Ηρώ: “Δεν μου επιτρέπουν να κοιμάμαι σπίτι του κάποιες μέρες, ούτε να περνάω χρόνο μαζί του”

Γεια σας!

Θέλω κι εγώ να σας πω την ιστορία μου που με προβληματίζει εδώ και αρκετό καιρό.

Είμαι 20 χρόνων, σπουδάζω στην Αθήνα και μένω μαζί με τους γονείς μου. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολύ καταπιεστικοί.

Μου απαγορεύουν κατά διαστήματα να βγω γιατί την προηγούμενη μέρα δεν είχα γυρίσει στις 12 που επιθυμούν να γυρίζω όταν βγαίνω.

Τα έχω με ένα αγόρι εδώ και ένα χρόνο και δεν μου επιτρέπουν να κοιμάμαι σπίτι του κάποιες μέρες, ούτε να περνάω χρόνο μαζί του.

Νιώθω να πνίγομαι και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν μπορώ να ζήσω τη ζωή που θέλω.

Όλοι μου λένε ότι πρέπει να διεκδικήσω αυτά που θέλω ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται να τσακωθώ με τους γονείς μου. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πείτε μου τη δική σας άποψη.

Ηρώ

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ξεκόλλα απο τους γονείς σου.

  2. Κοπέλα μου είσαι σίγουρα 20 ετών;; Γιατί αν είσαι να σου υπενθυμίσω ότι είσαι ενήλικη εδώ και 2 χρόνια.. Που σημαίνει ότι πλέον δεν είναι οι γονείς σου υπεύθυνοι για σένα… Ζήσε τη ζωή σου, και μην τους δίνεις λογαριασμό.. Δεν θα τολμήσου να σου πουν τίποτα κι αν τολμήσουν πες τους “Αν θυμάστε καλά εδώ και 2 χρόνια είμαι ενήλικη άρα έχω την απόλυτη ελευθερία να κάνω ο,τι θέλω”
    Αν φοβούνται τόσο για σένα γνωρισέ τους το αγόρι σου,αν τον συμπαθήσουν θα τον εμπιστευθούν μα κυρίως εσένα… Αν πάλι νομίζεις πως οι γονείς σου είναι υπερβολικά περίεργοι και δεν θα τον συμπαθήσουν μην προχωρήσεις στο βήμα της γνωριμίας γιατί τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα… Δεν ζούμε στην δεκαετία του 30 που η γυναίκα δεν έβγαινε από το σπίτι και δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό να έχει σχέση με άντρα ..ΕΛΕΟΣ! Δηλαδή και να μην ακούσεις τους γονείς σου τι θα σου κάνουν; Θα σε δείρουν ή θα κάνουν μήνυση στο αγόρι σου για παρενόχληση και αποπλάνηση ανηλίκου ενώ είσαι ενήλικη; ΖΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ!! Πάντως να ξέρεις οι σωστοί γονείς δεν σταματάνε να αγαπάνε τα παιδιά τους ΠΟΤΕ ο,τι επιλογές και να κάνουν αυτά… Kisses xx!!

  3. Τους εχεις δωσει το δικαιωμα να μπορουν να σου απαγορευουν τετοια πραγματα. Είσαι ενηλικη και ο νομος σε προστατευει κ σου λεει οτι δεν εχουν δικαιωμα να σου απαγορεψουν τπτ. Μεχρι κ να τους καταγγειλεις μπορεις! Αλλα επειδη αυτο ειναι παρατραβηγμενο θα σου ελεγα να συζητησεις μαζι τους και να βαλετε καποια ορια. Να κανετε συμφωνιες αναγκαστικα. Γιατι αφου μενεις σπιτι τους τοτε σε καποιους κανονες πρεπει να υπακους. Αυτο ειναι λογικο. Αλλα δεν μπορουν τωρα 20 χρονων να σου λενε γυρνα πριν τις 12. Εξασφαλισε πχ 2 η ωρα παρασκευη-σαββατο με την προυποθεση να μην γυριζεις μονη. Αν δεν καταλαβουν πιεσε τους κ συζητησε με καποιον κοντινο σου συγγενη ή φιλο αν σε στριμωξουν κ σου πουν τπτ τυπου “φυγε απο το σπιτι” να πας να μεινεις για λιγες μερες μεχρι να συνελθουν. Πολλοι γονεις λενε κατι τετοια δυστυχως. Συζητηση κ αν δεν καταλαβουν γραψε τους. δεν θα χασεις εσυ τη ζωη τους για αυτους. καλη τυχη!!

