Το TLIFE φωτογραφίζει τις πιο hot vintage γωνιές της Αθήνας

Κολωνάκι, Εξάρχεια, Μαβίλη… Οργώσαμε το κέντρο της πόλης για να βρούμε τις πιο hot διευθύνσεις vintage ρούχων. Η Αθήνα, μπορεί να μην έχει γίνει Βερολίνο, αλλά σίγουρα κρύβει πολλούς στιλιστικούς θησαυρούς από περασμένες δεκαετίες. Αρκεί λίγο ψάξιμο και θα ανακαλύψεις ονειρικά κομμάτια. Το άρωμα της πόλης έχει αποκτήσει μικρές νότες ρομαντισμού από τη δεκαετία του ’60, λίγες νότες μυστηρίου από τη δεκαετία του ’70 και ηχηρές νότες street κουλτούρας από τη δεκαετία του ’80.

Η vintage κουλτούρα δεν είναι κάτι που ήρθε χτες στη ζωή μας. Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια απλώς τώρα έχει τραβήξει τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω της. Οι τιμές είναι στη συντριπτική πλειοψηφία χαμηλότερες ακόμα και από τις μεγάλες διεθνείς αλυσίδες ρούχων ενώ τα κομμάτια επιλέγονται με βασικό κριτήριο την ποιότητα (θα βρεις μετάξι, δέρμα, γούνα όλα αληθινά) και φυσικά σύμφωνα με το αισθητικό κριτήριο των ιδιοκτητών τους. Πιο σπάνια θα βρεις κομμάτια και από συλλογές υψηλής ραπτικής όπως Chanel, Karl Lagerfeld ή Sonia Rykiel με τις τιμές τους να κυμαίνονται στα 150-180 ευρώ.

Πολλά κομμάτια είναι second hand αλλά έχουν καθαριστεί με επαγγελματικό τρόπο (στον κλίβανο) ενώ άλλα είναι εντελώς αφόρετα και σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις. Θα ερωτευτείς τις τσάντες! Φάκελοι, clutch, βραδινές, totes… Θα βρεις ό,τι ψάχνεις! Οι τιμές συνήθως κυμαίνονται στα 10-20 ευρώ και μπορείς άνετα να ξετρυπώσεις αληθινό δέρμα ή ακόμα και φίδι. Μια άριστη περίπτωση είναι τα δερμάτινα μπουφάν αφού οι τιμές τους σπάνια ξεπερνούν τα 40 ευρώ και είναι κατασκευασμένα φυσικά από γνήσιο δέρμα.

YESTERDAY’S BREAD

Ανηφορίζεις λίγο την Καλλιδρομίου και βρίσκεις την πλέον γνωστή και αγαπημένη vintage γωνιά της πόλης, το Yesterday’s Bread. Όπως μαρτυρά και το όνομα του κρύβει στα ράφια του ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, τσάντες από παλιότερες δεκαετίες μέσα στο πνεύμα των εξαρχείων. Βρίσκεται στον αριθμό 87-89 τα τελευταία 11 χρόνια εφοδιάζοντας τις ντουλάπες μας με ψαγμένα κομμάτια. Αξίζει να ψάξεις για καρό πουκάμισα (absolut fashion trend) αλλά και μαρινιέρες. Τα “σταράκια” είναι σίγουρα ένα αναπόσπαστο κεφάλαιο του καταστήματος. Όλα τα ρούχα έρχονται από το εξωτερικό κυρίως από Ολλανδία αλλά και από Γερμανία και Αγγλία.
INFO: Καλλιδρομίου 87-89, Εξάρχεια, τηλ. 210 8811233

