Πτώση στη θερμοκρασία φέρνουν τα μελτέμια!

Δροσιά από σήμερα σε όλη τη χώρα, καθώς η θερμοκρασία υποχωρεί αισθητά και τα μελτέμια κάνουν την εμφάνισή τους. Οι άνεμοι αναμένεται να φθάσουν τα οκτώ μποφόρ στο Αιγαίο, ρίχνοντας τη θερμοκρασία, κυρίως στα ανατολικά.

Ωστόσο, μαζί με τους ανέμους ενισχύονται και οι φόβοι για πυρκαγιές σε πολλές περιοχές χώρας. Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή.
Αναλυτικά ο καιρός σήμερα
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αίθριος, με λίγες νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βορειότερα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά της Θεσσαλίας για μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Τοπικές βροχές την Κυριακή
Την Κυριακή ο καιρός στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη κεντρική Στερεά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, τοπικά στο Ιόνιο βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Read More

And More