Στο ΣΠΙΤΙ σου… Ασκήσεις για να αποκτήσεις την τέλεια κοιλιά!

Η γυμνασμένη κοιλιά είναι ένα από τα πιο σέξι σημεία του γυναικείου σώματος.

Για να αποκτήσεις την τέλεια κοιλιά λοιπόν δεν έχεις παρά να αφιερώσεις λίγο χρόνο -στο σπίτι σου- όποτε μπορείς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το TLIFE!

Ο Msc Φυσικής Αγωγής – Personal Trainer Επαμεινώνδας Κώνστας σου δείχνει απλές ασκήσεις για να τονώσεις τους μύες της κοιλιάς και της μέσης.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις ασκήσεις

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο Msc Φυσικής Αγωγής – Personal Trainer Επαμεινώνδας Κώνστας διαχωρίζει τις ασκήσεις ανάλογα με το επίπεδο σου.

– Οι ασκήσεις θα πρέπει έχουν ροή και να γίνονται χωρίς διακοπή.

– Είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε να μην αισθάνεσαι πως κάθε μία από αυτές είναι αποκομμένη από τις υπόλοιπες. “Κάνε 1 λεπτό διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων και 30 δευτερόλεπτο εφόσον ολοκληρώσεις ένα πλήρες σετ.

– Για τους αρχάριους συστήνει 1 σετ 12 επαναλήψεων

– Ενδιάμεσοι και πιο προχωρημένοι μπορούν να κάνουν 2-3 σετ από 15 με 20 επαναλήψεις

– Βάλε τις ασκήσεις στο πρόγραμμα προσπαθώντας να τις εκτελείς 3-4 φορές την εβδομάδα, προσέχοντας παράλληλα και τη διατροφή σου. Δες εδώ συνταγές για να βοηθήσεις το σώμα σου να ανταποκριθεί καλύτερα στην εξάσκηση.

– Ο Επαμεινώνδας προτείνει καθημερινό διαιτολόγιο με 15% λιπαρά, 55% υδατάνθρακες (λαχανικά, φρούτα κτλ) και 30% πρωτεϊνες (κρέας, αυγά κτλ)

Όσο συνηθίζεις στην εξάσκηση, θα το αισθανθείς από μόνη σου και θα κάνεις πιο πολλές επαναλήψεις χωρίς να καταπονείσαι.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΤΙΣ …ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

Πως η γυμναστική κάνει καλό, το γνωρίζεις. Γιατί όμως δεν μπορείς να μπεις σε πρόγραμμα σε καθημερινή βάση; Δες τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες και πως να τις εξαφανίσεις:

Δεν προλαβαίνω να κάνω γυμναστική… Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Επίσης, ένα γυμνασμένο σώμα δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, εικόνας, αλλά και υγείας. Μισή ωρίτσα μέσα στη μέρα όλοι μπορούν να βρούνε για να αφιερώσουν στον εαυτό τους. Θα σου φτιάξει και η διάθεση.
Απογοητεύομαι, όταν δεν βλέπω αποτέλεσμα… Ξεκίνησες τη γυμναστική με όρεξη και πάθος να αποκτήσεις την τέλεια επίπεδη κοιλιά. Σύντομα όμως, άρχισες να κουράζεσαι ή να βαριέσαι. Η προσπάθεια μπορεί να μην φαίνεται στον καθρέφτη από την πρώτη εβδομάδα, δεν μπορεί όμως να μην έχεις νιώσει τη διαφορά από τη μέρα που έβαλες τη γυμναστική στη ζωή σου! Νιώθεις καλύτερα. Οι αντοχές σου έχουν βελτιωθεί.
Αν ο στόχος σου είναι να χάσεις 5 κιλά, δεν μπορεί να περιμένεις να συμβεί από την μια μέρα στην άλλη! Βάλε μεσοπρόθεσμους στόχους. Ο πρώτος μπορεί να είναι να μην παρατήσεις το πρόγραμμα.
Δεν μπορώ να κάνω γυμναστική όταν δεν έχω διάθεση…Δοκίμασε μια μέρα που δεν αισθάνεσαι και πολύ καλά να πιέσεις τον ευατό σου να κάνει γυμναστική. Θα δεις πως η εξάσκηση λειτουργεί ως η τέλεια εκτόνωση, ενώ έρευνες δείχνουν πως η γυμναστική αυτή καθεαυτή μπορεί ακόμη και να σου φτιάξει το κέφι!
Μετά από τις πρώτες μέρες βαριέμαι…Κανείς δεν γεννήθηκε με το γονίδιο του fitness στον οργανισμό του. Το μυστικό είναι να διαλέγεις διαφορετικές ασκήσεις και να εναλλάσσεις το πρόγραμμα γυμναστικής σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα βαριέσαι καθημερινά τα ίδια και τα ίδια.

Είμαι πτώμα από τη δουλειά. Πώς να κάνω γυμναστική; Μπορεί να σου μοιάζει επίπονο – και μπορεί αρχικά να είναι κιόλας – όμως η γυμναστική μπορεί να είναι ένας τρόπος να γεμίσεις ενέργεια μετά από μια δύσκολη ημέρα. Να τονώσεις τον οργανισμό, να διώξεις την πίεση της ημέρας και γιατί όχι… να βγεις για μια βόλτα!

Του Λευτέρη Σαββίδη
Με την πολύτιμη συνεργασία του Msc Φυσικής Αγωγή / Personal Trainer Επαμεινώνδα Κώνστα

Read More

And More