Η θρυλική “Λούσι”, είναι η σειρά που έχει ασκήσει την μεγαλύτερη επιρροή !

Η λίστα με τα τηλεοπτικά προγράμματα με τη μεγαλύτερη επιρροή δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα του CNN. Στην πρώτη θέση συναντάμε τη σειρά «I love Lucy», η οποία παιζόταν και στην Ελλάδα και σύμφωνα με τους ειδικούς καταλαμβάνει την πρώτη θέση, γιατί άλλαξε τη σκηνοθεσία εισάγοντας τη χρήση πολλών πλάνων από διαφορετικές κάμερες (πολυκάμερο).

Στη δεύτερη θέση είναι η γκανγκστερική κωμική σειρά «The Sopranos». Η καινοτομία της ήταν ότι ο πρωταγωνιστής Τζέιμς Γκαντολφίνι ήταν ο πρώτος διαβολικός χαρακτήρας που ήταν «συμπαθητικός». Ακολούθησαν το «Dexter», «Sons of anarchy» κ.ά. Στην τρίτη θέση το αειθαλές «The tonight show» που καθιέρωσε τα τοκ σόου και έχουν το ίδιο φορμά μέχρι και σήμερα, όπως και το «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο».

Στην τέταρτη θέση η ανατρεπτική σειρά «All in the family» που, πρώτη έθιξε όλες τις αντιθέσεις της αμερικανικής οικογένειας. Στην πέμπτη θέση είναι το ριάλιτι «Survivor», που ήταν από τα πρώτα στο είδος του. Στην έκτη θέση συναντάμε το σόου του Μπιλ Κόσμπι. Ηταν το πρώτο σίτκομ που είχε αποκλειστικά μαύρους ηθοποιούς και ήταν πρώτο στις τηλεθεάσεις για πέντε συνεχόμενες χρονιές.

Στην έβδομη θέση η εκπομπή «60 minutes» που καθιέρωσε τις τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές και στην όγδοη έρχονται τα «Φιλαράκια» που στην Ελλάδα παίζονται ακόμα (Star Channel) με μεγάλη επιτυχία. Στην ένατη θέση βρίσκεται η μητέρα όλων των πρωινών εκπομπών «The today show» και στη δέκατη το τάλεντ σόου «The American Ιdol», που ήταν το πρώτο στο είδος και παίζεται μέχρι σήμερα.

Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι λείπουν η πρώτη ιατρική σειρά «Στην εντατική» που σύστησε τον Τζορτζ Κλούνεϊ στο κοινό, τα CSI που είχαν τρομακτική απήχηση, το «Hill street blues», που άλλαξε τη σκηνοθετική προσέγγιση στις σειρές, ενώ ούτε η Οπρα Γουίνφρεϊ συμπεριλήφθηκε στη λίστα.

Πηγή : Εθνος

Ετικέτες

Read More

And More