Πηνελόπη Πλάκα: ”Με ενόχλησε πάρα πολύ και με εκνεύρισε που έλεγαν ότι είχα παράλληλη σχέση”

Είναι sexy, γοητευτική, χυμώδης. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια Λατίνα ηθοποιός, αν και η ίδια απεχθάνεται να προκαλεί. Η Πηνελόπη Πλάκα φωτογραφίζεται και μιλάει στο Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη για τις ανασφάλειες της, τις φοβίες της, τα ελαττώματά της, τις πληγές που έχει μέσα της και βέβαια τα ερωτικά της που τόσο απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό.

Πάντως η εξωτερική σου εμφάνιση, η τόσο εντυπωσιακή, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον ψυχικό σου κόσμο. Είσαι πολύ σοβαρή, αν όχι υπερβολικά σκεπτόμενη…
Είμαι πολύ εσωστρεφής, αλλά έχω πολλές ανασφάλειες που δεν μου επιτρέπουν να ζω όπως θα ήθελα και να χαρώ. Έχω κλειδωθεί. Ξυπνάω πολλά πρωινά και λέω: «Χριστέ μου, πώς είσαι έτσι;» ή «δεν θα μπορούσα να έχω άλλο πρόσωπο ή άλλα μαλλιά; Ή άλλο σώμα;».

Με δουλεύεις;
Ε, καλά, δεν είμαι ούτε η Angelina Jolie, ούτε η Δούκισσα Νομικού! Αυτές οι γυναίκες είναι χωρίς ψεγάδι και ατέλειες… Είναι καλλονές και δεν πρέπει να έχουν καμία ανασφάλεια για την εικόνα τους! Εγώ δεν είμαι έτσι.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σου ανασφάλεια;
Η απώλεια και η διαχείρισή της! Το να μη χάσω τους δικούς μου, τον σκύλο μου, ακόμα κι ένα τσαντάκι. Που δεν θα κλάψω τα λεφτά του, αλλά το γεγονός ότι ήταν δικό μου. Εκεί μπορώ να τα παίξω κανονικά. Πόσο μάλλον για την απώλεια ενός ανθρώπου.

Σε νοιάζει το να είσαι σέξι; Να προκαλείς;
Μου αρέσει όταν αρέσω ή όταν μου λένε ότι είμαι σέξι, αλλά δεν μου αρέσει να προκαλώ. Ποτέ δεν θα με δεις με ανοιχτό ντεκολτέ έξω για ένα ποτό.

Σε προσέγγισε ποτέ κάποιος με χυδαίο τρόπο;
Στα 19 μου, όχι τώρα. Μου την έπεσε με χυδαίο τρόπο. Ένιωσα αμήχανα, δεν ήξερα τι να κάνω κι απλά έφυγα. Μάλιστα τότε, φορούσα ανοιχτό ντεκολτέ και θυμάμαι πως κατηγόρησα μόνο εμένα, γιατί θεώρησα πως ήμουν προκλητική. Με μένα τα έβαλα… Θέλω να αρέσει στον άλλον το πρόσωπό μου, όχι ένα σημείο του κορμιού μου.

Πώς είσαι αυτή την περίοδο στην προσωπική σου ζωή; Είσαι ερωτευμένη;
Είμαι πάρα πολύ καλά και ζω κάτι όμορφο.

Ισχύουν τα δημοσιεύματα που σε θέλουν σε σχέση με τον Κώστα Αποστολάκη;
Δεν θα ήθελα να μιλήσω ξεκάθαρα με ονόματα για την προσωπική μου ζωή, γιατί θεωρώ ότι δεν αφορά κανέναν αυτό. Ούτε τον κόσμο τον νοιάζει.

Ωστόσο, πήρε μεγάλη έκταση το θέμα, ιδίως όταν μερίδα του Τύπου ανέφερε ότι είχες παράλληλη σχέση.
Αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ και με εκνεύρισε! Ήρθα σε μεγάλη αμηχανία, γιατί θίχτηκε η προσωπικότητά μου. Δεν θα αισθανθώ άσχημα, αν δω φωτογραφίες με τον σύντροφό μου σε ένα περιοδικό, γιατί ζω όμορφες στιγμές, δεν κρύβομαι και ο φωτογράφος είναι εκεί για να κάνει τη δουλειά του. Δεν με νοιάζει. Δεν ενοχλώ, δεν με ενοχλεί. Αλλά δεν «πουλάω» την προσωπική μου ζωή στα περιοδικά, αυτό δεν το έκανα ποτέ. Όμως δεν είμαι και η Madonna, που θα κρυφτεί σπίτι της, μην τυχόν και την πάρουν από πίσω 120 φωτογράφοι. Όσοι έγραψαν για «παράλληλη σχέση» ευτυχώς επανόρθωσαν μόνοι τους και διόρθωσαν την κατάσταση.

Σε στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν έχεις τον έλεγχο του τι μπορεί να γραφτεί ή να ειπωθεί για σένα;

Πάρα πολύ! Μην ξεχνάς, μεγάλωσα στην επαρχία και θυμάμαι που οι παππούδες μου, μου έλεγαν «τι άσχημο που είναι να κυκλοφορεί ο τάδε με την τάδε έτσι… Τι θα πει ο κόσμος;». Αυτό το έχω. Πόσο μάλλον σε μία μεγάλη πόλη εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική ζωή των «επωνύμων». Είναι το κερασάκι στην τούρτα, μόνο που κάποιοι έχουν κάνει το κερασάκι αυτό τούρτα ολόκληρη, αποκλείοντας έτσι άλλα σημαντικά κομμάτια.

Δεν είναι δίκοπο μαχαίρι το να έχεις σχέση με συνάδελφό σου;
Όχι, δεν θα το έλεγα. Ποιος θα σου βάλει όρια στα συναισθήματά σου ή θα σου πει ποιον θα ερωτευτείς; Μπορεί να πάω να βάλω βενζίνη και να ερωτευτώ το όμορφο παιδί του βενζινάδικου, για παράδειγμα. Η καρδιά δεν μας ρωτάει ποτέ.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου που κυκλοφορεί

Read More

And More