Κινδυνεύει να μείνει παράλυτη λόγω ελλείψεων του νοσοκομείου!

Μία 30χρονη νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από τα ξημερώματα της Παρασκευής.Η κοπέλα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα για αποσυμφώρηση του νωτιαίου μυελού και σπονδυλοδεσία. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό καθώς οι γιατροί δεν είχαν τα απαραίτητα υλικά να κάνουν την επέμβαση.

Αποτέλεσμα; Η 30χρονη χειρουργήθηκε 30 ώρες αργότερα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνει παράλυτη καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων είναι τραγική. Οι προμηθευτές δεν ενισχύουν τα νοσοκομεία με τα υλικά που χρειάζονται με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Το υπουργείο Υγείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επίταξη των προμηθευτών, αν δεν αρχίσουν μέσα στις επόμενες ώρες να προμηθεύουν τα νοσοκομεία. Το κράτος οφείλει στους προμηθευτές 5 δισεκατομμύρια ευρώ κι έτσι σταμάτησαν τις προμήθειες στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα πάνω από 150 νοσοκομείο της χώρας μας, να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους.

Στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Αγία Όλγα και Πανμακάριστος δεν υπάρχουν σύριγγες επίδεσμοι και διαθερμίες χειρουργίων (χρησιμοποιείται για να καυτηριάζεται η τομή και να μην αιμοραγεί κατα τη διάρκεια των χειρουργείων). Πρόβλημα υπάρχει και στις αιμοκαθάρσεις. Στο Αττικό έχουν ακόμα για δύο ημέρες υλικό για αιμοκαθάρσεις ενώ και στο Τζάνειο τελειώνουν.

Στον Ευαγγελισμό υπάρχει έλλειψη από ασκούς αναρρόφησης με αποτέλεσμα να “στάζουν οι εκκρίσεις των διασωληνεμένων”. Στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού Ιωαννίνων υπάρχει έλλειψη στο λίθιο με αποτέλεσμα να αππορυθμίζονται οι ασθενείς. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φθηνό φάρμακο. Ωστόσο πλέον δεν υπάρχει.

Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ διαβάζουμε πως η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε χθες λόγο για διπλό εκβιασμό εις βάρος του ΕΣΥ αλλά και των πολιτών, στέλνοντας τελεσίγραφο στους προμηθευτές πως το πάρτι στον χώρο της Υγείας έχει τελειώσει.

Read More

And More