Σοφία Δριστέλα: Η δημιουργός των αγαπημένων αξεσουάρ των σταρ

Οι φανατικές αναγνώστριες του TLIFE σίγουρα την γνωρίζουν γιατί πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει διαγωνισμούς με τα υπέροχα βραχιολάκια της και τα αξεσουάρ της. H Σοφία Διστέλα άλλωστε είναι η αγαπηένη όλων των σταρ και θα το διαπιστώσεις ρίχνοντας ένα βλέφαρο στον λογαριασμό της στο instagram. Μιλώντας στο περιοδικό People όμως η γνωστή σχεδιάστρια ξετυλίγει την ιστορία της ζωής της.

Γεννημένη στην Ελασσόνα, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει Οικονομικά κι από εκεί στην Αθήνα, ως διευθυντικό στέλεχος στις Μεταφορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να ξεκινήσει έτσι την καριέρα της στο λογιστήριο του Ομίλου Λιακουνάκου και μετά σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Παράλληλα… έπλεκε.

«Η μητέρα μου ήταν μοδίστρα. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με κλωστές και υφάσματα, ρούχα και πατρόν» εξηγεί η Σοφία το παράδοξο χόμπι μιας παρολίγον τεχνοκράτισσας. Τα σκουφιά και τα κασκόλ της κέντρισαν το ενδιαφέρον του ενδυματολόγου Άγη Παναγιώτου, ο οποίος τα φόρεσε στη Ζέτα Μακρυπούλια στο σίριαλ Μόνο Εσύ που παιζόταν τότε. Η Σοφία βρέθηκε και στο τηλεοπτικό πλατό περισσότερο από περιέργεια και, χωρίς να το καταλάβει και η ίδια, είχε γίνει βοηθός ενδυματολόγου. «Η εξέλιξή μου ήταν αστραπιαία θα έλεγα. Σύντομα έγινα η βασική ενδυματολόγος σε εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές, όπως βέβαια κάνω ακόμη στο Μπρούσκο, το Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα, τη Μοντέρνα Οικογένεια και το Έλα να Δεις».

Το 2011 η κρίση δημιουργεί ντιρεκτίβα. Οι παρουσιαστές δεν πρέπει να φοράνε ακριβά κοσμήματα. Την ώρα που ο μέσος Έλληνας παραδίδει τα κοσμήματα στα ανταλλακτήρια χρυσού, οι τηλεοπτικοί σταρ δεν πρέπει να προκαλούν με αστραφτερά αξεσουάρ. «Εκείνη την εποχή εργαζόμουν στην εκπομπή που παρουσίαζε η Νάντια Μπουλέ, το Elatte» θυμάται η Σοφία. «Στο σπίτι μου πάντα κάτι έφτιαχνα. Τότε ήταν κάτι βραχιολάκια από καουτσούκ, που πίστευα πως ταίριαζαν στο στιλ της Νάντιας. Φόρεσε είκοσι στο ένα χέρι και όλη τη χρονιά δεν τα έβγαλε από πάνω της. Από την πρώτη μέρα έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο από τηλεθεάτριες που ήθελαν να μάθουν πού μπορούν να τα βρουν».

Η Σοφία μπαίνει μεν στην παραγωγή, αλλά δεν δίνει και ιδιαίτερη σημασία, μέ μόδα και τα βραχιολάκια μου έγιναν ανάρπαστα». Η συνέχεια ήταν τόσο καταιγιστική σε ρυθμό, που η Σοφία δεν βρήκε χρόνο ούτε για να δώσει κάποια ονομασία στο εκκολαπτόμενο label. «Έκαναν καριέρα μόνα τους ως τα «βραχιολάκια της Σοφίας» και το άφησα κι εγώ έτσι. Το βρήκα και χαριτωμένο». Η Σοφία, δημιουργική και εργασιομανής, δεν άφησε απλά τα πράγματα στην τύχη τους. «Ταξιδεύω σε εκθέσεις στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αμερική, για να ενημερώνομαι για τις τάσεις, να βρίσκω νέα υλικά και σχέδια».

Κι ενώ η Κλέλια Ρένεση, η Κατερίνα Καινούργιου, η Έλενα Παπαβασιλείου, η Ευαγγελία Αραβανή, η Ναταλία Γερμανού, η Τατιάνα Στεφανίδου, η Πηνελόπη Πλάκα και πολλά άλλα επώνυμα κορίτσια έχουν εθιστεί στα κοσμήματά της, οι δημιουργίες της αποδεικνύονται δημοφιλείς και στο εξωτερικό, όπως η Ρωσία. «Όταν βλέπουν τις φωτογραφίες με όλες αυτές τις γυναίκες να φοράνε τα κοσμήματά μου, με ρωτάνε αν όλες είναι τόσο όμορφες στην Ελλάδα» σχολιάζει γελώντας η Σοφία.

Αν όμως για κάτι είναι περήφανη, δεν είναι τόσο οι πωλήσεις και η τιμή τους, που την κρατάει από άποψη χαμηλή. «Αυτό που με γεμίζει απέραντη χαρά είναι όταν παίρνω μηνύματα από καταστήματα της επαρχίας που προμηθεύονται τα κοσμήματα και μου λένε πως τους βοήθησα να αποφύγουν το λουκέτο». Πράγματι, είναι το μεγαλύτερο βραβείο για μια οικονομία που ακόμα και ασθμαίνοντας βρίσκει μικρές στιλάτες ανάσες.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More