Feeling Vintage

Άνοιξε μόλις τον περασμένο Μάρτιο και αποτελεί την πιο cool είσοδο στην αθηναϊκή μόδα όχι μόνο για τα vintage κομμάτια του αλλά για τη γενικότερη κουλτούρα στην οποία μας εισάγει η Άννυ με τα κομμάτια που φέρνει. Άλλωστε όλο το εμπόρευμα που βρίσκεται στις προθήκες του Feeling Vintage περνάει πρώτα από την αισθητική της κρίση και μετά έρχεται στον αριθμό 41 της Σόλωνος. Λόγω της θέσης του καταστήματος θα βρεις τον εαυτό σου να ψωνίζει ανάμεσα σε φοιτήτριες της Νομικής αλλά και κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας(!). H Άννυ ξεκίνησε τη συγκεκριμένη boutique εν αγνοία της ξοδεύοντας άπειρες εργατοώρες στα υπόγεια του Λονδίνου ψάχνοντας το τέλειο vintage κομμάτι. Όλη αυτή η φιλοσοφία και νοοτροπία συνοψίζεται σε ένα κατάστημα που δεν περνάει απαρατήρητο. Οι τιμές ξεκινούν από 3 ευρώ και φτάνουν μετά βίας τα 35 ευρώ. Και επειδή το must have του χειμώνα δεν είναι άλλο από το δερμάτινο κομμάτι, επιβάλλεται να συνδυάσεις το καφέ σου στο κέντρο με μια βόλτα από το Feeling Vintage.
INFO: Σόλωνος 41, Κολωνάκι, τηλ. 210 3607143, www.feelingvintage.gr

Preloved

Όλα ξεκίνησαν από μια τεράστια προσωπική συλλογή που έφερε μαζί της η ιδιοκτήτρια του Preloved όταν μετακόμισε από το Βερολίνο στην Αθήνα πριν από πολλά χρόνια. Έτσι ξεκίνησε ένα κατάστημα με vintage ρούχα υψηλής ραπτικής. Ανάμεσα στα ράφια του θα βρεις επώνυμες υπογραφές όπως Chanel, Karl Lagerfeld, Sonia Rykiel αλλά και μάρκες όπως Pinko και Fornarina. To πιο απρόβλεπτα διασκεδαστικό κομμάτι όμως δεν είναι άλλο από το section με τα vintage παιδικά ρούχα. Το κοινό για το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ιδιαίτερα περιορισμένο αλλά η μικρή κόρη της ιδιοκτήτριας είναι ένα ατράνταχτο επιχείρημα για να διατηρήσει, τουλάχιστον για λίγο ακόμα, τα ράφια με τα παιδικά. Ο τίτλος Preloved μαρτυράει ότι τα ρούχα έχουν ήδη αγαπηθεί από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους και τώρα περιμένουν εσένα να τα αγαπήσεις.
INFO: Ασκληπιού 20, Αθήνα, τηλ. 211 7052680

TROCS

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φορέσεις μια μεταξένια νυχτικιά του 40 ως βραδινό φόρεμα; Το κατάστημα Trocs έχει πολλές εναλλακτικές να σου προτείνει. Είναι το πλέον ιστορικό κατάστημα στην Ελλάδα αφού ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1979. Η ιδιοκτήτριά του μετακόμισε εκείνη τη χρονιά από το Παρίσι στην Αθήνα και θέλησε να δημιουργήσει ένα κατάστημα σαν εκείνα που λάτρευε στην πόλη του φωτός. Θα βρεις βραδινά φορέματα από το 1940 και μετά, αλλά θα τρελαθείς με τα καπέλα! Οι τσάντες και τα κοσμήματα είναι ένα από τα βασικά ατού του καταστήματος.
INFO: Δημ. Σούτσου 39, Πλ. Μαβίλη, τηλ. 210 6442520



Πως σου φαίνονται τα vintage κομμάτια της πόλης; Μήπως να αλλάξεις κατεύθυνση στο στιλ σου; Είναι αρκετό το κίνητρο για να επισκεφτείς τα μαγαζιά αυτά; Ή δεν σε έλκουν; Θα φόραγες κάτι second hand; Άσε τα σχόλια σου εδώ!

Εάν έχεις και εσύ στην πόλη σου ένα παρόμοιο κατάστημα στείλε μας τα στοιχεία του και εμείς θα το συμπεριλάβουμε στο ρεπορτάζ για τα vintage μαγαζιά όλης της Ελλάδας!

Read More

And More