Παπά μου εσύ σούπερ σταρ! Για ακόμα μία φορά η τηλεόραση αποφάσισε να δοξάσει το απόλυτο τίποτα…

Παπά μου εσύ σούπερ σταρ… Τελικά για να ζήσει κανείς τα 15 λεπτά αναγνωρισιμότητας που του αναλογούν σε αυτή την ζωή σύμφωνα πάντα με τον Αντι Γουόρχολ, είναι ικανός να πουλήσει ακόμα και την ψυχή του στον διάβολο των τηλεοπτικών μετρήσεων.

Τι χρειάζεται κανείς για να προσελκύσει επάνω του όλα τα βλέμματα και για να γίνει το τηλεοπτικό πρόσωπο των ημερών; Είναι απλούστατο… Το να μην διστάσει στιγμή να γελoιοποιηθεί… Το να μην διστάσει στιγμή να πουλήσει όσο – όσο μπροστά από τις κάμερες ακόμα και τα πιστεύω του, ποδοπατώντας όλα τα ιερά και τα όσια και του ίδιου, αλλά και ενός ολόκληρου λαού που τον παρακολουθεί.

Φυσικά για ακόμα μία φορά η τηλεόραση αποφάσισε να θυμηθεί τον κακό εαυτό της, μιας και μπροστά στην οποιαδήποτε, γελoιότητα και τρασαδούρα, έχει μάθει να υποκλίνεται.

Δεν μας έφτανε ,λοιπόν, η έκδοση του παπά, μοναχού – όπως θέλετε πείτε τον – στο “Κάτι Ψήνεται” το οποίο είναι ένα πρόγραμμα η βασική συνταγή του οποίου έτσι κι αλλιώς είναι η τρασαδούρα, αλλά έσπευσαν κι όλα τα υπόλοιπα κανάλια, όλη αυτή την εβδομάδα, να κάνουν big θέμα αυτό τον περίεργο τύπο, έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη, μιας και ένας από τους βασικούς τηλεοπτικούς νόμους είναι το να δοξάζουμε το απόλυτο τίποτα και να το αναγάγουμε σε μείζον θέμα των ημερών.

Ναι δεν βρήκα καθόλου χιουμοριστική την τηλεοπτική εμφάνιση του συγκεκριμένου κυρίου, ούτε κατάφερε να με πείσει με τα όσα πείπε κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του “εξομολόγησης” στον Θέμο και στο “Ολα”. Με ενόχλησε που ένας υποτιθέμενος πιστός δούλος του Θεού εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό μου δέκτη διατεθειμένος να κάνει και να πει τα πάντα, χωρίς να γνωρίζει το που ακριβώς πρέπει να σταματήσει… Χωρίς να γνωρίζει φραγμούς και όρια…

Με ενόχλησε που δεν δίστασε να διακωμωδήσει το μυστήριο του γάμου, παντρεύοντας το χταπόδι με την γαρίδα, με ενόχλησε που θέλησε να… λικνιστεί υπό τους ήχους σκυλοτράγουδων τα οποία έλεγαν να “μην μας κάνει τον Αγιο”. Με ενόχλησε που τραγουδούσε με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο το “αν είναι να κολαστώ”. Εικόνες απόλυτου ευτελισμού και απέραντης γελοιότητας…

Εικόνες τις οποίες προσκύνησε με πάθος η τηλεόραση κι ας παρέσυραν στο διασυρμό την θρησκεία ενός ολόκληρου λαού!

Read More

And More