Μ. Χρουσαλά: Φωτογραφίζεται και μιλάει για το μωρό της δυόμισι μήνες πριν γεννήσει!

Η Μαριέττα Χρουσαλά δεν μπορεί να συγκρατήσει την ανυπομονησία της για τον ερχομό του πρώτου της παιδιού. Δυόμισι μήνες πριν κρατήσει αγκαλιά τη νεογέννητη κόρη της και έχοντας πάρει μόλις 4 κιλά και τριακόσια γραμμάρια, φωτογραφίζεται για το περιοδικό OK! και μοιράζεται σκέψεις, ανησυχίες, σχέδια και συναισθήματα για την πρωτόγνωρη εμπειρία της ζωής της.

Πώς ανακοίνωσε στον σύζυγό σου Λέοντα Πατίτσα ότι θα γίνει μπαμπάς;

Ήθελα πολύ να του το πω κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού δείπνου με κεριά, αλλά η χαρά δεν μου επέτρεψε να περιμένω. Νιώθεις να σε πλημμυρίζουν τόσα συναισθήματα εκείνη την ώρα που θέλεις οπωσδήποτε να το μοιραστείς με τον άνθρωπό σου. Το θέλαμε και οι δύο τόσο πολύ αυτό το παιδί, οπότε δεν ήθελα να σου στερήσω τη χαρά ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Πόσα κιλά έχει πάρει μέχρι τώρα;
Είμαι εξίμισι μηνών και σήμερα που ζυγίστηκα είδα ότι έχω πάρει τέσσερα κιλά και τριακόσια γραμμάρια… Δεν μπορώ να φάω με τον καύσωνα! (γελάει) Τρώω όπως έτρωγα συνήθως, απλά προσέχω την ποιότητα του φαγητού. Σε γενικές γραμμές τόσο σε εμένα όσο και στο Λέοντα δεν αρέσουν καθόλου οι λιπαρές τροφές, τα τηγανητά, οι σάλτσες, οπότε δεν αισθάνομαι ότι στερούμαι κάτι λόγω της εγκυμοσύνης μου. Τρώω άφθονα λαχανικά και φρούτα που μου αρέσουν πολύ και ειδικά τον τελευταίο μήνα δεν μπορώ να αντισταθώ στο καρπούζι. Ευτυχώς τα καρπούζια είναι σε αφθονία αυτή την εποχή και έτσι δεν ταλαιπωρώ κανέναν, γιατί πολύ συχνά θα με ακούσεις να λέω: “Αχ, να είχαμε λίγο καρπουζάκι!” (γελάει) Ακούω διάφορα περιστατικά με εγκύους που τους άρεσε να τρώνε αλμυρά φαγητά σε συνδυασμό με κάτι γλυκό, αλλά εγώ δεν έχω τέτοια συμπτώματα. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι θέλω στα φαγητά μου περισσότερο λεμόνι, ίσως γιατί το μωράκι χρειάζεται βιταμίνη C. Πάντως, δεν έχω άγχος με τα κιλά. Και κάποια παραπάνω να πάρω, είμαι πεπεισμένη ότι η φύση έχει προνοήσει έτσι ώστε να τα χάνεις μετά.

Ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι της εγκυμοσύνης;
Ακούω άλλες γυναίκες που υποφέρουν, έχουν ζαλάδες και ναυτίες όλη την ώρα, δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ ή βλέπουν εφιάλτες και ευγνωμονώ το Θεό γιατί έχω μια πολύ καλή εγκυμοσύνη. Το μόνο που με δυσκόλεψε είναι ότι έπρεπε να αλλάξω κάποιες συνήθειες της καθημερινότητάς μου. Για παράδειγμα, τώρα που είναι καλοκαίρι και βλέπω τους φίλους μου να παίζουν beach volley ζηλεύω λίγο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το αλλάζω αυτό που ζω. Επίσης, κουράζομαι πιο εύκολα, περπατάω πεντακόσια μέτρα και αισθάνομαι να λαχανιάζω, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα. Διανύω την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μου. Και παρόλο που η εμπειρία αυτή είναι πρωτόγνωρη για μένα, έχει και την πλάκα της. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το μωράκι μου είχε λόξυγκα. Ήταν πολύ αστείο γιατί ήταν σαν να είχα καταπιεί ένα πλασματάκι που είχε λόξυγκα και αισθανόμουν κάθε φορά που έκανε “χικ”, να τραντάζεται η κοιλιά μου! (γελάει)



Τι θα έλεγες τώρα στο μωρό σου αν μπορούσε να σε ακούσει;

Ότι την περιμένουμε με πολλή λαχτάρα και χαρά να έρθει κοντά μας.

Ο Λέων, με όλη αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, έχει διατηρήσει την ψυχραιμία του;

Είναι πολύ ψύχραιμος, αν και αγχώνεται περισσότερο με εμένα. Θέλει να προσέχω, να τρέφομαι σωστά, να μην κουράζομαι. Έχει γίνει υπερπροστατευτικός. Ακόμα και όταν πάμε κάπου έξω, θα με ρωτήσει αν αισθάνομαι καλά, αν χρειάζομαι κάτι, αν πεινάω, αν διψάω, αν κρυώνω. Θέλει να αισθάνομαι ασφάλεια δίπλα του και προσπαθεί να με κάνει να αγχώνομαι όσο το δυνατόν λιγότερο.

Θεωρείς ότι ο Λέων θα γίνει καλός πατέρας;
Ο Λέων θα είναι καταπληκτικός μπαμπάς! Το νιώθω, το εισπράττω κάθε μέρα. Άλλωστε το είχα δει και το είχα αισθανθεί από την αρχή της σχέσης μας και χαίρομαι που πλέον πλησιάζει η στιγμή που αυτό που κάποτε ονειρευόμασταν, θα το ζήσουμε.

Πώς φαντάζεσαι τη στιγμή που θα κρατήσεις αγκαλιά το μωρό σου;

Μου έχουν πει ότι θα είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Κάπως έτσι λοιπόν τη φαντάζομαι κι εγώ.

Διάβασε περισσότερα στο OK! που κυκλοφορεί

Read More

And More