Φωτορεπορτάζ από το σημείο της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας

Τα ξημερώματα εξερράγη αυτοκίνητο παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικών έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια ακόμη και στην οδό Κολοκοτρώνη.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στην οδό Αμερικής, μπροστά στο θέατρο Αλίκη, ανάμεσα στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου. (Οι προγραμματισμένες παραστάσεις αναβάλλονται.)

Οι εικόνες που άφησε πίσω της η έκρηξη είναι συγκλονιστικές ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για να δουν τι κρύβεται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Πέτρος Χόντος βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό το βομβαρδισμένο τοπίο του κέντρου, που παρέμενε για πολλές ώρες κλειστό.

Παντού σπασμένα γυαλιά, κομμάτια τσιμέντου και κάποια από αυτά να έχουν εκσφενδονιστεί εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Ακόμα και στην οδό Κολοκοτρώνη μπορούσε να δει κανείς εμφανή τα σημάδια της έκρηξης.

Το ωστικό κύμα έχει προκαλέσει απίστευτες υλικές ζημιές και ακόμα οι πυροτεχνουργοί έψαχναν σε σημεία που δεν φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να έχουν γίνει καταστροφές ή να υπάρχουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στις έρευνες.

Ανδρες της αντιτρομοκρατικής απέκλεισαν ολόκληρα τετράγωνα και έψαχναν παντού.

Στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και στις μαρτυρίες των ιδιωτικών φρουρών της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Διάβασε στο NewsIt όλες τις εξελίξεις από τις έρευνες

Read More

And More