Ποιοι βρίσκονται στη κουζίνα της Ε. Μανωλίδου;

Οι οντισιόν της εκπομπής Master Chef ολοκληρώθηκαν. Από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου εκατοντάδες υποψήφιοι εμφανίστηκαν μπροστά στη κριτική επιτροπή και προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεχωρίσουν. Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, οι τρεις διακεκριμένοι chef που θα πλαισιώνουν την Ευγενία Μανωλίδου στην εκπομπή, πέρασαν από “κόσκινο” τους 50 καλύτερους σεφ που αναδείχτηκαν από τις οντισιόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για πέντε μέρες οι διαγωνιζόμενοι κρίθηκαν για τις δεξιότητες, την εφευρετικότητα και τις γνώσεις τους.

Τελικά, οι κριτές επέλεξαν τους είκοσι καλύτερους οι οποίοι θα αναμετρηθούν προκειμένου να κερδίσουν τον τίτλο του Master Chef και το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώ. Το TLIFE σου παρουσιάζει τους τρεις κριτές που θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν οι διαγωνιζόμενοι. Ας τους γνωρίσουμε…

Λευτέρης Λαζάρου: “Ο μάγος της κουζίνας”!

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Βαρούλκο”. Γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1952 και ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση, δηλαδή την μαγειρική, αφού και ο πατέρας του εργαζόταν ως μάγειρας στα καράβια. Στα 18 ξενιτεύτηκε προκειμένου να μάθει τα μυστικά της κουζίνας. Εργάστηκε στην Ιταλία, την Τυνησία και το Μαρόκο, μέχρι το 1987 όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε το εστιατόριο του. Για τις μαγειρικές του δεξιότητες έχει βραβευτεί με το αστέρι Michelin.

Από πολλούς αποκαλείται και ως ο “Μάγος της Κουζίνας”, και μάλλον δεν είναι τυχαίο! Χαρακτηριστικό της σχέσης του με την φύση σε συνάρτηση με την μαγειρική, είναι η δήλωση του σε μια παλαιότερη συνένεντευξη που είχε δώσει. “Η ελληνική κουζίνα ξυπνά τις μνήμες σου. Η μυρωδιά του δειλινού, του νυχτολούλουδου, αυτή είναι η Ελλάδα, η ρίγανη, το θυμάρι, το βουνό, η θάλασσα”.

Γιάννης Λουκάκος: “Απο μηχανολόγος… σεφ”!

Ο Γιάννης Λουκάκος είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Ψωμί κι Αλάτι” και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους chef του χώρου. Γεννήθηκε στην Αμερική, όμως μεγάλωσε στην Αθήνα. Μπορεί να σπούδασε μηχανολόγος, αλλά ο έρωτας του για την μαγειρική τον κέρδισε. Έτσι, ακολούθησε την καρδιά του και από το 1996 ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της μαγειρικής, ενώ από το 2003 έγινε σεφ.

Στην Αμερική παρέμεινε για μεγάλο διάστημα αποκτώντας σημαντική εμπειρία στο χώρο. Στην Αθήνα επέστρεψε πριν από 10 χρόνια, εργάστηκε σε σημαντικά εστιατόρια και άνοιξε το δικό του, “Ψωμί κι Αλάτι”, στο Χαλάνδρι. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Γιάννης Λουκάκος θα αναλάβει τον ρόλο του κακού στο “Master chef”.

Δημήτρης Σκαρμούτσος:
“Ο εναλλακτικός”!

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αμερική όπου και σπούδασε, έχει περάσει από τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης και σήμερα είναι ο σεφ του εστατορίου “Αλάτσι”, που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη. Η πρώτη “επαγγελματική” επαφή με τη μαγειρική, έγινε στο Λος Άντζελες, ενώ η εμπειρία του στις κουζίνες των Χανίων, τον μεταμόρφωσε.

Ανάμεσα στα εστιατόρια που έχει δουλέψει, ξεχωρίζει το θρυλικό “French Laundry”, όπου έχει κερδίσει πλήθος διακρίσεων και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αμερικής. Σημαντικά στοιχεία ενός καλού μάγειρα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, είναι η απλότητα και η φαντασία.

Read More

And More