Βγάζεις περισσότερα λεφτά από τον άνδρα σου; Επικίνδυνο!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η γυναίκα να είναι ανεξάρτητη και πετυχημένη και μπορεί ο άντρας να δέχεται με ευχαρίστηση την οικονομική συμβολή της στο σπίτι, αλλά μέχρι ενός σημείου…

Μεγάλη έρευνα που έγινε στις Η.Π.Α. για 25 ολόκληρα χρόνια, απέδειξε πως οι γυναίκες που κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους άντρες τους, έχουν 38% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν!

Η έρευνα, η οποία έγινε, μεταξύ του 1979 και του 2002, και αφορούσε περισσότερους από 2.500 γάμους, έρχεται να ενισχύσει μια προηγούμενη σύμφωνα με την οποία οι άνδρες που έχουν χαμηλότερο εισόδημα από τις συντρόφους τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να συνάψουν εξωσυζυγικό δεσμό.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ ομολογούν ότι οι αιτίες του φαινομένου δεν είναι ακόμη σαφείς. «Πολλοί λόγοι θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα στατιστικά ευρήματα. Ισως ο πληγωμένος ανδρικός εγωισμός να δημιουργεί εντάσεις στη σχέση όταν η σύζυγος φαίνεται να κερδίζει το “ψωμί” της οικογένειας. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο οι γυναίκες να νιώθουν “ανώτερες” και να αντιδρούν πιο εύκολα με αρνητικό τρόπο απέναντι στον σύντροφό τους όταν εκείνες κερδίζουν περισσότερα.

Οι ερευνητές του Κορνέλ λένε ότι η ιδανική «συνταγή» για έναν σταθερό, ευτυχισμένο γάμο θέλει τον άντρα να κερδίζει το 60% του οικιακού εισοδήματος και τη γυναίκα το υπόλοιπο 40%. «Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι όταν ο άνδρας έχει μεγαλύτερο μισθό ο γάμος αποκτά πιο γερά θεμέλια»

Κάποια πράγματα, τελικά, ποτέ δεν αλλάζουν …

Read More

And More