Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο ρόλο του Μότσαρτ! Δες φωτογραφίες

Τις δυνάμεις τους σε ένα ρόλο – έκπληξη δοκιμάζει φέτος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ο λόγος για την θεατρική παράσταση “Αmadeus” του Πίτερ Σάφερ, στην υποία υποδύεται το ρόλο του Μότσαρτ.

Στην παράσταση, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εκτός από τη διασκευή κρατά και το ρόλο του Σαλιέρι, εμφανίζονται οι: Δανάη Σκιάδη και οι Μιχάλης Γκίνος, Αντώνης Δημητροκάλης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Νίκος Σταυρακούδης, Γιάννης Φίλιας, Μενέλαος Χαζαράκης.

Η θεατρική ομάδα έδωσε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για την παράσταση στο θέατρο Βρετάνια στην καρδιά της Αθήνας. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εμφανίστηκε πολύ ενθουσιασμένος με τη συγκεκριμένη δουλειά και ανέφερε το εξής: “Ηθελα να ζήσω κάτι διαφορετικό και να μάθω κάτι άλλο. Κάθε μέρα αγαπώ όλο και πιο πολύ αυτό που κάνω”.

Το “Αmadeus” φέρνει σε αντιπαράθεση δύο ανθρώπους της τέχνης, δύο διαφορετικούς κόσμους της μουσικής, τον Μότσαρτ και τον Σαλιέρι. Βασισμένος στην πραγματική ανταγωνιστική σχέση των δύο συνθετών, ο Σάφερ ξετύλιξε μια μοναδική ιστορία καλλιτεχνικής αντιζηλίας. Ο Σαλιέρι, φιλόδοξος συνθέτης, ακούει τη “φωνή του θεού” μέσα από το έργο ενός “άσεμνου παιδιού”, του Μότσαρτ. Η σκληρή δουλειά και η δίχως όρια φιλοδοξία από τη μια πλευρά, το πηγαίο ταλέντο, από την άλλη, με φόντο το μαγικό κόσμο της μουσικής. Ο Σαλιέρι τα βάζει με τον Θεό και τον Μότσαρτ, υφαίνοντας μια σκοτεινή συνομωσία για να ξεφορτωθεί τον μισητό του αντίπαλο.
Στην σκηνή, πάνω σε μια μεγάλη οθόνη, αποσπάσματα, στιγμιότυπα και λεπτομέρειες, δίνουν στην όψη της παράστασης ένα ιδιαίτερο βάθος. Κι όπως επεσήμανε, ο Δημήτρης Λιγνάδης επιμένοντας στον λατινικό τίτλο “Amadeus”, “ήταν εκείνος που τον αγαπούσε ο θεός”….

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν από την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στο θέατρο Βρετάνια
Δες φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου:

Read More

And More