Ψυχή δεν κυκλοφορεί στο Alter !

Ερημη πόλη θυμίζει για δεύτερη φορά μέσα σε μία μόλις εβδομάδα το Alter, μετά την απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε 24ώρη απεργία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Βλέπετε, τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα στο κανάλι του Περιστερίου όχι μόνο δεν λένε να κοπάσουν, αλλά όσο περνούν οι μέρες φουντώνουν κι ακόμα περισσότερο… Το κλίμα δε, είναι περιττό να σας πω, πως είναι ιδιαίτερα τεταμένο, μιας και οι εργαζόμενοι φαίνεται να έχουν αφεθεί απο την διοίηκηση εντελώς στην… τύχη τους,αφού το να αμοίβονται κάθε μήνα με συνέπεια, έχει φτάσει στο σημείο να φαντάζει… όνειρο απατηλό !

Ετσι, οι εργαζόμενοι του καναλιού , – τεχνικοί και δημοσιογράφοι – , κατέβασαν ξανά σήμερα τους διακόπτες, διεκδικώντας τις αποδοχές του Ιανουαρίου. Βλέπετε, συνεχίζεται η μη καταβολή των δεδουλευμένων επειδή τα χρήματα του καναλιού, έχουν μπλοκαριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η απεργία ,λοιπόν, που κήρυξε η Ε.Τ.Ι.Τ.Α και η Ε.Σ.Η.Ε.Α είναι απο τις 5.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι τις 5.00 το πρωί της Πέμπτης, γι ΄αυτό και σήμερα δεν βγαίνουν στον αέρα ούτε εκπομπές, ούτε δελτία ειδήσεων. Ηδη, και το “Καλημέρα σας” και το “Εδω και Τώρα” ,αλλά και το “Πολύ Μπλα-Μπλα” δεν βγήκαν στον αέρα…

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Α

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες, καταγγελίες και την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας, η εργοδοσία του «ALTER» εξακολουθεί να αρνείται την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση όλων των όρων των ΣΣΕ.

Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» από τις 5.00 π.μ. της Τετάρτης, 16 Φεβρουαρίου έως τις 5.00 π.μ. της Πέμπτης, 17 Φεβρουαρίου 2011.

Το Δ.Σ. καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» ότι μη πληρώνοντας στερεί από τους εργαζόμενους τον μοναδικό πόρο διαβίωσης και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους τεχνικούς και τους διοικητικούς συναδέλφους.

Διαβάστε και το εξώδικο που έστειλε η Ε.Τ.Ι.Τ.Α
Επειδή παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας,

Μέχρι και σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2011, δεν έχει γίνει εξόφληση δεδουλευμένων μηνός Ιανουαρίου 2011 των τεχνικών που απασχολούνται στον σταθμό σας.
Επίσης, κατά παράβαση του άρθρου 11 παρ. 2 της Δ.Α. 39/2010, δεν έχει γίνει η απόδοση των εισφορών των μελών μας στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ενώ έχει γίνει η παρακράτησή τους από τον τηλεοπτικό σταθμό, για τους τελευταίους 5 μήνες.
To Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του της 14ης Φεβρουαρίου 2011 και υλοποιώντας σχετική απόφαση που λήφθηκε με μυστική ψηφοφορία κατά την Γενική Συνέλευση της 15ης Δεκεμβρίου 2010 για τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων με το ως άνω αίτημα που εξουσιοδοτούσε το Δ.Σ. ως προς τον προσδιορισμό του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των απεργιακών κινητοποιήσεων, κηρύσσει σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν 1264/1982 για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, 24ωρη απεργία από ώρα 05.00π.μ. της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου 2011, έως και ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2011, για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

Την άμεση καταβολή – εξόφληση των δεδουλευμένων του μηνός Ιανουαρίου 2011 που οφείλονται στους τεχνικούς του σταθμού
Άμεση απόδοση στην ΕΤΙΤΑ των παρακρατηθέντων εισφορών των μελών της

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. διαθέτει το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 1264/1982.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να κοινοποιήσει νόμιμα την παρούσα προς τον κάθε ένα από αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται που εδρεύουν στην Αθήνα και εκπροσωπούνται νόμιμα για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την, ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης.

Read More

And More