  4. Είμαι 21 χρονών και δεν πιστεύω οτι είναι τόσο κακό που σου απαγορεύουν να μένεις μαζί του κάποιες μέρες. Πρέπει να έχουμε κάποια όρια. Θα έρθει η ώρα που θα μένεις με έναν άντρα κάθε μέρα, όλη μέρα και τότε θα ευχόσουν να ζούσατε κάποιες μέρες χώρια. Αν τα ζήσουμε όλα απο τα 20, τι θα κάνουμε στα 30, στα 40, στα 50??

  5. na pw kai egw ti gnwmh mou loipooon…Arxika mhpws tous exeis dwsei ligo to dikaiwma kai sou ferontai etsi?Gia skepsou ligo kalutera.H alitheia einai pws thewrw ligo ypervolh oti den s afhnoun perissotero ap tis 12. Milhse hrema mazi tous kai tha se katalavoun. Oso gia t oti den s afhnoun n meneis sto spiti tou gkomenou kala kanoun..20 xronon eisai dld an kathe xrono allazeis gkomeno tha phgaineis apo dw kai apo kei.Xalarwse ligo. Epishs na eisai eyxaristhmenh pou exeis tous goneis sou kai as exeis kai “mikroprovlhmata”, alloi den tous exoun katholou kai exoun pragmatika provlhmata. Einai to nearo ths hlikias sou pou ta vlepeis ola kapws alla katse kai skepsou kapoia pragmata. Kai kati teleutaio auto to peri aneksarthsias hmarton. To oti exeis kleisei ta 18 den shmainei kati. Oso zeis me tous goneis sou sto spiti tous kai se taizoun kai se potizoun kai genikotera se syntiroun autoi tote den eisai aneksarthth kai prepei na tous dineis logariasmo. Otan vreis mia douleitsa kai arxiseis kai synthreis esy ton eauto sou tote tha gineis aneksarthth..

  6. Είσαι ενήλικη, ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να μείνεις μόνη σου ή όπου αλλού θέλεις. Είσαι όμως αρκετά ώριμη και ανεξάρτητη για να μπορέσεις να επιβιώσεις μόνη σου; Η μήπως βολεύεσαι πίσω από την προστασία των γονιών; Το να παίζεις με τους φόβους και τις ανασφάλειες των γονιών και να τους εκβιάζεις ότι αν δεν δεχτούν τους όρους σου, μπορει να κινδυνέψεις, αυτό είναι πραγματική ανωριμότητα. Η λύση είναι να κάνεις βήματα προς την ωριμότητα, να αναλάβεις ευθύνες, να συμμετέχεις κι εσύ στις ευθύνες του σπιτιού, καθαριότητα, μαγείρεμα, ψώνια, να έχεις πρώτη σου προτεραιότητα να αποκτήσεις προσόντα για να βρείς δουλειά το συντομότερο. Να αισθάνεσαι ισότιμη με τους γονείς και να προσφέρεις στην οικογένεια όπως προσφέρουν όλοι οι ενήλικοι. Τότε οι γονείς δεν θα αισθάνονται την ανάγκη να σε προστατέψουν με απαγορεύσεις, θα ξέρουν ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνη σου, θα σε εμπιστεύονται. Κι αν πάλι συνεχίζουν να είναι υπερβολικά υπερπροστατευτικοί, τότε εσύ θα έχεις μάθει να επιβιώνεις μόνη σου και θα φύγεις από το σπίτι

