Αυτή είναι η 16χρονη που έβγαλε τους Αμερικανούς από τα ρούχα τους!

Γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 1996 αλλά κολυμπάει πιο γρήγορα κι από έναν άνδρα. Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, έχει κάνει αίσθηση, έχει προκαλέσει… σινοαμερικανικό πόλεμο με τις επιδόσεις της στις πισίνες του Λονδίνου.

Κάλυψε τα τελευταία 50 μέτρα της κούρσας στα 400μ. μικτής ατομικής σε 28.93, ενώ ο Αμερικανός Ράιαν Λόχτι (Ολυμπιονίκης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών) σε 29.10.

Την αποκαλούν Mandarin Mermaid, η γοργόνα από τη Μαντζουρία δηλαδή. Προπονούνταν πέντε ώρες την ημέρα για 9 χρόνια ώστε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Και το έκανε… Κι άλλοι αθλητές, από άλλες χώρες, κέρδισαν πολλά χρυσά μετάλλια σε μια διοργάνωση και κανείς δεν τους έκανε κριτική. Πως μπορούν να κριτικάρουν εμένα;, διερωτήθηκε η Γε.

Η 16χρονη Κινέζα έχει «κατεβάσει» το χρόνο της 5 δευτερόλεπτα σε διάστημα ενός χρόνου. Αυτό και το γεγονός πως (τους) παίρνει το ένα μετάλλιο μετά το άλλο (χρυσό στα 200μ. μικτή ατομική, χρυσό και παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ.) ήταν αρκετό για να αφήσουν οι Αμερικανοί υπόνοιες ότι η Γε έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Μόνο που εκτός από την ίδια την 16χρονη, τον πατέρα της και όλη την κινεζικη αποστολή, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και στο twitter! Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο χρήστες έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στη 16χρονη Κινέζα, κατηγορώντας όσους την κριτικάρουν πως ζηλεύουν και μεροληπτούν.

/

Περισσότερα στο newsit

Read More

And More