WGS! Οι καλύτερες ασκήσεις stretch στον κόσμο είναι αυτές και θα τις κάνεις σε 5′ λεπτά

Ψάξαμε και βρήκαμε με τη βοήθεια της Μάντης Περσάκη τις καλύτερες ασκήσεις stretch στον κόσμο. Για την ακρίβεια το σετ ονομάζεται WGS, που στα αγγλικά είναι συντομογραφία για τις λέξεις World’s Greatest Strertch!!

Μάθε τα μυστικά των fitness experts για να σετάρουν το σώμα πριν από κάθε εξάσκηση και έτσι να κάνουν τη γυμναστική πιο εύκολη και ΚΥΡΙΩΣ πιο αποτελεσματική.

Πώς προέκυψε το WGS!

Δεν ονομάσαμε αυτές τις ασκήσεις τις καλύτερες στον κόσμο έτσι αυθαίρετα! Πρόκειται για τη “συμπυκνωμένη” εμπειρία χρόνων, δεκάδων ειδικών της γυμναστικής. Φαίνεται λοιπόν πως κάθε top προπονητής, κάθε αθλητής που ξέρει από σωστή γυμναστική και κάθε fitness specialist κρύβει στο μανίκι του αυτό το πανεύκολο, αλλά θαυματουργό σετ. Για την ακρίβεια, οι ασκήσεις αυτές είναι κάτι σαν θρύλος μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται εντατικά με τη γυμναστική.

Secret revealed: Τώρα που ξέρεις το μυστικό τους για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς;

Τι κάνει τις ασκήσεις αυτές τόσο… ΘΡΥΛΙΚΕΣ;
Πρώτον: Επικεντρώνουν με πέντε απλές κινήσεις σε κάθε μεγάλη μυική ομάδα του σώματος. Κι όταν λέμε μεγάλη μυική ομάδα, σημείωσε στη λίστα την ταλαιπωρημένη σου πλάτη, τον πιασμένο αυχένα και γενικά όλα τα μέρη του σώματος που καταπονείς καθισμένη ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή σου.

Δεύτερον: Θα έχεις ξεμπερδέψει με αυτό το set σε μόλις 5′ λεπτά. Και μιας και μιλάμε για δυναμικό πρόγραμμα, αυτό το κάνει ιδανικό για να το εντάξεις στο ζέσταμά σου – ξέρεις λίγο τρέξιμο, πηδηματάκια επί τόπου ή και χορό για 10′ λεπτά – πριν το τρέξιμο, το γυμναστήριο, το aerobics, το χορό ή όποια μορφή εξάσκησης επιλέξεις. Φυσικά το σετ είναι ένα κι ένα και για να χαλαρώσεις τους μύες σου μετά τη γυμναστική.

Gym Tip: Ξέρω τι σκέφτεσαι. Εδώ δεν έχεις χρόνο για κλασική γυμναστική, θα κάνεις και stretching πριν ή και μετά; Το να κάνεις γυμναστική είναι κάτι που ξέρεις καλά πως μόνο καλό σου κάνει και άρα ίσως είναι καιρός να βρεις τρόπο να τη βάλεις στη ζωή σου. Αν τώρα το πάρεις τελικά απόφαση, τι αξία έχουν 5′ έξτρα λεπτά; Ε;

Τρίτον: Ο συνδυασμός των ασκήσεων είναι μελετημένος ώστε να διεγείρει το νευρικό σύστημα και έτσι να ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ σώματος και εγκεφάλου. Και όσο και αν αυτό μοιάζει περίεργο, η σύνδεση αυτή είναι πολύ σημαντική για να αποδώσει η γυμναστική σου. Βλέπεις μετά το WGS, όλοι οι μύες θα δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, βελτιώνοντας το συγχρονισμό, την έκταση των κινήσεων σε κάθε άσκηση και τελικά την αποτελεσματικότητά της.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Με μια φράση: Μένεις σε κάθε θέση για 3” με 5” δευτερόλεπτα και συνεχίζεις στην επόμενη, ώσπου να ολοκληρώσεις και τις πέντε θέσεις και στη συνέχεια επαναλαμβάνεις όλο το σετ τρεις φορές. PIECE OF CAKE!!

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει πως θα κάνεις τις ασκήσεις.


ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να δεις το WGS βήμα, προς βήμα!

Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας

Read More

And More