Λίνα Σακκά: “Εχω κάνει δουλειές που θα μπορούσα να μην είχα κάνει”!

Εχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί στην τηλεόραση και αιτία δεν είναι η οικονομική κρίση. Απλώς η Λίνα Σακκά, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, αποφάσισε να απέχει, με όποιο τίμημα, από τη δουλειά της λόγω μητρότητας. Οταν όμως της έγινε η πρόταση να πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Εκδρομή», έβαλε μπόλικο νερό στο κρασί της, έφτιαξε βαλίτσες και μαζί με τον μικρό γιο της μετακόμισαν για έξι μήνες στη Νάουσα. Η ηθοποιός μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» γι’ αυτή την εμπειρία και για όσα έχει αποφασίσει να προστατεύσει στην επαγγελματική της διαδρομή.
-Τι σημαίνει να φτιάχνεις τη βαλίτσα σου και να μετακομίζεις σε άλλη πόλη για τα τηλεοπτικά γυρίσματα της «Εκδρομής»;
-Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός. Αν έχεις στο αίμα σου την περιπέτεια και αναζητάς τις εναλλαγές, είναι ωραία πρόκληση. Βέβαια, εγώ δεν ήμουν απλά ηθοποιός που κλήθηκα να πάω σε άλλη πόλη. Είμαι μαμά και αυτό ήταν το μεγαλύτερο και το πιο δύσκολο κομμάτι. Είχα άγχος για το πώς θα μεταφέρω όλα τα πράγματα και θα μείνω με ένα παιδί δύο ετών σε μια άλλη πόλη για έξι μήνες. Η παραγωγή με καθησύχασε και αφέθηκα. Πραγματικά δεν θα το μετανιώσω ποτέ. Το παιδί μου, μόλις άρχισε να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, βρέθηκε να ζει μέσα σε ένα δάσος με δέντρα, πηγές, ποταμάκια και ζωάκια. Οι πρώτες λέξεις του παιδιού μου ήταν “γεφυρούλα”, “μπουμπουνίζει”, “ποταμάκι”… Η πόλη της Νάουσας ήταν στα 5 λεπτά και ζούσαμε μεταξύ πολιτισμού και φύσης.
-Σε τι βοήθησε το γεγονός ότι βρισκόσασταν στο μέρος όπου γυριζόταν η σειρά;
-Ημουν πολύ πιο συγκεντρωμένη, δεν ήμουν στην Αθήνα για να με αποσπούν άλλες δουλειές. Αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να μεγαλώνω το παιδί μου και να είμαι συνεπής στον ρόλο και στις επαγγελματικές υποχρεώσεις μου. Μοιράστηκα δίκαια και σωστά και στους δύο ρόλους μου, πιστεύω.
-Οταν σας έγινε η πρόταση για την «Εκδρομή», ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που θέλατε να ξέρετε ώστε να δεχθείτε να το σκεφθείτε;
-Μου τηλεφώνησε ο Αλέξανδρος Πανταζούδης, τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι επειδή είχαμε δουλέψει μαζί και στις “Κούκλες”, οπότε μπήκα αμέσως στη διαδικασία να δω πιο σοβαρά την πρόταση. Είχα αποφασίσει να μη δουλέψω για να αφοσιωθώ αποκλειστικά στο παιδί μου μέχρι αυτό να γίνει τριών ετών. Και αυτό το αποφάσισα δίχως να έχω λύσει το οικονομικό μου ζήτημα, δεν είμαι εισοδηματίας. Βρίσκομαι όμως σε ώριμη ηλικία και καλύπτομαι από την πορεία μου ως τώρα, γι’ αυτό και αποφάσισα να αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στο παιδάκι μου. Οταν μου είπε την ιδέα ο Αλέξανδρος, τη βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και στη συνέχεια, όταν διάβασα το σενάριο, μου άρεσε πάρα πολύ. Μπήκα στη διαδικασία να σκεφθώ να ξαναδουλέψω. Το μόνο εμπόδιο ήταν ότι έπρεπε να πάω στη Νάουσα, το οποίο και ξεπεράστηκε. Αυτή ήταν και η μόνη πρόταση που μου έκανε “κλικ”. Αλλωστε ο μόνος λόγος για να ξαναδουλέψω ήταν η καλλιτεχνική αξία της δουλειάς.
