Πέντε οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου!

Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών έφτασε σήμερα τους πέντε. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί, 28 από τους νοσηλευόμενους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου είχαν λάβει εξιτήριο και 31 νοσηλεύονται ακόμη. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται οι 8 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

‘Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 13:00 άλλος ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου υπέκυψε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα πέντε”

Με απόφαση των αρχών σταμάτησαν οι αιμοληψίες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί μονάδες αίματος που συλλέχθηκαν μέχρι δύο εβδομάδες νωρίτερα στα νοσοκομεία Λάρισας, Βέροιας, Κατερίνης, Γιαννιτσών και Κιλκίς. Η καραντίνα ισχύει έως ότου εφαρμοστεί πρακτικά ο μοριακός έλεγχος που θα αποκλείει ή θα επιβεβαιώνει τη μόλυνση από τον ιό. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να αποκλείονται από την αιμοδοσία για διάστημα 28 ημερών υποψήφιοι αιμοδότες, που είτε διαμένουν είτε επισκέφτηκαν έστω και για μία φορά τις περιοχές όπου σημειώθηκαν κρούσματα της λοίμωξης. Η καραντίνα έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στα συγκεκριμένα νοσοκομεία, δεδομένου ότι αντιδραστήρια για άμεσο μοριακό έλεγχο δεν διαθέτουν ούτε καν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt.

Read More

And More