  7. Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να δεις τη ζωή λίγο διαφορετικά. Είναι λογικό οι γονείς σου να ανησυχούν και να θέλουν να γυρίζεις νωρίς, όπως είναι λογικό και εσύ να θέλεις να βγείς μέχρι αργά. Πιστεύω πως μπορείς να τους εξηγήσεις τους προβληματισμούς σου και να βρείτε μια μέση λύση. Επίσης στη θέση σου θα έπιανα μια δουλειά ώστε να έχεις τα δικά σου χρήματα που θα σου δώσουν τη δύναμη να είσαι πιο ανεξάρτητη. Έτσι σιγά σιγά θα βρείτε τις ισορροπίες σας και θα είσαι μια χαρά. ΟΚ δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις το να μείνεις με το φίλο σου κάποια βράδια αλλά σταδιακά βγαίνοντας και γυρίζοντας πιο αργά θα μπορέσεις να κάνεις κάτι τέτοιο. Υπομονή θέλει και να τους αποδείξεις πως αξίζεις την ελευθερία που τόσο ζητάς. ʼλλωστε εξήγησε τους πως αν είχες περάσει στην επαρχία αυτή τη κουβέντα δεν θα μπορούσατε να την κάνετε γιατί εσύ θα έκανες τις επιλογές σου εδώ και 2 χρόνια…

  8. ξεκολλα απο τους γονεις σου και ζησε τη ζωη που θες…. κανε οτι θες γιατι αν δεν τα ζησεις τωρα ποτε θα τα ζησεις….Μα καλα σε περιοριζουν στην ωρα,,???? ποσο χρονων εισαι δηλαδη… Να φανταστεις οτι εγω που ειμαι 15 χρονων γυρναω στις 12 και εσυ που εισαι 20 σε περιοριζουν..???? καποια στιγμη πρεπει να κανεις την επανασταση σου… η ζωη σου ΑΝΗΚΕΙ…..! ελπιζω να δημοσιευτει..

  9. παιδια δεν ειναι τοσο ευκολο οσο λετε! η μονη λυση ειναι να μεινεις μονη σου, ετσι ωστε να εισαι εσυ κ μονο εσυ υπευθυνη για τον εαυτο σου! ομως στην εποχη που ζουμε ειναι αρκετα δυσκολο ενα παιδι που σπουδαζει στην αθηνα να μενει μονο του γιατι κ οι γονεις του το βλεπουν ως “περιττα εξοδα” αλλα κ γιατι ειναι δυσκολο να βρεθουν κ οι ποροι για να γινει κατι τετοιο… Αν εισαι τυχερη κ βρεις μια δουλεια μονο τοτε θα μπορεσεις να βρεις την ανεξαρτησια σου! Μεχρι τοτε κουραγιο κ υπομονη! Μακαρι ολα να πανε καλα με τους γονεις σου!

  10. Γεια σας ,
    Ειμαι η Φαιη και ειμαι 12 ετων. Το προβλημα μου δεν ειναι και τοσο σοβαρο για εσας και σε σχεση με τα αλλα για εμενα ειναι και πολυ μαλιστα.Λοιπον το προβλημα ειναι οτι οι γονεις μου δεν με αφηνουν να κοιμηθω στο σπιτι της Κολλητουλα ς μου , εκεινη ειναι στη Θερμη ενω εγω στη Θεσσαλονικη , την βλεπω μια φορα τον χρονο και αν . Την αλλη εβδομαδα εχει τα γενεθλια της και με καλεσε να κοιμηθω σπιτι της εμενα και τις αλλες δυο Κολλητουλες μας .Οι γονεις των κολλητων μου τις αφηνουν και ολων των συμμαθητων μου .Ειμαι η μοναδικη.Τους παρακαλαω και τους λεω μια μονο φορα , οτι θα ειμαι ησυχη , οτι θα επικοινωνω συνεχεια μαζι τους , οτι δεν θα γινει τιποτα κι εκεινοι μου λενε οχι σε αλλα σπιτια δεν κοιμασε , θελουμε να εισαι παντα μαζι μας , οτι αν γινει κατι θελουν να ειμαι μαζι τους και τετοια οχι και τελος ετσι μου λενε:( Εγω κλαιω ολη μερα και τους παρακαλαω πρεπει καποιος να μου απαντησει συντομα και να με βοηθησει πλζζ ζΜαλιστα οι γονεις μου εχουν καποιες φιλικες σχεσεις μεταξυ τους , οι γονεις της ειναι πολυ καλοι , η μαμα της ειναι δικηγορος και ο μπαμπας δασκαλος . Τι να κανω ;;; Βοηθηστε με……

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More