Σποραδικές βροχές και καταιγίδες ολόκληρο το Σαββατοκύριακο!

Άστατος θα είναι ο καιρός όλο το Σαββατοκύριακο με σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα Σάββατο:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Όι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά, όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια και μόνο στη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Στη Θεσσαλία, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς τις πρωινές ώρες τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, βαθμιαία όμως θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Read More

And More