Tο μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ, κερδίζει την μάχη του για ζωή!

Tο μικρότερο μωράκι που γεννήθηκε ποτέ στη Βρετανία, την ημέρα της γέννησής του ζύγιζε μόνο 0,37 κιλά και τώρα σιγά σιγά κερδίζει την 8μηνη προσπάθειά του για να ζήσει. Η ζωή της Liz και του Jeff Barrett γκρεμίστηκε όταν έχασαν την κορούλα τους Mollie, δύο μόλις μέρες μετά την πρόωρη γέννησή της κατά την 23η εβδομάδα κύησης.

Παρόλα αυτά, η δίδυμη αδερφούλα της, Freya-Grace, εξέπληξε ευχάριστα τους γονείς της αρνούμενη να παραιτηθεί από την μάχη για επιβίωση, παρά το γεγονός ότι ζύγιζε μόλις 0,37 κιλά. Μέσα σε 8 μήνες η μικρή Freya-Grace υπέστει εννέα μεταγγίσεις αίματος, μετάγγιση πλάσματος καθώς και μία πολύ επικίνδυνη εγχείρηση στην βαλβίδα της καρδιάς.

Σήμερα η μικρή ζει με τους γονείς της στο σπίτι, με την παροχή όμως, οξυγόνου προκειμένου να ενισχύονται οι πνεύμονές της, σύμφωνα με την Daily Mail. Παρόλο που πολύ συχνά, τα νοσοκομεία αφήνουν τα νεογέννητα – πριν τις 24 εβδομάδες – μωρά να πεθάνουν, γιατί υπάρχει μόνο 2% πιθανότητα να ζήσουν και περίπτωση αντιμετώπισης σοβαρών αναπηριών, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι η Freya θα ζήσει φυσιολογικά.

Η μητέρα δήλωσε χαρακτηριστικά: ”Είμαστε πολύ υπερήφανοι για εκείνη! Είναι καταπληκτικό που τώρα την έχουμε σπίτι και κάθε μέρα, παίρνει σιγά σιγά λίγο βάρος. Είναι πολύ μαχητική και μας γεμίζει χαρά!”

Read More

And More