-Ησασταν πάντα τόσο επιλεκτική; Δεν νιώσατε αγωνία ή ανασφάλεια ότι θα μείνετε εκτός χώρου αν απορρίπτετε πολλές προτάσεις;
-Το είχα από το ξεκίνημά μου και ήξερα ότι έπαιρνα πάρα πολλά ρίσκα. Παρ’ όλα αυτά, έτσι το ένιωθα, ήθελα να ζήσω με λίγα και να είμαι ικανοποιημένη. Δεν ήμουν σπάταλη ούτε είχα ακριβά όνειρα με κοσμήματα, ρούχα και αυτοκίνητα. Εξακολουθώ να μην είμαι σπάταλη. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ξοδεύω για βιβλία, αλλά γενικά δεν ήμουν ποτέ ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει πλούσιος. Αυτό που ήθελα ήταν να κάνω αυτά που μου αρέσουν και να τα γεύομαι και να τα ευχαριστιέμαι. Βέβαια έχω κάνει και δουλειές που θα μπορούσα να μην είχα κάνει, γιατί αρχικά αλλιώς το είδα και αλλιώς εξελίχθηκε στην πορεία διαψεύδοντας τις προσδοκίες μου. Αλλά και αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Στην ουσία όμως θέλω κάτι να με γεμίζει για να το κάνω.
-Τη δημοσιότητα δεν την κυνηγήσατε ή εκείνη δεν σας «κυνήγησε»;
-Ποτέ δεν ήμουν το κορίτσι που ήθελε δημοσιότητα. Ετσι είμαι, αυτή είναι η φύση μου. Δεν το σνόμπαρα αλλά και δεν το επιδίωκα. Ηθελα να νιώθω καλά με αυτό που κάνω, οτιδήποτε κι αν ήταν αυτό. Τα υπόλοιπα δεν με ενδιέφεραν.
-Πρέπει όμως να δώσετε κάποιες συνεντεύξεις. Το αποφεύγετε;
-Πλέον επιλέγω πού και με ποιον θέλω να μιλήσω. Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δεν έχω ανάγκη για δημοσιότητα. Αλλωστε η “Εκδρομή” είναι μια εξαιρετική δουλειά και δεν χρειάζονται πολλά να πούμε εμείς οι συντελεστές. Δεν δίνω τον χρόνο μου όπου να ‘ναι. Δίνω χρόνο εκεί που εκτιμώ. Καταλαβαίνω ότι έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο με το κανάλι και ότι έχω κάποιες υποχρεώσεις να εμφανιστώ σε κάποιες εκπομπές και γι’ αυτό βάζω νερό στο κρασί μου. Δεν πήγα κάπου όμως με μισή καρδιά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τριγυρνάω στην ελληνική τηλεόραση για να μιλάω για το ότι δεν παντρεύομαι και για παρόμοια θέματα.
-Σας κουράζει ότι με αφορμή μία δουλειά εκτίθεστε σε ερωτήσεις αδιάκριτες και προσωπικές;
-Σίγουρα, αλλά είμαι τόσο βέβαιη ότι θα ερωτηθώ όπου πάω για όλα αυτά που πλέον πάω προετοιμασμένη και ψύχραιμη. Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι θα μιλήσω μόνο για τον ρόλο μου. Σίγουρα ενδιαφέρουν και οι ιδιαιτερότητες της ζωής του καθενός. Πηγαίνω λοιπόν ψύχραιμη με την αλήθεια μου και δεν πέφτω από τα σύννεφα.

Read More

And More