Γνωρίζοντας τους σκαφάτους… Έλληνες!

Πάρα πολλοί είναι οι ισχυροί του χρήματος που τους αρέσει να μοιράζονται το σκάφος τους με άλλα φιλικά ζευγάρια ή ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις τα δανείζουν σε φίλους τους, για να κάνουν τις δικές τους εξορμήσεις.

Το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου σαρώνει τις ελληνικές θάλασσες με mega yachts, άνετα και ευρύχωρα που άνετα θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις και θαλάσσια παλάτια. Το σκάφος τους έχει φιλοξενήσει κατα καιρούς την Μαριάννα Λάτση με την κόρη της, Εριέττα Κούρκουλου αλλά και τον γιο της Πάρη Κασιδόκωστα. Ενώ μερικοί από τους μόνιμους επισκέπτες στο σκάφος τους ”Alpha Nero”, το οποίο αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ είναι το ζεύγος Αλέξη-Πάτρας Παπαδημητρίου και ο Ηλίας Ψινάκης.

Το σκάφος του αδελφού της Μαριάννας Λάτση, Σπύρου Λάτση είναι 112 μέτρα και έχει φιλοξενήσει πάρα πολλούς γαλαζοαίματους και διάσημους. όλου του πλανήτη όπως οι Γκορμπατσόφ και τον Μπους. Το σκάφος ”Ipanema”ανήκει στον Νίκο Τσάκο και την σύζυγο του Σήλια Κριθαριώτη. Δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο περιοδεύει σε Ιόνιο και Αιγαίο. Έχουν φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και το ζεύγος Γιάννη και Φανής Σαραντοπούλου με τα παιδιά τους.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια ζευγάρια που αγκυροβολούν στην Μύκονο. Μάλιστα δίπλα-δίπλα μερικές φορές, όπως το ζευγάρι Γιάννης και Σοφία Κούστα με σκάφος τους ”Aifos”(το οποίο είναι αναγραμματισμός από το ”Sofia”) και οι Μίλτος Καμπουρίδης με την σύζυγο του Μαρίνα Βερνίκου με το σκάφος τους, ”Μima” (από τα δύο πρώτα γράμματα των αρχικών τους ονομάτων).

Δύο από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα της Ελλάδας είναι το ”Corelia” των Ηλία και Κορίνας Μεταξά, και το ”Ξαστεριά” του Νικόλα Λαιμού. Επίσης ένα μεγάλο yacht 58 μέτρων ανήκει στον Δημήτρη Κοπελούζο και το όνομα του είναι ”Sunday” από το όνομα της γυναίκας του.

Read More

And More