Καμίνι η χώρα τoν Δεκαπενταύγουστο!

Οι περισσότερες έχετε ήδη φύγει για να γιορτάσετε τον Δεκαπενταύγουστο μακριά από την πόλη. Ωστόσο ο καιρός δεν είναι με το μέρος μας. Η θερμοκρασία από σήμερα θα ”κολλήσει” στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο θα φτάσει τους 40 βαθμούς. Όσες έχετε την δυνατότητα φριντίστε να βρεθείτε στην κοντινότερη παραλία!

Πέραν του καύσωνα θα υπάρχει πολλή υγρασία αλλά και άπνοια. Αυτές οι συνθήκες θα μας δυσκολέψουν μέχρι και την Τρίτη. Συγκεκριμένα στην Αττική ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φθάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή και την Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις θα έχει στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι ακόμα πιο ζεστός αφού η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων. Το υπουργείο Υγείας συνέστησε για αυτό σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να λειτουργήσει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Ίδρυμα Αστέγων) όλες τις ημέρες και ανήμερα της Παναγίας, παρέχοντας τα καθιερωμένα 3 συσσίτια (12:00, 15:00 και 18:00), ενώ ανοιχτή θα παραμείνει και η Κοινωνική Υπηρεσία για την υποδοχή περιστατικών.

Read More

And More