Bad Food Turned Good! Όλα όσα αποφεύγεις στη δίαιτα, τώρα έχουν λιγότερες από 224 θερμίδες

Ξέρω ξέρω… Όσο πιο λιπαρό τόσο πιο νόστιμο. Τόσο και πιο παχυντικό όμως και δεν είμαστε για τέτοια καλοκαίρι που ‘ρχεται! Το παν είναι να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να τρώει σωστά κι αν δυσκολεύεσαι μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα mind games και έξυπνους τρόπους.

Κάπως έτσι, σήμερα πήραμε όλα αυτά τα “αμαρτωλά” καλούδια και τα μεταμορφώσαμε από don’t σε do, από παχυντικά σε light….

Πίτσα, μακαρόνια με λιωμένο τυρί, revised τηγανιτές “πατάτες”, απολαυστική μους φράουλας και αστραφτερό mocktail έχουν σήμερα την τιμητική τους. Δεν είναι μόνο νόστιμα! Έχουν και λιγότερες από 224 θερμίδες.

Κάνε “κλικ” επάνω σε κάθε κάρτα για να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τη συνταγή.
/

Η αλήθεια είναι πως μια πίτσα μπορεί να αποτελεί το τέλειο γεύμα. Ένα πιάτο με τρόφιμα όλων των ομάδων σε κάθε μπουκιά. Υδατάνθρακες και άμυλο, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά σε ένα μόνο κομμάτι ζεστή πίτσα! Αρκεί να ξέρεις ποιους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες θα “επιστρατεύσεις” για τη συνταγή…

Μια ζύμη με αλεύρι ολικής άλεσης προσφέρει άμυλο και υδατάνθρακες, ενώ παράλληλα έχει φυτικές ίνες που συμπαρασύρουν το λίπος πριν αυτό αποθηκευτεί.

Τα μανιτάρια στη θέση των αλλαντικών σου χαρίζουν φυτική πρωτεΐνη που αγαπάει τους μύες σου, χωρίς όμως λιπαρά και πολλές θερμίδες. Άλλωστε πίτσα χωρίς μανιτάρια γίνεται;

Το λιωμένο τυρί είναι πηγή ασβεστίου και αν φροντίσεις να βάλεις κάποιο με μειωμένα λιπαρά δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα στη διατροφή σου.

Τέλος, η ντομάτα έχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά το λυκοπένια που μπορούν να ξεμπλοκάρουν τον οργανισμό σου καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες.

/

Οι τηγανιτές πατάτες είναι πάντα ο μεγάλος πειρασμός. Και όπως πολύ καλά γνωρίζεις, κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μία. Το λάδι όμως στο οποίο τηγανίζονται, εκτός φυσικά από το γεγονός πως καταστρέφει τα θρεπτικά της συστατικά προσθέτει αμέτρητες θερμίδες και λιπαρά στο πιάτο. Φαντάσου πως μια μέτρια μερίδα τηγανητές πατάτες σε κάποιο fast food μπορεί να έχει περισσότερες από 400 θερμίδες.

Γιατί σελινόριζα; Είναι επίσης ρίζα, έχει υπέροχο άρωμα και τραγανή υφή και σε αντίθεση με την πατάτα έχει μόλις 10 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Αν τώρα την ετοιμάσεις στο φούρνο με λίγο λάδι και αλατοπίπερο, τότε αντιλαμβάνεσαι πως είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης.

Diet Alert: Η πατάτα δεν παχαίνει! Αυτό να το θυμάσαι πριν την αποκλείσεις τελείως από το μενού. Είναι όμως πολύ πιο υγιεινή βραστή, πουρές (σπιτικός και όχι έτοιμος) ή ψητή.

/

Μια κρεμώδης λευκή σάλτσα αγκαλιάζει τα ζυμαρικά σου και δίνει υπέροχη γεύση! Δεν είναι απαραίτητο αυτό να είναι παρασκευασμένο από κρέμα γάλακτος και τυρί πλήρες σε λιπαρά. Βάλε γάλα που θα σου δώσει και επιπλέον ασβέστιο και θρεπτικό τυρί με λίγα λιπαρά. Αρωμάτισε με ευεργετικά μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο και μαύρο πιπέρι, γνωστά για την θετική τους επίδραση στο μεταβολισμό και απόλαυσε χωρίς ίχνος ενοχής!

/

Το cranberry είναι ένα πλούσιο φρουτάκι σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Πέρα όμως από τις φυτικές ίνες και τα θρεπτικά του συστατικά βοηθά ιδιαίτερα στην ενυδάτωση και την αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη ουρολοιμώξεων.

Γιατί λοιπόν να μην ετοιμάσεις ένα mocktail με μπόλικες μπουρμπουλήθρες, παγάκια και φανταστικό άρωμα και να αντικαταστήσεις με αυτό τα αναψυκτικά που μόνο θερμίδες και κατακράτηση υγρών μπορούν να σου προσφέρουν;

Diet Info: Mocktails ονομάζονται τα πιο δροσιστικά ποτά με πολλή γεύση και άρωμα χωρίς αλκοόλ!

/

Για το τέλος αφήσαμε τα γλυκά. Στίψαμε το κεφάλι μας για να βρούμε τρόπο να έχεις γλυκιά δίαιτα και βρήκαμε τη λύση. Φρούτα, ευεργετικό γιαούρτι, δημητριακά ολικής άλεσης και καθόλου ζάχαρη. Μια μους που θα πραγματικά θα καλύψει την ανάγκη σου για γλυκό.

Ένα χαμηλό σε λιπαρά ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, εκτός από τη βάση για βελούδινη μους προσφέρει ασβέστιο, το οποίο έχει αποδειχτεί πως συμβάλει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.

Οι φράουλες εκτός από φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και αυτό είναι το στοιχείο κλειδί του γλυκού. Βλέπεις η βιταμίνη C συμβάλει στη μεγαλύτερη απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό κι έτσι μαζί με το γιαούρτι είναι ο καλύτερο συνδυασμός γι’ αυτό το σκοπό.

Τα δημητριακά ολικής άλεσης προσθέτουν επιπλέον φυτικές ίνες, οι οποίες καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

And More