα. Περιέργως, δεν έχει καμία διάθεση ψυχανάλυσης όταν συναναστρέφεται τις κολλητές της -μαζί τους λειτουργεί με αγάπη και σεβασμό-, είναι, όμως,  πάντα διαθέσιμη να ακούσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και να τα αναλύσουν μέχρι να βρουν τις λύσεις.
«Το ίδιο κάνουν κι αυτές για μένα στη διάρκεια των συναντήσεών μας, κάθε φορά που βρίσκομαι στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη».

Ο γραπτός λόγος αποτελούσε ανέκαθεν την αδυναμία της και αγαπημένο τρόπο έκφρασης, ενώ η ιδέα του συγκεκριμένου βιβλίου υπήρχε από χρόνια στο μυαλό της.
«Η υλοποίηση του έγινε με τρόπο σχεδόν ιδανικό, καθώς εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανένας να γνωρίζει την πρόθεσή μου να γράψω βιβλίο, ήρθαν οι εκδόσεις  Διόπτρα και μου πρότειναν να συνεργαστούμε. Όπως καταλαβαίνεις, αν και 7 μηνών έγκυος, πέταξα από χαρά! Ένα όνειρό μου, μέσα από πολύ δουλειά, γινόταν πραγματικότητα! Έτσι,  γεννήθηκε το “Κοιτάω μπροστά”.

Όσον αφορά στην εκπομπή, θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τα μέσα Μαρτίου στην ΕΤ1 με σκοπό  να ενημερώνει και να βρίσκει πρακτικές και ρεαλιστικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, προτείνοντας έξυπνες ιδέες και αποτελεσματικούς τρόπους για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.
« Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί στην εκπομπή θα είμαστε με τον Λευτέρη Λαζάρου! Μαζί μας θα είναι και ο αρχιτέκτονας Γιώργης Λαμπαθάκης, με προτάσεις και λύσεις για να αλλάξουμε τον χώρο μας. Φυσικά, όλο αυτό στηρίζεται από μια ομάδα εξαιρετικών δημοσιογράφων».

/

Τη ρωτάω πώς, μετά από τόσα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, βλέπει τον εαυτό της στη δημόσια τηλεόραση και η απάντηση έρχεται άμεση: «Νιώθω εξαιρετικά τυχερή που σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την τηλεόραση και κυρίως για τους εργαζόμενους, έχω την ευκαιρία να δουλέψω σε μια τόσο καλή παραγωγή. Η ΕΡΤ έχει μια αισθητική που μου ταιριάζει και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε μια εκπομπή που θα σέβεται τους τηλεθεατές και θα αξίζει τον κόπο να προβάλλεται».


Διάβασε περισσότερα στο Glow Magazine που κυκλοφορεί
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10